BOURANÁ Astra G Caravan 1.6 16V SPORT
Re: BOURANÁ Astra G Caravan 1.6 16V SPORT
pokud si v takový to nemáš kam odtáhnout tak vyndej budíky a vše co jde snadno a má nějakou cenu a zavolej někam na šroťák kde vystavujou doklad o likvidaci a nech je si to odvýst...daj ti doklad a máš pokoj a až ti pojišťovna odečte něco za použitelný díly z vraku tak jim předlož protokol o likvidaci...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
Dobré zprávy, vespolek ! (Futurama: "Good news, everyone !")
Pojišťovačka skutečně splnila co slíbila a zavolala, výsledek je v podstatě pozitivní - 34.000 odhad tržní ceny před nehodou, 3.000 odhad, pošle 31.000. Trochu jsem se dohadoval (z čeho vycházela - internet; že tam bývají hlavně auta před smrtí, nikdo nebude opravovat starou káru před prodejem - je to průměr z cen + nejsou to uskutečněné prodeje (asi měla na mysli, že při prodeji se může ještě něco usmlouvat); jestli brala jen stejnou motorizaci nebo všechny - samozřejmě všechny, i když některé jsou "cennější" atd.), ale nemělo to smysl. V zápětí poslala e-mailem papír o ukončení a tou náhradou.
Protože vrak asi neprodám, max mi jej zdarma sešrotují, počkám, jestli mi neodpoví ze 3 vrakovišť, na které jsem poslal e-mail s fotkami, a když ne, tak jej asi nechám (bez budíků) jednomu klubákovi
za odvoz a protokol o likvidaci a jak psal Vojta, pak pošlu protokol o likvidaci a zkusím je ukecat ještě na ty 3.000
Pneu se vůbec neřešily.
Neschopenku jsem dohlásil jako další škodu, má se mi ozvat likvidátor. Na kontrolu jdu zase 30.3., takže to bude už 23 dní a i když neberu miliony, tak oproti normální výplatě by to bylo o pěkných pár tisícovek méně, zjednodušeně řečeno o třetinu.
Ze slušnosti jsem poslal SMS příteli "vinice", že je mi líto, jestli paní přijde o řidičák, ale že dohlásím neschopenku a že mu to jen oznamuji (aby si nemyslel, že jej chci vydírat nebo něco takového), volal, že to chápe a že je to jasný.
Suma sumárum můžu být rád, že to není 10 nebo 15 tisíc. Na druhou stranu auto sice čekal olej, filtry, po sedmi letech by to asi chtělo i rozvody, i když jsem nalítal jen cca 40.000 km, ošetřit výfuk + korozi LZ blatníku, ale měl bych vozítko, takhle budu mít nějaké love, za které by se Astra pořídit dala, ale obávám se, že stav by nebyl nic moc..
Něco došetřím a pak se uvidí.
Ještě dám vědět jak to dopadlo s vrakem a s náhradou za neschopenku. Litanie na pokračování

Pojišťovačka skutečně splnila co slíbila a zavolala, výsledek je v podstatě pozitivní - 34.000 odhad tržní ceny před nehodou, 3.000 odhad, pošle 31.000. Trochu jsem se dohadoval (z čeho vycházela - internet; že tam bývají hlavně auta před smrtí, nikdo nebude opravovat starou káru před prodejem - je to průměr z cen + nejsou to uskutečněné prodeje (asi měla na mysli, že při prodeji se může ještě něco usmlouvat); jestli brala jen stejnou motorizaci nebo všechny - samozřejmě všechny, i když některé jsou "cennější" atd.), ale nemělo to smysl. V zápětí poslala e-mailem papír o ukončení a tou náhradou.
Protože vrak asi neprodám, max mi jej zdarma sešrotují, počkám, jestli mi neodpoví ze 3 vrakovišť, na které jsem poslal e-mail s fotkami, a když ne, tak jej asi nechám (bez budíků) jednomu klubákovi

