Fólie na oknech , dostal už někdo pokutu ?

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
majky.n
Kontaktovat uživatele:

Re: Fólie na oknech , dostal už někdo pokutu ?

Příspěvek od majky.n » 05 bře 2012, 19:17

Ahoj, stráááášně dlouho jsem tu nebyla, ale musím se s vámi podělit o mojí zkušenost. Folie jsem měla s atestem na všech oknech, vepředu světlejší, vzadu tmavý. Měla jsem i kartičku s homologací folií. Zastavili mě policajti a chtěli změřit propustnost. Tak jsem se začala vykrucovatm že mi nefungují okna a bla bla bla, ale na to mi řekli, že mi na místě odstaví auto a pojede se na TK, kterou samozřejmě zaplatím. Tak jsem tedy vytáhla okna, oni změřili a naměřili propustnost 19% :-( Vyhrožovali pokutou až 5 tis., ale naštěstí mi dali jen tisíc. A prý když se to bude opakovat, tak mi to napíšou do karty řidiče a budu moct přijít na půl roku o řidičák. Tak jsem jim to odkývala a myslela si svoje. No a za pět dní mě zastavila opět jiná hlídka a chtěli měřit, tak jsem je upozornila, že už jsem pokutu dostala a že už jsem objednaná na sundání :lol: ale to je nezajímalo opět změřili 19% procent a dali mi opět za tisíc (naštěstí bez postihu). Takže mi nezbývalo nic jiného, než je sundat, protože se se svým autem prostě neschovám :cry: Nezajímala je ani kartička homologace, ani atest na oknech, rozhodující je prý to, co naměří. A když budete mít na kartičce uvedeno, kdo vám to dělal, tak bude mít ještě problémy i on, že lepí špatné folie a navíc udává nepravdivé údaje. Toť má zkušenost s orgány :(
BMW 530xD E60

Reklama

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 05 bře 2012, 19:21

dřív co já vím atesty tam mohli být a nikdo to neřešil..teď co vyšel ten zákon s tou propustností tak ti je homolage třeba 5 let zpátky k ničemu a nezajímá je to :( bohužel..česká vláda a EU jsou banda tupců které platíme a oni se nám akorát smějou hlavně že oni maj na svých superbech celých čercných i zatmavené přední okno
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 05 bře 2012, 19:22

Petras píše:Ale pokud máš atest, tak přece i když naměří co naměří tak jednou tam je atest a myslel sem že ten je hlavní :(
Radoš 92 píše:Já budu fólie dávat v dubnu. 8) Budou i na předních oknech. S atesty. Tohle je to poslední čeho bych se bál.

(Ale jsem zvědav, kdy napíšu: "tak jsem zaplatil 5000 a jdou dolů".) :lol:
Jasně, dle mne má Géčko propustnost dle vyhlášky až na maximu a další folie, ať s atestem či bez, si koledujou o pěknej malér :(
Mobil : 602318645

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 05 bře 2012, 19:26

Na oknech psáno min 70%, ještě jsem to neměřil, pokud u nás bude zase akce že strížnící zdarma měřej pojedu a poreferuju
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2

radoparic

Příspěvek od radoparic » 05 bře 2012, 19:28

Opravdu je sundám když to tu čtu .....nemám zrovna nenápadný auto a nechci dostávat ještě další pokuty za okna :roll:
5ti dveřový Géčko je už minulost ....
Novej povoz je GTC s kamnama pod kapotou :-)
4E7 7770

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 05 bře 2012, 19:39

Tak je to jasný, o víkendu to půjde dolů a je rozhodnuto, nejsem tak bohatý abych podporoval vládu.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

hant

Příspěvek od hant » 05 bře 2012, 19:43

u vás to alespoň nabízejí ke změření jako bezpečnostní akci. U nás nic. zkusil bych to nechat změřit a pak bych to řešil. :?:
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1

https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira

Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní

Marťas-Pupík

Příspěvek od Marťas-Pupík » 05 bře 2012, 19:55

Ja mam pocit, ze nekteri nepochopili jak to je...Atest muzete mit,ale dulezita je propustnost. Pokud mate zatmavena pouze skla na zadnich sedadlech a samotne zadni sklo, nic se nedeje a vse je v poradku. Tady lze namerit klidne propustnost nula a odjedete bez pokuty. Problem je na sklech u prednich sedadel a samotnem celnim skle.Ty uz jsou od vyroby zatmavena na povolenou hodnotu a tak kazda dalsi folie sklo zatmavi jeste vice...V tomto pripade je nejaky atest na houbeles-tady uz je to na pokutu, odstaveni vozidla a dalsi problemy.Opravdu bych moc neriskoval a na predni skla bych se vyflakl...Ony ty meraky postupne dostavaji na vsech okresech a co si budeme povidat,je to zaruceny a jednoduchy zdroj prijmu,tudiz se budou intenzivne vyuzivat...
Opel Astra G 1,7 DI 16 V 125 000 Km Hatchback, r.v. 2001
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 05 bře 2012, 20:01

