Zimní gumy - ANO nebo NE
......navíc jezdí hlavně po hlavních tazích, tak je nepotřebuje, resp. nevyužije - ty jsou zavčas prosoleny a protaženy......
Tak na tohle bych teprve nesázel!!!! Jedině v případě, že jsou takový lidi schopni realně uvažovat a třeba cestu odložit. Ale znáš to, "já musím teď hned..." A pak držkujou, že ostatní jezdí jako prasata. Jenže ostatní jedou akorát v klidu.
Tak na tohle bych teprve nesázel!!!! Jedině v případě, že jsou takový lidi schopni realně uvažovat a třeba cestu odložit. Ale znáš to, "já musím teď hned..." A pak držkujou, že ostatní jezdí jako prasata. Jenže ostatní jedou akorát v klidu.
- Reklama
To je jasné, že zimní mají víc siliky, takže jsou lepší i na suchém povrchu za nízkých teplot. Ale ten rozdíl není tak markantní a pokud opravdu "můžu jet jindy nebo pozděj" - důchodci, sváteční řidiči atd. tak jsou to pro takové lidi zbytečné peníze. Stačí kvalitní letní s dobrým vzorkem.
Ale jak jsem psal, kdo jezdí denně nebo delší štreky, tak bez zimních nevyjede!
Ale jak jsem psal, kdo jezdí denně nebo delší štreky, tak bez zimních nevyjede!
Astra 1.4 16V, r.v. 2006
To je slovo do praniceAstraDTI píše:Pokud mi nekde ve meste vbehne pod kola maly decko a ja to zahamtnu a za mnou pojede svatecni ridic na letnich, tak ho mam na 100 procent v kufru. Svatecni ridice bych nechal jezdit celorocne na zimnich - za 4 roky je nesjedou a pak se musej stejne kupovat novy.
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
To se mi moc nezdá. Když jsem koupil letos auto, bylo na zimácích (malý vzorek - na dojetí). V létě za velkých teplot bylo auto dost takové plavné. Hlavně při přejíždění nerovností. Radši jsem šel shánět letní a auto se hned chovalo o hodně lépe.AstraDTI píše:Pokud mi nekde ve meste vbehne pod kola maly decko a ja to zahamtnu a za mnou pojede svatecni ridic na letnich, tak ho mam na 100 procent v kufru. Svatecni ridice bych nechal jezdit celorocne na zimnich - za 4 roky je nesjedou a pak se musej stejne kupovat novy.
Takže v zimně by sis pomohl a v létě zase naopak.
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100
AstraDTI píše:Nojo, vic to klouze v lete a pri zahamtnuti se udela na gume flat-spot, ale neni to tak krizovy jako na letnakach v -5, byt jen na suchem povrchu. Zimaky jsou v lete dobry na driftovani bo se nemusej tak zahrivat
Jo jo to souhlasí. Jinak jsem zastáncem v létě letní, v zimě zimní. A mám to vyzkoušený. Dříve jsem taky přez zimu jezdil na leťákách a jen když to šlo. Ale jen jednou jsem potřeboval opravdu odjet a můžu být rád, že to dopadlo dobře pro všechny a nic se nikomu nestalo.
OPEL ASTRA G Coupé 1,8i 16V r.v. 2005
( PRODÁM )
( PRODÁM )