Bývalé téma o odrezovači, nyní pokec o novém autě - Radoš 92
Re: Odrezovač, zničený lak na Radošovém autě a koupě nového
benzín? dvoulitr? že by byl osvícen?
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Reklama
http://www.autoyetti.eu/detail-vozu?aut ... +turbo+opc ???? A jestli je to toto tak byť je výbava super tak bych do toho nešel je to už téměř desetileté auto.
Naposledy upravil(a) Zralok dne 07 srp 2012, 10:27, celkem upraveno 1 x.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak moje auto mělo být Zafira A OPC, 115tiskm, 130.000Kč. http://www.dasweltauto.cz/Car/480636/zafira-2-0-16v-opc
Po hodinovém telefonátu s RomanemK, jsem tam nejel. Normálně bych v této době asi platil to auto. Strašně jsem se na to těšil a chtěl aby to vyšlo, ale Roman mi vysvětlil, že to není jen tak, že všechny věci jsou dělané na OPC, tedy všechno v autě je přizpůsobeno na větší výkon = jiný výrobek než na obyčejnou zafiru = vyšší cena. Pomalu nic se nedá sehnat na vrakovištích, to platí hlavně o motoru a dílech, protože rozbitých OPCček je málo. A pokud to je, tak si prodejci to stejně draze cení, protože ví, že to lidi stejně vezmou, takže na tom vydělají. Říkal mi co se na tom kazí, kdy se to kazí a že se to pokazí určitě... No tak jsem nakonec usoudil, že by byla hloupost to koupit jen tak a byť dva roky jezdit OPCčkem. Taky jsme měli debatu o tom, jak je to s auty v ČR, (třeba sedmimístné zafiry, které jsou prodávány jako 7-mi místné, ale v TP je to uvedeno jako 5-ti místné), a proto to vypadá, že se vracím k původnímu záměru jet pro auto do Německa. Měsíc minimálně ale máme čas, protože Roman teď nemá nato čas, takže mám taky "volno".
tak jsem sice zamáčkl slzu v O(p)Cu (oku ), ale zase je dobré poslechnout rady někoho, kdo tomu rozumí a zná problematiku. (Hlavně když je to RomanK).
Po hodinovém telefonátu s RomanemK, jsem tam nejel. Normálně bych v této době asi platil to auto. Strašně jsem se na to těšil a chtěl aby to vyšlo, ale Roman mi vysvětlil, že to není jen tak, že všechny věci jsou dělané na OPC, tedy všechno v autě je přizpůsobeno na větší výkon = jiný výrobek než na obyčejnou zafiru = vyšší cena. Pomalu nic se nedá sehnat na vrakovištích, to platí hlavně o motoru a dílech, protože rozbitých OPCček je málo. A pokud to je, tak si prodejci to stejně draze cení, protože ví, že to lidi stejně vezmou, takže na tom vydělají. Říkal mi co se na tom kazí, kdy se to kazí a že se to pokazí určitě... No tak jsem nakonec usoudil, že by byla hloupost to koupit jen tak a byť dva roky jezdit OPCčkem. Taky jsme měli debatu o tom, jak je to s auty v ČR, (třeba sedmimístné zafiry, které jsou prodávány jako 7-mi místné, ale v TP je to uvedeno jako 5-ti místné), a proto to vypadá, že se vracím k původnímu záměru jet pro auto do Německa. Měsíc minimálně ale máme čas, protože Roman teď nemá nato čas, takže mám taky "volno".
tak jsem sice zamáčkl slzu v O(p)Cu (oku ), ale zase je dobré poslechnout rady někoho, kdo tomu rozumí a zná problematiku. (Hlavně když je to RomanK).
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Rozumné Já ji dokonce asi našel ale moc jsem to neprohlížel viděl 129 tis a myslel že je to ta samá co jsem našel. A Radoši poraď co za motor po konzultaci s Romanem budeš hledat. Není to jisté ale možná taky budu obnovovat.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Buďto 2.0 turbo, (147kW), http://suchen.mobile.de/auto-inserat/op ... LSO_EXPORT, (tohle prý by bral hned, že to je dobré, jak auto, tak výbava a cena, ale jet už pro to nestihneme ), nebo 2.2. 110kW. Oba samozřejmě benzín.
HMM tak to nic pro mne. Velkoobjemový benál živit nehodlám a jejich výkon ani nepotřebuji.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A já jsem mladý, občas bych potřeboval více, než těch 82 koní co mám teď.
ja tiez stale rozmyslam ci moje buduce auto bude benzin alebo nafta... jazdim kazdy tyzden 2x150km + nejake to mesto... a do tej nafty sa mi akosi nechce kazdy to stale servisuje, lebo stym maju nejake tazkosti ale zas je nafta lacnejsia...