Pneu se vůbec neřešily.
Neschopenku jsem dohlásil jako další škodu, má se mi ozvat likvidátor. Na kontrolu jdu zase 30.3., takže to bude už 23 dní a i když neberu miliony, tak oproti normální výplatě by to bylo o pěkných pár tisícovek méně, zjednodušeně řečeno o třetinu.
Ze slušnosti jsem poslal SMS příteli "vinice", že je mi líto, jestli paní přijde o řidičák, ale že dohlásím neschopenku a že mu to jen oznamuji (aby si nemyslel, že jej chci vydírat nebo něco takového), volal, že to chápe a že je to jasný.
Suma sumárum můžu být rád, že to není 10 nebo 15 tisíc. Na druhou stranu auto sice čekal olej, filtry, po sedmi letech by to asi chtělo i rozvody, i když jsem nalítal jen cca 40.000 km, ošetřit výfuk + korozi LZ blatníku, ale měl bych vozítko, takhle budu mít nějaké love, za které by se Astra pořídit dala, ale obávám se, že stav by nebyl nic moc..
Něco došetřím a pak se uvidí.
Ještě dám vědět jak to dopadlo s vrakem a s náhradou za neschopenku. Litanie na pokračování

Díky za info a zároveň gratuluji, celkem pěkný výsledek
. Mně po první nehodě také plnili do výše průměrné mzdy, marodil jsem něco málo přes 2 měsíce a to jsem ještě musel ukecávat doktorku, aby mě uschopnila. Čekal jsem, že dostaneš méně, to buď rád
. Celkem se divím, že jsou ze strany viníka i docela vlídní, to se mi nestalo ani u jedné ze tří nehod.
Jinak na základě potvrzení o likvidaci ti v pohodě daji ty 3 tis. S tímhle naštěstí nebývá problém.
// Ještě jeden dotaz. Pokud si to nadával do správního řízení tak proč by měla paní přijít o řidičák? Nebo si to dával? Ale to by si ještě neměl vyčíslenou škodu.

Jinak na základě potvrzení o likvidaci ti v pohodě daji ty 3 tis. S tímhle naštěstí nebývá problém.
// Ještě jeden dotaz. Pokud si to nadával do správního řízení tak proč by měla paní přijít o řidičák? Nebo si to dával? Ale to by si ještě neměl vyčíslenou škodu.
Naposledy upravil(a) kratales dne 17 bře 2016, 09:37, celkem upraveno 1 x.
Není zač, kratalesi, jen bacha, abys nebyl viník, tam by pneu asi řešili, aby z Tebe mohli něco dostat zpátky.
K té vlídnosti viníka.. nevím, jestli to dohlásila ona nebo její přítel, podle mě to za ni řeší on, v telefonu naznačil, že "zbytek (papíry) bude řešit přes své známé", takže samozřejmě nedohlášením to mohl/a/i zdržovat, ale to by k ničemu nebylo a jak už jsem psal, byli tam i dva svědci ze dvou dalších aut, takže ani otáčet to na mne nebo to zpochybňovat by nemělo smysl. Ale samozřejmě jsem rád, že se k tomu postavili takhle normálně.
K té vlídnosti viníka.. nevím, jestli to dohlásila ona nebo její přítel, podle mě to za ni řeší on, v telefonu naznačil, že "zbytek (papíry) bude řešit přes své známé", takže samozřejmě nedohlášením to mohl/a/i zdržovat, ale to by k ničemu nebylo a jak už jsem psal, byli tam i dva svědci ze dvou dalších aut, takže ani otáčet to na mne nebo to zpochybňovat by nemělo smysl. Ale samozřejmě jsem rád, že se k tomu postavili takhle normálně.
tak nezbývá než doufat, že zůstaneš Oplu věrnej 

Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
V případě mých nehod se akorát každý podíval a odjel do ...., něco jako lidská slušnost už dnes neexistuje. A ani jeden z viníků škodu na pojišťovnu nenahlásil ani po opakovaných výzvách. Škoda se řešila jen na základě policejní relace a výpovědi vyšetřujících policistů.
Tak já mám první info, které jsem tak nějak čekal. Bude to likvidováno jako totálka
. Cenu auta a cenu vraku ještě nevím 
Já mám 30tis po rozvodech a výměně spojky+ komplet tlumiče, mám tam nové parkovací čidla za dva litry https://www.levnealarmy.cz/eshop/bezpec ... 400m7.html jednu sezónu jeté zimní Dunlopy, loni vystříkaný spodek a dutiny, což při stanovování ceny nezohlední ale 300tis najetých bude beztak řádný důvod ke snížení ceny. No uvidím třeba překvapí, ale nepočítám s tím.

