![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Povinné ručení
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Povinné ručení
Asi dám nálepku " Bouurejte jen , pokud máte pojišťovnu čsob a plnou šrajtofli" ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
- Reklama
-
pro všechny....vidím že většina z vás hltá statistiku kterou dala do médii Nehodová služba. Každý kdo pracuje v oblasti kolem aut a pojišťovnictví, dobře ví, že tato společnost / jako i mnohé další / žijí z nehod ( opravují ve vlastních servisech - z různých dílů a fakturují orig. nové) a z půjčovného, které pak chce od pojišťovny ( a to si ani nemusíte od nich auto půjčit, i tak ho vyfakturují na Vás - plnou moc mají od Vás, podpisový vzor také) když se to pojišťovně povede prokázat, vemou alespoň to na co mají nárok.
Takže každá pojišťovna tyhle parchanty řeže jak to jen jde.
Problém číslo dva.
Česká a jiné velké pojišťovny, nemají kapacity a lidi aby kontrolovali položku po položce na každé faktuře, kouknu a pokud jim to pasuje, hodí podpis a jde to do světa.
Malá pojišťovna musí škrtat aby vůbec něco vydělala, ale pozor, malá pojišťovna škrtne jen to co je nad rámec ( podvod ze strany servisu), neprokázané poškození nebo fakturace jiných dílů než na vozidle skutečně jsou ( vrakoviště - fakturace nové díly, natahují lakování a provedené práce. Velké Pojišťovny to neřeší, prostě vyberou dost a nevyplatí se jim se s tím srát. Malá se s tím sere a dostanou jen tolik co mají dostat. 90 % z těchto firem se pak neozve, protože ví, že po provedené prohlídce po opravě by se na to přišlo, tak vemu to co se jim vyplatí... i tak mají dost velký vývar a opět to zkouší na jiné škodě atd...
Takže tak. To je realita. A tyhle praktiky se naučili servisy a obdobné firmy právě proto, že není žádná kontrola z těch největších pojišťoven ( nebo minimální), I proto je tolik podivných servisů v ČR ... o Praze ani nemluvím.
Teď otázka na kolik to zajímá poškozeného.... ten chce mít opravené auto a věcem kolem oprav atd nerozumí a ani ho to nezajímá. Pojišťovna vás pak odpálkuje, že vztah (smlouva) je mezi váma a servisem, takže to si máte pak vyřídit v servisu protože pojišťovna Vám neřekla, že opravujte tam a tam. Situace je jiná u smluvních značkových opraven.
Takže vybírat velké pojišťovny pro dobré plnění... na druhou stranu pak nemůžeme čekat změnu v tomhle státě v tom, aby se servisy chovali korektně, nepodváděli, neopravovali z totálek, vrakovišť a atd...
každý si udělejte obrázek sám... případně napište, rád odpovím. Omlouvám se za úpravu, estetiku a gramatiku textu.
Takže každá pojišťovna tyhle parchanty řeže jak to jen jde.
Problém číslo dva.
Česká a jiné velké pojišťovny, nemají kapacity a lidi aby kontrolovali položku po položce na každé faktuře, kouknu a pokud jim to pasuje, hodí podpis a jde to do světa.
Malá pojišťovna musí škrtat aby vůbec něco vydělala, ale pozor, malá pojišťovna škrtne jen to co je nad rámec ( podvod ze strany servisu), neprokázané poškození nebo fakturace jiných dílů než na vozidle skutečně jsou ( vrakoviště - fakturace nové díly, natahují lakování a provedené práce. Velké Pojišťovny to neřeší, prostě vyberou dost a nevyplatí se jim se s tím srát. Malá se s tím sere a dostanou jen tolik co mají dostat. 90 % z těchto firem se pak neozve, protože ví, že po provedené prohlídce po opravě by se na to přišlo, tak vemu to co se jim vyplatí... i tak mají dost velký vývar a opět to zkouší na jiné škodě atd...
Takže tak. To je realita. A tyhle praktiky se naučili servisy a obdobné firmy právě proto, že není žádná kontrola z těch největších pojišťoven ( nebo minimální), I proto je tolik podivných servisů v ČR ... o Praze ani nemluvím.
Teď otázka na kolik to zajímá poškozeného.... ten chce mít opravené auto a věcem kolem oprav atd nerozumí a ani ho to nezajímá. Pojišťovna vás pak odpálkuje, že vztah (smlouva) je mezi váma a servisem, takže to si máte pak vyřídit v servisu protože pojišťovna Vám neřekla, že opravujte tam a tam. Situace je jiná u smluvních značkových opraven.