Neviem ale zatial mi to stale vychadza ze kupim asi 2.0T... len ta spotreba
Neviem ale zatial mi to stale vychadza ze kupim asi 2.0T... len ta spotreba
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No právě, já jezdím do práce 5, zpátky 5, (přesněji 4,5 a zpátky taky), to je 9km každý den, když jdu do práce. Sem tam na nákup, a různě, rodina, kamarádi, dovolená, výlety. Třeba za posledních 8 měsíců jsem najel 7500km. Když si spočítám, co jsem dal do naftového motoru, tak mám benzín na dva roky zadarmo.
Rado, 2.0 T jasná volba
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za mě mi to přijde blbost. Když jsem vybíral Háčko, měl jsem možnost 2.0 benzín v Cosmu. Chvíli mě to lákalo, ale když vidím, kolik žere moje naftový Háčko, jsem spokojenej. Jezdim převážně město (sice třeba přes celou Prahu, ale je to prostě couračka) a spousta lidí mi naftu vymlouvalo, stejně se vyplatí.
Chápu, že je to něco úplně jinýho, ale po mojí zkušenosti s 1.4 v Háčku už benzín vživotě nechci . Po Praze 10-11 l, ale je to jasný, že tam je to o slabym motoru. Ale ty pohádky, že benzínový dvoulitry a třílitry jezděj po městě za 4,5 litru, mě vyloženě bavěj. Ideální je zeptat se někoho, kdo má Mercedesa nebo BMW, vlastní zkušenost .
Zbožňuju řeči kamarádů, že mam chrochtáka, atd. Tyhle řeči má ale jen ten, kdo naftu vživotě neměl .
Osobně bych šel do nafty, prorože nevěřim, že ta 2.0 pojede (spotřeba) nějak rozumně . Jako prase nejezdim, ale když mam "slabší chvilku", taky tomu rád přišlápnu a mam trvalou spotřebu 6,5 litru (pouze město).
A teď mi napište, že bude ta 2.0 jezdit po městě za 5 litrů, jen do mě .
Chápu, že je to něco úplně jinýho, ale po mojí zkušenosti s 1.4 v Háčku už benzín vživotě nechci . Po Praze 10-11 l, ale je to jasný, že tam je to o slabym motoru. Ale ty pohádky, že benzínový dvoulitry a třílitry jezděj po městě za 4,5 litru, mě vyloženě bavěj. Ideální je zeptat se někoho, kdo má Mercedesa nebo BMW, vlastní zkušenost .
Zbožňuju řeči kamarádů, že mam chrochtáka, atd. Tyhle řeči má ale jen ten, kdo naftu vživotě neměl .
Osobně bych šel do nafty, prorože nevěřim, že ta 2.0 pojede (spotřeba) nějak rozumně . Jako prase nejezdim, ale když mam "slabší chvilku", taky tomu rád přišlápnu a mam trvalou spotřebu 6,5 litru (pouze město).
A teď mi napište, že bude ta 2.0 jezdit po městě za 5 litrů, jen do mě .
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Svojí mám 1,4 a po Praze 8,5l ,dálka 6,5l (dle tankování).Služební OII v naftě 9l ,krátký pojížďky do 5 km 12l ,dálka 6l (dle počítače)
Samozřejmě krouťák nafty ,vstřiky,dvouhmota......
Samozřejmě krouťák nafty ,vstřiky,dvouhmota......
Astra 1,4 16V
ta černá je krasavice
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
honza, žralok - chlapi neblbněte, jezdil jsem jakou dobu s omegama A, jedna C20NE, druhá C24NE a byly to nejlepší motory, co jsem jezdil. Po Praze párkrát do obchodu, pak každej víkend Písek nebo Strakonice, spotřeba v pohodě 8-9 litrů průměrně.
Jak jsem psal vejš, nechápu, proč každej řeší spotřebu, když dneska PHM tvoří jen část nákladů na auto. Radši budu mít mírně dražší (a navíc, ne vždy musí být dražší), ale bezproblémovej provoz (např. letošní zima dieselům ukázala, zač je toho loket, nebo DPF-ka) a potom, dnešní čerpadla jsou tak drahý, že se diesel vyplatí fakt jen při větších nájezdech.
1,4 v háčku je fakt tragédie, za to ale může ten, kdo si to pořídí
Jak jsem psal vejš, nechápu, proč každej řeší spotřebu, když dneska PHM tvoří jen část nákladů na auto. Radši budu mít mírně dražší (a navíc, ne vždy musí být dražší), ale bezproblémovej provoz (např. letošní zima dieselům ukázala, zač je toho loket, nebo DPF-ka) a potom, dnešní čerpadla jsou tak drahý, že se diesel vyplatí fakt jen při větších nájezdech.
1,4 v háčku je fakt tragédie, za to ale může ten, kdo si to pořídí
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
spotřeba jak relativní pojem to je