GPS navigace - vše o tomto tématu
Re: GPS navigace - vše o tomto tématu
zdravím Vás astráci ..chtěl bych si pořídit nějakou nějakou GPS ale nerozumím tomu ..chtěl bych hlavně neplatit za aktualizace map předem děkuju za jakoukoliv radu ...
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
- Reklama
Záleží na tom jakej máš mobil a jestli chceš jednoúčelovku, nebo to chceš mít sebou mobilně
Pokud jednoúčelovku, tak bych řekl že cena výkon je nej. asi TomTom a pokud do mobilu, tak bezplatně je na tom asi nejlíp Nokia, no a pak PDÁčka a tam si můžewš prakticky dát co budeš chtít Já preferuju iGO v mobilním zařízení, prostě jsem spokojenej
Pokud jednoúčelovku, tak bych řekl že cena výkon je nej. asi TomTom a pokud do mobilu, tak bezplatně je na tom asi nejlíp Nokia, no a pak PDÁčka a tam si můžewš prakticky dát co budeš chtít Já preferuju iGO v mobilním zařízení, prostě jsem spokojenej
Mobil : 602318645
Nejlíp se v testech jednoúčelových navigací umístila na prvních třech místech značka Garmin a to modely: nüvi 1490TV Lifetime, nüvi 3760T a nüvi 3790T Lifetime. Na dalších místech jsou značky Navigon střídající se s jinými modely od Garmin. Přibližně v polovině nejlepších navigací se umístil TomTom GO 750 LIVE, takže nejlepší navigace jsou Garmin a Navigon.
do mobilu bych to nechtěl páč ten telefon brzo vyhodím z okna chtěl bych nějakou 6" nebo tak něco...a jsem úplný lajk v těch GPS takže vůbec netuším .. ale o TomTom mi už říkalo hodně lidí..ale já tu četl něco o nějakých "číňanech" nemá někdo odkaz nebo tak něco?
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
Na aukru jsou ty čínský za pár Kč(měl jsem) a Tom-Tom?Z mých skušeností je to dost málo.Grafika na nic a málo podrobností.Mám Igo 8 a je to věc,dá se to doplnit o mooooc věcí a snad ještě lepší je Gamin,to má brátr a najde baráky podle adresy skoro všude.Igo jen větší místa.
No,vybírej,máš z čeho,ale poscháněj lidi co mají různá značky a podívej se sám.
No,vybírej,máš z čeho,ale poscháněj lidi co mají různá značky a podívej se sám.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
já mám kamarády spíše motorkáře takže oni mají GPS dělaný pro motorky ale jinak se na ty číňany podívám ..snad něco najdu
U číňanů je důležitý jestli mají CE5 nebo CE6.Do šestek nejde tomtom.Já mám pětky a osobně preferuji tomtom.Sice neoslní grafikou,ale je nejrychlejší a nejpřehlednější,což v autě preferuji.Igo8 bych zařadil těsně za.Je mírně pomalejší,ale přehledné s poměrně hezkou grafikou.Pak jsem zkoušel slovenský Sygic.A dobrý,trochu mi připomíná tomtoma.Dále jsem zkusil Igo primo-děs,běs.Zatraceně pomalý a funkce menu se liší podle doby držení tlačítka.Doma u stolu zajímavá hračka,ale mít to v autě dýl,tak letí z okýnka.Dále jsem zkoušel Garmin.Zajímavý jsou topomapy.Ale funkce průjezních bodů katastrofální,navíc šipka ukazuje klidně o sto metrů jinde,než člověk je a je neuvěřitelně pomalý.Poslední co jsem zkusil je polská Automapa.Ta má perfektní vyhledávání čísel popisných,ale grafika je taková nepřehledná a rychlost také není oslňující.
Samozřejmě se toto hodnocení týká softů použitelných v číňanech či PDA,netýká se,hlavně co do rychlosti skutečných navigací a je subjektivní.
Jinak třeba tady: http://www.dealextreme.com/c/gps-gadgets-413
Samozřejmě se toto hodnocení týká softů použitelných v číňanech či PDA,netýká se,hlavně co do rychlosti skutečných navigací a je subjektivní.
