Koupili by jste si znovu Astru nebo Zafiru?

Co se jinam nehodí pište sem
Tomino OPC
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupili by jste si znovu Astru nebo Zafiru?

Příspěvek od Tomino OPC » 13 kvě 2011, 10:05

Tak já se také přidám .....
Se Zafirou A OPC jsem nadmíru spokojený, přesto pomalu pokoukávám po dalším autu, nejsem zvyklý držet auto více jak 2 x na STK :D
Zafiru A OPC bych díky velice povedenému designu klidně znovu vzal, raději než Zafiru B, i když v provedení OPC to také není tak zlé, až na ten vnitřní hranatý design. Astru G bohužel ne, ani v provedení OPC, nějak mě to auto neláká. Případný kompromis by pro mne byla Vectra C Caravan OPC - vzhledově pěkná, oproti Astře větší a v provedení OPC skvost.
Při koupi čehokoliv dalšího ojetého ( nová auta mě díky obrovské ztrátě ceny v prvních 3 letech nelákají ) bych opět volil dovoz auta z Německa - tak jako současnou Zafču - vybrat pár aut na netu a sám si je v SRN objet, dokonale prohlédnout a dovést to nejlepší. Rozhodující faktory : rok výroby od 2004-2005, nájezd do 100.000 km, nekuřácké auto - pro mne jako zarputilého nekuřáka důležitý faktor, ve slušné výbavě, kterou nebudu muset pak dokupovat, či dodělávat ( dnes už bych asi rovnou hledal auto např. s tempomatem a střešním oknem ), celkový stav ( motor, výfuk, úniky, kola, nápravy, brzdy, okna a lak ).
I dobře vypadající a chovající se auto potřebuje nutný vstupní servis - je nutné s tím počítat i finančně.

Závěrem : Zafiru A ano, ale jedině OPC, Astru G již ne .
Za mě Zafira B OPC, či Vectra C OPC.
[size=80][b][color=#0000BF]Zafira OPC - Opravdu Perfect Car[/color][/b][/size]
http://www.opelastra.cz
https://www.astra-g.cz
[size=80]Opel Astra F x16szr - minulost
Opel Zafira A z20let - současnost
Octavia III Combi - denní povinnost[/size]

Reklama

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 15 kvě 2011, 20:14

No jelikoz my mame doma jak G tak H oba kombiky s benzinovym automatem, kdyz je du geckem je to fakt dost skok o par let zpet, ac se mi to auto designove vic libi, znovu bych ho nekoupil, Hacko klido znovu.

Uvazovali jsme o prodeji G a pripadne koupi zafiry ale na popojizdeni po meste do skolky a na nakupy to auto bohate staci a kdyz vidim jak pred barakem nekteri "umelci" parkuji a otviraji dvere jsem rad ze nemame novejsi auto a hacko stoji v garazi :?:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

p.somik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.somik » 16 kvě 2011, 07:52

koupil bych si určitě znovu Zafiru, uvažoval jsem i o B-čkové, ale nebyly money, :( na km moc nedám- staré F jsem dal pryč s 320000 km a dodnes bez problému šlape jako hodinky. Stejně nejvíce záleží na celkovém stavu, když se mění , co se má, tak to jede pořád.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 16 kvě 2011, 09:52

Já bych si astru klidně koupila, podle mě má nadčasový design. Ale naše další auto už bude kombík nebo MPV a muž prohlásil, že ojeté už v žádném případě nechce. Takže my pak už budeme vybírat dle aktuální situace nové (zatím uvažujeme o Astře Sport Tourer, Kia Ceed v kombíku nebo ta nová Zafira).
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 16 kvě 2011, 11:23

Muz je asi znalec na auta, abyste pak nebyli nastvani ze jste koupili nove ale "patecni" kus ktery se bude porad sr***t .
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 16 kvě 2011, 11:33

No ale u nového má člověk aspoň nějakou záruku a i já osobně vnímám koupi každého ojetého auta jako mnohem větší riziko, než koupi nového. Autům nijak zvlášť nerozumíme ani jeden, a proto je pro nás nákup ojetiny rizikový sám o sobě. Nové je prostě nové.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH

HonzP

Příspěvek od HonzP » 17 kvě 2011, 18:54

Zmrzlina - také není bohužel pravda.