Takže vybírat velké pojišťovny pro dobré plnění... na druhou stranu pak nemůžeme čekat změnu v tomhle státě v tom, aby se servisy chovali korektně, nepodváděli, neopravovali z totálek, vrakovišť a atd...
každý si udělejte obrázek sám... případně napište, rád odpovím. Omlouvám se za úpravu, estetiku a gramatiku textu.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Billy joe.
Možná bys byl velmi překvapen,co vše tzv velké pojišťovny kontrolují.Berou výpočet Eurotax a pokud musíš použít origo díl,tak musíš dokázat nepoužitelnost repliky\třeba fotkou,že to nepasuje\ a doložit nákupní doklady origo dílů.
Pokud provedeš vše dle EUROTAX,tak máš doklady OK.Pokud jinak,tak jdou položku po položce a vše musíš rozporovat a dokazovat.
Ceník Eurotax je aktualizován každý týden,jsou zde ceny replik i orig dílů,ceny práce,laku,prostě vše.
A aby měli lepší jistotu,tak likvidátor sedí vždy na druhém konci republiky.
Ty malé pojišťovny se snaží poškozeného vždy o něco obrat.Např mi taky navrhla Triglav amortizaci na barvu vozu\zákazník se málem zhroutil\.Nebo mi taky rozporovali antikoro nástřik nového blatníku\prý zbytečné\.No prostě zkoušejí.Bohužel je v tom vždy poškozený.
Možná bys byl velmi překvapen,co vše tzv velké pojišťovny kontrolují.Berou výpočet Eurotax a pokud musíš použít origo díl,tak musíš dokázat nepoužitelnost repliky\třeba fotkou,že to nepasuje\ a doložit nákupní doklady origo dílů.
Pokud provedeš vše dle EUROTAX,tak máš doklady OK.Pokud jinak,tak jdou položku po položce a vše musíš rozporovat a dokazovat.
Ceník Eurotax je aktualizován každý týden,jsou zde ceny replik i orig dílů,ceny práce,laku,prostě vše.
Ty malé pojišťovny se snaží poškozeného vždy o něco obrat.Např mi taky navrhla Triglav amortizaci na barvu vozu\zákazník se málem zhroutil\.Nebo mi taky rozporovali antikoro nástřik nového blatníku\prý zbytečné\.No prostě zkoušejí.Bohužel je v tom vždy poškozený.
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
MAX- hele a jak to je když už mám pojistku u generali, ale platím víc???co s tím???
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
![Obrázek](http://www.ceskybenzin.cz/prum_ikona/7896.png)
![Obrázek](http://www.ceskybenzin.cz/prum_ikona/7896.png)
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
zrušit a novou smlouvu ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Jeena - Standardně se to dělá tak, že buď provedeš přes pojišťováka změnu na smlouvě ( obsah pojištění, limity plnění )
tím ti může následně dát svoji slevu, nebo již zmiňovaným zrušením smlouvy a následným uzavřením nové... Nicméně ne vše jde ze dne na den ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
-
denny píše:Billy joe.
jj denny... tak tohle umí i audatex, pracovat už i s aftermarketem a tak je to v pořádku. Stačí se jen podívat, co je dílů všude. Nevidím důvod, proč by na vozidlech starších pěti let, se měl hradit nový díl. To je hloupost ! Hradit aftermarket, nebo použitý díl ( vrakáč), těm dílům nic není a když holt ten člověk chce originál, tak z POV ať si připlatí. Upozorňuju, že u aut do 5 let je to prasečina...maximálně to dát do rozpočtu, protože i tak si to člověk sežene na vrakáči nebo z druhovky. Takže každá Pojišťovna by to měla kontrolovat, položku po položce, tak jak píšeš. Amortizace na lak se dává když je skutečně lak vybledlý a tak dále ( koroze)...
Zdravim všechny, trochu jsem se koukal kolik kdo plati za povinne ruceni. A jsem trochu v soku ze ja platim u Allianz 5797 Kc. Mam astru 1.6. Je mi 28 let a tri roky mam bez nehody.
No pojistka mi bezi jeste do 12.3.2011. Do toho data mam zaplatit na dalsi rok. To se mi spis vyplati to zrusit a jit nekam jinam, ne? Co jsem se dival, tak by se to dalo stahnout az o nejake 2000 Kc. Poradi mi nekdo?
Diky moc.
No pojistka mi bezi jeste do 12.3.2011. Do toho data mam zaplatit na dalsi rok. To se mi spis vyplati to zrusit a jit nekam jinam, ne? Co jsem se dival, tak by se to dalo stahnout az o nejake 2000 Kc. Poradi mi nekdo?
Diky moc.
Opel Astra G, 1.6 8V, 1998 X16SZR
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Já platím u Triglav 2200,- za 1.6, bonus plný, sjednáno přes net, asistenčka i pro poruchu ( dost velké limity ). Ale jak tu uz nekdo psal, u některých pojišťoven se nezjišťuje pravdivost bezeškodních průběhů předchozích pojištění, tedy u předchozích pojišťoven.