Astra 1,4 16V
takže podle toho co jsi tu napsal je TomTom nejlepší značka..ale pořád jsme se nedočetl nikde jak je to s aktualizací map ...vím že některý to maj na dva roky zadarmo a některý ne..to pak když budu chtít udělat aktualizaci mapy tak musím zaplatit a řekl bych docela asi slušný peníz...a spíše bych preferoval tomtona s číslama popisného pokud nějaká je...prma píše:U číňanů je důležitý jestli mají CE5 nebo CE6.Do šestek nejde tomtom.Já mám pětky a osobně preferuji tomtom.Sice neoslní grafikou,ale je nejrychlejší a nejpřehlednější,což v autě preferuji.Igo8 bych zařadil těsně za.Je mírně pomalejší,ale přehledné s poměrně hezkou grafikou.Pak jsem zkoušel slovenský Sygic.A dobrý,trochu mi připomíná tomtoma.Dále jsem zkusil Igo primo-děs,běs.Zatraceně pomalý a funkce menu se liší podle doby držení tlačítka.Doma u stolu zajímavá hračka,ale mít to v autě dýl,tak letí z okýnka.Dále jsem zkoušel Garmin.Zajímavý jsou topomapy.Ale funkce průjezních bodů katastrofální,navíc šipka ukazuje klidně o sto metrů jinde,než člověk je a je neuvěřitelně pomalý.Poslední co jsem zkusil je polská Automapa.Ta má perfektní vyhledávání čísel popisných,ale grafika je taková nepřehledná a rychlost také není oslňující.
S navigacemi je to hold těžké, nejlepší máš zajít do krámu a nechat si nějaké předvést pokud nechceš číňana. Kolega mí Tomtom a je spokojený. Navigon je taky dnes už hodně dobrá značka.Já mám Garmina 775T sice už staršího ale pořád spokojenost. U Garmina lifetime dle mě zbytečná investice,mapy se dají sehnat i odblokované.A dnes už i mapy jsou docela jinde. City Navigator Europe NT 2011.40NT je v poho,AtlasCzech 2011NT - vylepšená grafika, řazení do pruhů,TMC, databáze železničních přejezdů od Kooperativy, adresy ČR2, TopoCzech 2010pro, CykloCzech 2010, jen si vybrat. A je to taky o přesnosti navigování a rychlosti překreslování mapy. A správný software má být ve správném hardwaru,pak to funguje A taky záleží na tom co od ní požaduješ
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Do číňanů si mapy někde musíš sehnat,záměrně nepíšu kde .Aktualizace zde nefunguje Přesto zatím no problém
Astra 1,4 16V
Ještě si pročti navigovat.cz.Už jsem tam dlouho nebyl ale byly tam recenze i videa
Astra 1,4 16V
prma: IGO PRIMO pomalý? hračka zralá na let oknem? na čem jsi to proboha testoval? na MIU s 200MHz procesorem???! navíc ovládání, tlačítka atd se mění s jednotlivými skiny!!!! dáš si tam snad takový který vyhoví k obrazu uživatele, je vidět, že jsi to z toho okna jen "zahlédl"....
nešiř prosímtě dezinformace, dle toho co jsem testnul asi nej navi co je k mání, a všichni známí si PRIMO pochvalují, komu jsem to půjčil a navi chtěl, okamžitě objednal (číňana)... kejmoš to měl nedávno půjčené do Práglu a říkal, že jeho orig. navi v bavoru co má se může zahrabat...
kulisek91 mrkni na číňana s 600MHz procákem, 128MB operačkou, do toho PRIMO a nebudeš litovat, to ti garantuji
nešiř prosímtě dezinformace, dle toho co jsem testnul asi nej navi co je k mání, a všichni známí si PRIMO pochvalují, komu jsem to půjčil a navi chtěl, okamžitě objednal (číňana)... kejmoš to měl nedávno půjčené do Práglu a říkal, že jeho orig. navi v bavoru co má se může zahrabat...
kulisek91 mrkni na číňana s 600MHz procákem, 128MB operačkou, do toho PRIMO a nebudeš litovat, to ti garantuji
Tuomas-souhlasím s tebou.Igo + číňan = za málo peněz hoodně moc muziky.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
frenkiecz ... někteří kluci brali menší číňany(4,3 palců), které maj procáky 400-533MHZ, operačku 64MB, dal jsem jim i do těchto PRIMO a jsou nadšení, běhá to pěkně. Trochu jsem měl obavy s 3D terénem, jestli to budou zvládat, dosud si nikdo nestěžoval a ten jde případně vypnout.
ps. s posledními mapami od navteq, čísly popisnými, předprogamovanými trasami atd atd je to teď moje jednoznačná volba, jede to perfektně, vypadá to nádherně, prostě pecka
na youtube jsou mraky odkazů... http://www.youtube.com/watch?v=JO4yT2PM ... re=related
tady např 3D terén... http://www.youtube.com/watch?v=CV5TfuU5wKM
ps. s posledními mapami od navteq, čísly popisnými, předprogamovanými trasami atd atd je to teď moje jednoznačná volba, jede to perfektně, vypadá to nádherně, prostě pecka
na youtube jsou mraky odkazů... http://www.youtube.com/watch?v=JO4yT2PM ... re=related
tady např 3D terén... http://www.youtube.com/watch?v=CV5TfuU5wKM