Lidi se moc nebojí bodů,ale pokut.V německu má normální člověk 45000Kč (1500E)výplatu a tak můžou 1 za měsíc zaplatit 3000kč pokutu,ale tady když má člověk výplatu 10000Kč,tak nemůžou každý měsíc vyhodit 3000Kč oknem.Na to by měli ti deb...í poslanci myslet.Jim je to jedno oni mají plat 50 000Kč.
valda píše:Myslím, že je to vše jen příliš zmedializované. Na západě už fungují bodové systémy x-let a nevidíte žádné větší problémy. Lidi si zvyknout, snad jen ti nejhorší řidiči na silnicích jsou právě sváteční a tam je ten problém. Právě kvůli nim se budeme někdy plazit(jak říkáte), protože se navíc ještě bojí, aby nedostali nějaký ten bodík, i když by se jim stejně za další rok umázl, když vůbec nejezdí . Na druhou stranu je ale pravda, že poměrně velká část lidí u nás stále jezdí jako prasata, takže to bylo zapotřebí udělat <radikální řez>. Pro nás, co jsme vždy "dodržovali" předpisy se nic nemění.
Valda.
nj já dodržuju předpisy furt sem řidič z povolání ale ted mě nákej debil skásne jenom proto že nemám kola zapsaný vtp mám to tak za 2 litry a 3 body tomi sere předpisů se nebojim patřim k tomu málu co jezděj opravdu sluně
Bodový systém není v podstatě tak špatný akorat varianta kera se u nas uplatňuje je volako pofiderní, např. trestat za překročení 50km/h (51) nedaní přednosti na přechodě to se mi zda divné.
Presne tak - body za 51km/h akorad odradi slusny lidi. Chapu kdyby se davaly body za vyraznejsi prekroceni rychlosti, jizdu na cervenou atd... Doufam ze s tim neco brzo udelaj.
Tak jsem si prave precetl ve vcerejsim Dnes, ze ti botickari z mestske policie meli v Brne nastaveny radar tak, aby jim hlasil kazdeho kdo jede 52km/h a vys. K tomu nemam komentar snad jen to, ze jsou to tupe stvoreni bez mozku!!!
Dj.radim píše:Lidi se moc nebojí bodů,ale pokut.V německu má normální člověk 45000Kč (1500E)výplatu a tak můžou 1 za měsíc zaplatit 3000kč pokutu,ale tady když má člověk výplatu 10000Kč,tak nemůžou každý měsíc vyhodit 3000Kč oknem.Na to by měli ti deb...í poslanci myslet.Jim je to jedno oni mají plat 50 000Kč.
Jako pokuta za 51Km/h je fakt LOL... trosku ti ujede noha a 51km/h je tam hned, to je jako fakt trosicku moc. Za 55km/h bych to jeste bral ale 51km/h fakt odradi i slusne ridice...to pak tady budem jezdit na 50tce 40tkou a podobne
u toho zakona je vsechno ostatni v pohode... at berou 7 bodu opilcum ... ale ta rychlost je nedomyslena... to meli udelat tak do 60tky domluvou nebo nakou vyhruzkou a tak nad tech 60 uz tema bodama... pac kdyz by to bylo 60 tak by kazdej jel tak tech 55 nebo tak... ale takhle kazdej jede 45 pac se boji aby ho nechytli njo...
manli2 píše:s tou rychlostí je to ok.... jen prostě dali do ruky městským velkou zbran...
státní policie bere jako drív až 60 +
Nj ale kdyz jsem z prahy tak je mi to naprd leda kdyz jezdim dal. Ostatne ted v praze se mi taky uz stalo ze na 50tce sem jel za nekym 40 a i mimo vesnici (mesto) sem za nekym jel 45 !!! Pak teda pridal ,ale jen na 55