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
tohle může napsat jen pojištovák. TITUJU. Pro většinu z nás je 5 let " staré" auto prostě ještě novota. pokud chce pojištovna zaplatit pojistku, tak jí chce taky s plnou palbou a okamžitě. Na vyplacení mají ovšem VĚTŠINOU dost času. Podle mého názoru, když si někdo platí pojistku, tak pokavď mě někdo naboří, tak bych počítal, že mi pojištovna škodu proplatí. Jasný, že asi u páčky u dveří mi asi replika vadit nebude, ale třeba u kompresoru kliatizace vím, že je rozdíl origo ford 28 000 kč a replika se dá sehnat za 12000 kč. Alespon když jsem to řešil, před 3 roky na svém. Pokud to měním, že se mi rozby tak asi půjdu do repliky nebo na vrakáč za 4000 kč, ale pokud to bude ko následkem nehody, tak nechápu, proč by mě měla pojištovna ojebat a nacpat tam repliku, nebo vrakáč, kde je předpoklad, že tolik nevydží. Pro mě je teda ještě i 7 let slušná kára a ze stran pojištoven je to zlodějina na ntou. Jenže platit to musíme. No a když jsem jezdil autobusem cca 8 let zpátky , tak měli každej rok v Brně na výstavišti raut z celé ČR. A pánové teda na to prachy majBilly.joe1982 píše:denny píše:Billy joe.
jj denny... tak tohle umí i audatex, pracovat už i s aftermarketem a tak je to v pořádku. Stačí se jen podívat, co je dílů všude. Nevidím důvod, proč by na vozidlech starších pěti let, se měl hradit nový díl. To je hloupost ! Hradit aftermarket, nebo použitý díl ( vrakáč), těm dílům nic není a když holt ten člověk chce originál, tak z POV ať si připlatí. Upozorňuju, že u aut do 5 let je to prasečina...maximálně to dát do rozpočtu, protože i tak si to člověk sežene na vrakáči nebo z druhovky. Takže každá Pojišťovna by to měla kontrolovat, položku po položce, tak jak píšeš. Amortizace na lak se dává když je skutečně lak vybledlý a tak dále ( koroze)...
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Volvo S 60 2.4 D r.v. 2005 černej mazlik
Astra 1.7 Dti r.v. 2002 motor isuzu
Opel astra 1.7 Dti -- cena 4 040 kč včetně pojištění skla ( bez bonusu, manželka bourala) pojištěno u makléřské společnosti na flotilovou pojistku Dum bytplachkac píše:Zdravim všechny, trochu jsem se koukal kolik kdo plati za povinne ruceni. A jsem trochu v soku ze ja platim u Allianz 5797 Kc. Mam astru 1.6. Je mi 28 let a tri roky mam bez nehody.
Diky moc.
Ford mondeo 1.8 TD -- cena 2 180 kč včetně pojištění skla pojištovna Slávie max bonus
Volvo 2.4. D -- cena 4 800 kč včetně pojištění skla pojištovna Slavie max bonus
Jo a je mi 36 let
Volvo S 60 2.4 D r.v. 2005 černej mazlik
Direct mi poslal Liebesbrief na 4200,- . Skouknul jsem Generali, varianta Komplet venkov 2505,-
Takže jsem ještě dal Directu šanci, poslal jsem jim mail s cenou od Generali Zatím se mi osvědčuje pojišťovnu každoročně měnit.
Honza
Takže jsem ještě dal Directu šanci, poslal jsem jim mail s cenou od Generali Zatím se mi osvědčuje pojišťovnu každoročně měnit.
Honza
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Diky za info, akorat si ted nejsem jisty jak by to melo byt s ukoncenim stavajiciho pojisteni. Tusim, ze tam je nejaka lhuta 6 tydnu pred tim terminem 12.3. dokdy mam tu pojistku zaplatit. To by se potom asi nedalo zrusit ta jednoduse, co?
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Zrušit to můžeš min. 6 týdnů před výročím smlouvy. Ale pojišťováci na to mají různé fígle, jak to provést i mimo. Např si sepíšeš kupní smlouvu, na tu zrušíš kdykoli stávající smlouvu a pak jako že z prodeje sešlo a kupec Ti auto vrátil. Ale jsou prý i jiné možnosti.
www.LPG-OBCHOD.cz
No prave, ze tech 6 tydnu jsem prosvihl. A 6000 za povinne ruceni opravdu platit nechci, jeste navic kdyz bych si udelal nove pojisteni u Allianz tak ho mam za 4700. Jedina moznost je asi zajit za pojistovakem a zkusit se dohodnout na zaniku pojisteni na zaklade dohody obou stran. Ale to asi nebude tak jednoduche.