Kamarád koupil u imofy novou alfu, výměna za první tři měsíce: boční sklo řidiče (bublinky), reklamace příplatkových bose repro a pak se v tom skoro zabil, když mu v noci přestala svítit světla (alfy jdou přes mezisklad v polsku a dali mu tam nějaké šmejdy).

Pardon za OT
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 18 kvě 2011, 12:11

ja by som si určite kupil G-cko.ma nadcasovy dizajn,z mojej skusenosti je spolahlive, ale len silnejsi motor.mozno OPC
1,4 16v - x14xe - 90k - edition2000 zelená http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=19128

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 18 kvě 2011, 12:19

Tohle se mi stát, tak se ta značka nedoplatí nebo bych je tahala všude po médiích a soudech. Já neříkám, že se to nemůže stát, ale u nového auta je procentuální riziko závady prostě nižší než u ojetiny.
Muž řekl, že do ojetiny už prostě nepůjde a já jeho rozhodnutí prostě chápu. Nicméně, kdyby se astra začala znovu vyrábět, šla bych do ní opět, design je skvělý :)
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH

prma

Příspěvek od prma » 18 kvě 2011, 14:53

Že zmíněné auto je krám je jedna věc,ale s poruchou světel se obvykle nejezdí k soudu,ale do servisu.Nejsem si jist,že by soudce přiložil ruku k dílu a pomohl s opravou.
Pokud jde o soud,tak jedině v případě neoprávněně neuznané reklamace,ale žalovat technickou závadu,pokud nezapříčinila havarii nebo poškození zdraví,tedy žalovat skutečnost,která se nestala ?
Pravda,na leknutí jsem zapomněl,ale pokud toto řidič duševně nezvládne,tak nemá za volantem co dělat.Auto je pouze stroj složený z mnoha více či méně poruchových součástek. Tedy nic bezpečného a každým jeho použitím jdu dobrovolně do rizika!
Reportáž o tom,jak se rozbil vypínač světel by také snad neuspěla ani na nově,to je pro ně málo morbidní.
Ale abych nebyl jen tak odměřený,tak s novým vozem přeji mnoho šťastných km
Astra 1,4 16V

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 18 kvě 2011, 18:38

Měla jsem na mysli, kdyby se mi něco stalo. To je proženu soudama ani by nemrkli. Podle mého názoru není normální, když ti u auta (natož nového) jen tak vypoví naráz obě světla. Jestli to je normální pro tebe, budiž, pro mě je to důvod ke stížnosti a v případě nějakého zranění zaviněného takovouto závadou i na žádost o odškodnění.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH

manli2

Příspěvek od manli2 » 18 kvě 2011, 19:08

nový je nový... můj služebák je toho důkazem... za 3 měsíce a 15000 byl do servisu odtažen na odtahovce 3x :-D
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 18 kvě 2011, 19:16

Jo nás zas nechala během půl roku po koupi ve štychu 2x Astra. Poprvé jsme se málem dost ošklivě vybourali, když mi v zatáčce vypověděl z ničeho nic posilovač řízení a pak zdechla úplně, podruhé jsem zůstala viset cestou do školy v Praze a tenkrát mi do půl jedné v noci pomáhali Trdlo s Pepínem auto opravit, ale bezvýsledně. Statisticky je prostě u nového menší šance poruch, byť je to samozřejmě kus od kusu, to nepopírám ;)
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH

Fialka

Příspěvek od Fialka » 18 kvě 2011, 19:21

Klidně, jsem s ní moc spokojená a přestože už spolu jezdíme přes pět let, stále se mi Astry G moc líbí.

prma

Příspěvek od prma » 18 kvě 2011, 22:07

[quote="zmrzlina"]Měla jsem na mysli, kdyby se mi něco stalo. To je proženu soudama ani by nemrkli. Podle mého názoru není normální, když ti u auta (natož nového) jen tak vypoví naráz obě světla. Jestli to je normální pro tebe, budiž, pro mě je to důvod ke stížnosti a v případě nějakého zranění zaviněného takovouto závadou i na žádost o odškodnění.[/quorte]

Proti této formulaci už nelze nic namítat.Závadu světel nepovažuji za normální,či spíše za běžnou,určitě je při ní určité nebezpečí(dle světelných podmínek),ale to neznamená,že nemůže nastat.Je to něco,co nepotěší,možná naštve,ale nemělo by to člověka rozhodit.To samozřejmě pokud nedojde k nehodě,pokud ano tak už je to o něčem jiném.
Astra 1,4 16V

Odpovědět