AstraDTI píše:Jojo, 1.4 TDI PD vydava zvuk jako by pod kapotou pracovalo prase a vysavac
No ale zabozroutum bych se teda taky vyhnul. Z brachovy zkusenosti (vystridal hnedle nekolik sluzebaku z francouzskych luhu a haju) je to vyhazovani penez.
Zvuk motoru by bolo posledné čo by ma trápilo... Môj Scénic, patrí ešte medzi tie spolahlivé Renaulty, a kto sa v tom niekedy viezol vie čo to je prejav motora, patrí medzi autá kde sa najviac prejaví hlučnosť motora v kabíne, každý koho zoberem sa hned pýta či to nie je pokazené... Ale ked to porovnám zo Zafirou tá je sice podstatne tichšia ale zasa je problém z vyššou spotrebou, Scénic do 6,5l stabilne / Zafira 7,5l a nie je problém viac. Rozdiel v hmotnosti je v neprospech Zafiry, ktorá je ťažšia takmer o 300kg. A motor točí ešte o niečo viac ako u Renaultu. Z toho je jasná aj spotreba, teda výchádzam s údaju pal PC. Pritom si to normálne pýta 6 prev stupen. A pritom by stačilo málinko upraviť sprevodovanie prevodovky a spotreba by bola razom o 1l menšia. Vozil som sa aj na Golfe 5, 2.0TDI a poviem vám keby nemal takú prevodovku akú má tak to žere 8-9l, neviem prečo tak hlúpo takmer všetky automobilky rozmýšlajú, že prevodovku stavajú na rýchlosť 90km/h. Auto ktoré menej žere sa vždy lepšie predáva
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Fakt by ma zaujímalo kto robí akú spotrebu na Zafire, mojím štýlom by som chodil od 8l a viac a to je na diesel dosť
Opel Zafira 2.2DTi, rv 2004, OPC paket, xenony, koža , vyhrievané sedačky, digiklima, tempomat, palubný PC, 4x el. okná, strešné okno
http://img19.imageshack.us/img19/1006/imgp2428.jpg