A dají mi pokutu i když poté co mi naměří okolo 15%, tak jim řeknu, že folii na místě před nima strhnu? Jestli ne, tak to neřeším a sundám folie až mě zastaví :D
Astra G Sportive, 2,0 Di, 5dv., Hatchback, 16V, X20DTL, T98
Obrázek Obrázek

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 05 bře 2012, 20:01

Marťas-Pupík píše:Ja mam pocit, ze nekteri nepochopili jak to je...Atest muzete mit,ale dulezita je propustnost. Pokud mate zatmavena pouze skla na zadnich sedadlech a samotne zadni sklo, nic se nedeje a vse je v poradku. Tady lze namerit klidne propustnost nula a odjedete bez pokuty. Problem je na sklech u prednich sedadel a samotnem celnim skle.Ty uz jsou od vyroby zatmavena na povolenou hodnotu a tak kazda dalsi folie sklo zatmavi jeste vice...V tomto pripade je nejaky atest na houbeles-tady uz je to na pokutu, odstaveni vozidla a dalsi problemy.Opravdu bych moc neriskoval a na predni skla bych se vyflakl...Ony ty meraky postupne dostavaji na vsech okresech a co si budeme povidat,je to zaruceny a jednoduchy zdroj prijmu,tudiz se budou intenzivne vyuzivat...
Jasně to je můj případ, dám je dolů pouze na okně spolujezce a řidiče, v zadu je nechává :D :D .

majky.n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majky.n » 05 bře 2012, 20:04

Pokud to sundáš na místě, tak je závada odstraněna a nedostaneš nic. To mi ten chytrák taky řekl, že kdybych se trochu snažila, tak to sundám před nima, že to dělají všichni, ale to bych to nesměla mít nalepený tak dokonale, že nezachytím ani růžek :(
BMW 530xD E60

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 05 bře 2012, 20:07

vem si škrabku na zeď :D lituju pak ale to sklo :)
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 05 bře 2012, 20:13

Tak to na tom jsme stejně, mám to tak dokomale nalepeno, že nemám možnost to chytit ani za růžek, proto budu muset použit fén pro nahřátí :D .

Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal » 05 bře 2012, 20:17

naštěstí mě zatim Kutnohorská policie nechává >>žít<< a i když zastavujou a nemaj u sebe zrovna auto tak me vždycky nechali být:-) ťuk ťuk . A KH neni moc velká, takže myslim že to auto už tak nějak musej znát :-)

Marťas-Pupík

Příspěvek od Marťas-Pupík » 05 bře 2012, 20:22

majky.n píše:Pokud to sundáš na místě, tak je závada odstraněna a nedostaneš nic. To mi ten chytrák taky řekl, že kdybych se trochu snažila, tak to sundám před nima, že to dělají všichni, ale to bych to nesměla mít nalepený tak dokonale, že nezachytím ani růžek :(
No tak to byli asi hodni policiste a nebo jsi na ne delala smutne oci :cry: .
ali píše:A dají mi pokutu i když poté co mi naměří okolo 15%, tak jim řeknu, že folii na místě před nima strhnu? Jestli ne, tak to neřeším a sundám folie až mě zastaví :D
Jinak obecne-pokud je na prednich sklech propustnost 20-69%, je to flastr za 2000. Pokud pod 20% (viz ali), tak to se jiz oznamuje a muze skoncit s pokutou do 10000 a treba na pul roku bez papiru.
Na miste by to asi nikoho nezajimalo,ledaze zakazou dalsi jizdu. V tom pripade sundat a muze se pokracovat v jizde...Ale pokutce uz se na 90% nevyhne...Ono se kazde mereni zapisuje a FOTI!!!
Naposledy upravil(a) Marťas-Pupík dne 06 bře 2012, 08:43, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra G 1,7 DI 16 V 125 000 Km Hatchback, r.v. 2001
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???

Odpovědět