Já mám 30tis po rozvodech a výměně spojky+ komplet tlumiče, mám tam nové parkovací čidla za dva litry https://www.levnealarmy.cz/eshop/bezpec ... 400m7.html jednu sezónu jeté zimní Dunlopy, loni vystříkaný spodek a dutiny, což při stanovování ceny nezohlední ale 300tis najetých bude beztak řádný důvod ke snížení ceny. No uvidím třeba překvapí, ale nepočítám s tím.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Luboš X17DTL
Pokud ho máš pojištěné, pojišťovna ho dá do dražby a sníží vyplacenou částku o sumu, kterou nabídne vydražitel. Na tobě potom je, jestli mu to prodáš, či ne.
Teď jen čekej, kolik to bude. Nám v práci to bylo uděláno taky a proces byl velice rychlý.
Teď jen čekej, kolik to bude. Nám v práci to bylo uděláno taky a proces byl velice rychlý.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
JJ vím že to tak je. Takže čekám...........
Pokud bych auto nechával nějakému tomu překupníkovi tak byl by problém kdybych vyměnil pneu a třeba si nechal poklice? Zimní bych si chtěl nechat a doma mám 2 jiné zimní ještě s použitelným vzorkem a dvě letní taky ještě s použitelným, ale už starší kterých bych se zbavil raději.Technik značku pneu do zápisu psal. Na autě jsou Dunlop a doma ty letní i zimní jsou Pirelli.

Pokud bych auto nechával nějakému tomu překupníkovi tak byl by problém kdybych vyměnil pneu a třeba si nechal poklice? Zimní bych si chtěl nechat a doma mám 2 jiné zimní ještě s použitelným vzorkem a dvě letní taky ještě s použitelným, ale už starší kterých bych se zbavil raději.Technik značku pneu do zápisu psal. Na autě jsou Dunlop a doma ty letní i zimní jsou Pirelli.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Auto musíš ponechat v původním stavu tak jak to nafotil mobilní technik. Na základě toho všeho na to kupující v aukci přihazuje.
Ptal jsem se pojišťovačky z České pojišťovny (možná to jinde mají jinak) na tu dražbu a ta mi řekla, že oni nic takového nedělají, že cenu vraku stanovují BLABLABLA (prostě nějaký nesmysl, který smysl nedával).
V papíru o ukončení mám tohle:
Upřesnění postupu stanovení výše majetkové újmy:
Obvyklá cena vozidla je cena, která by byla dosažena při prodeji stejného popř. obdobného vozidla v obvyklém obchodním styku v daném čase a na daném místě s přihlédnutím ke konkrétnímu zjištěnému stavu vozidla před pojistnou událostí.
Odečtené položky:
- hodnota zbytků poškozeného vozidla byla stanovena provedeným šetření trhu s poškozenými vozidly.
Prostě jako by obvolali vrakáče.
Zraloku, snad nepíšu blbost, ale to, jestli je nebo není to totálka je jen závěr technika, resp. pojišťovny, pro účely náhrady škody a jestli si auto zprovozníš nebo prodáš nebo dáš zlikvidovat je přece jen na Tobě ? Samozřejmě kdybys to někdy prodával, což asi nebudeš, tak by si kupující mohl zjistit, že to bylo havarovaný a vyřízený jako totálka, ale to už by bylo na vás jestli by si to nechal vysvětlit a koupil nebo radši utekl. Podstatné je, zda se Ti vyplatí to opravit a jezdit dál ve svým, z fotek to nevypadá tak strašně a ještě by Ti pravděpodobně i zbylo
V papíru o ukončení mám tohle:
Upřesnění postupu stanovení výše majetkové újmy:
Obvyklá cena vozidla je cena, která by byla dosažena při prodeji stejného popř. obdobného vozidla v obvyklém obchodním styku v daném čase a na daném místě s přihlédnutím ke konkrétnímu zjištěnému stavu vozidla před pojistnou událostí.
Odečtené položky:
- hodnota zbytků poškozeného vozidla byla stanovena provedeným šetření trhu s poškozenými vozidly.
Prostě jako by obvolali vrakáče.
Zraloku, snad nepíšu blbost, ale to, jestli je nebo není to totálka je jen závěr technika, resp. pojišťovny, pro účely náhrady škody a jestli si auto zprovozníš nebo prodáš nebo dáš zlikvidovat je přece jen na Tobě ? Samozřejmě kdybys to někdy prodával, což asi nebudeš, tak by si kupující mohl zjistit, že to bylo havarovaný a vyřízený jako totálka, ale to už by bylo na vás jestli by si to nechal vysvětlit a koupil nebo radši utekl. Podstatné je, zda se Ti vyplatí to opravit a jezdit dál ve svým, z fotek to nevypadá tak strašně a ještě by Ti pravděpodobně i zbylo

U ČP mi šlo auto také do aukce. Kámoš nedávno to stejný.
Tak asi jak který.
Jo, Vojto, záleží na penízkách. Na J ani K nemám, na jetou H bych asi časem došetřil (ale hned by dostala mračítka, ta světla se mi bez nich vůbec nelíbí
), jenže samozřejmě se mi nechce courat pěšky, zejména hodinu cestovat do práce, takže poočku koukám i na auta řekněme do 70.000 Kč, ale tam připadá v úvahu (omezeno na to, co by se mi i trochu líbilo, vynechávám Fiaty apod.) Astra, Vectra, Focus, Mondeo, Laguna, hoooodně Alf, sem tam nějaký BMW (to mě láká
, už před "sto" lety byli výbavou napřed, kam se hrabe Astra, např. viz http://www.autoesa.cz/bmw/rada-3/sedan/ ... 18138.html, mám kámoše mechanika, co dělá hlavně BMW, ten by mi to zkouknul) a možná ještě něco, případně dost ojeté novější modely (myšlena např. Vectra C místo běžné B). Do leasingu se mi nechce a půjčku si taky brát nechci, už jsem jich pár měl (na zařízení bytu i na Astru) a člověk přeplatí jak k.k.t, ale asi nic jiného nezbyde. A hlavně chci tempomat a aspoň nějakých 85 kW a nic z roku 98/99 (ano, to BMW je 2004, vím).
Takže zatím neříkám Oplu pápá, ale nevím nevím..
Hele ta mračítka, není to super ?
Jo, Vojto, záleží na penízkách. Na J ani K nemám, na jetou H bych asi časem došetřil (ale hned by dostala mračítka, ta světla se mi bez nich vůbec nelíbí

Takže zatím neříkám Oplu pápá, ale nevím nevím..
Hele ta mračítka, není to super ?

To jestli prodám překupníkovi záleží na tom na kolik to moje auto nacení a druhotně na kolik nacení vrak. Při konstelaci, že nabídnou sumu nad můj osobní limit a odpočet za ponechání vraku bude značný, tak auto půjde z domu. Ale tak nějak moc s touto variantou nepočítám. To že klidně můžu auto zprovoznit vím a spíš to i tak bude, tak proto i už sháním díly. Dnes jsem byl na auto juknout, jestli už zhodnotili jestli je tam i něco dalšího, ale na program se to dnes nedostalo, snad zítra. Mám už rozhozeny sítě na nákup poškozených dílů. Světlo už mám rezervované, i ostatní díly vypadá že seženu - dokonce v barvě. O novějším autě jsem už párkrát uvažoval, teď samozřejmě taky, ale zatím to vypadá že opět vyhraje nechat si Gčko. Ani nevím co bych měl koupit. Jsem zastánce spíš dieselu, ale u těch novějších mne odrazují ty DPF filtry, citlivé vstřiky a já nevím co ještě. Už z více zdrojů mám potvrzeno, že novější auta jsou spotřební materiál s drahým servisem. Jezdím teď půjčenou Fabií I Combi 1,4 TDi a ten zvuk je strašný, moje DTi je proti tomu šepot. A tam kde bez problémů a Astrou jezdím na 3 tak ve Fabii se za 3 dusí a musím dávat 2. Na druhou stranu ale pořád 100x lepší než 1,2HTP kterou jsem dřív občas jezdíval.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Tak dnes sundali nárazník a je proražený i chladič a intercooler a je hnutý i nosník
. Na vyjádření pojišťovny stále čekám.

+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu