Bydlení v Praze - poradíte lokalitu?
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bydlení v Praze - poradíte lokalitu?
No s tím, že to bude panelák počítáme. Ale jsou i lepší paneláky, ne klasiky, kde člověk slyší každé slovo souseda 2 patra pod ním (my teď bydlíme v paneláku, kde za celé 2 roky, co tu jsme, nevím o sousedech až na výjimky, kdy se opravdu hlasitě hádají - ale to je slyšet i u našich v cihlovém baráku). Víc než 2,5 mega si nemůžeme dovolit, to už bychom neutáhli hypo, navíc musíme počítat časem i s výpadkem mé výplaty kvůli mateřské.
Barák nechceme, kousek od Prahy jsou neskutečně drahé a např. Velká Dobrá, kde jsem krásný domeček viděla za 2,6 mio se zdá mužovi už daleko. Ideálně prostě sednout na metro/autobus/tramvaj a jet.
Já se teď ještě dívala, že docela rozumné ceny jsou v Řepích - co vy nato?
Strašně ráda bych všechno vyřešila bez realitky, která celou záležitost akorát prodražuje. Právníka si umím zajistit sama a oběhat katastr taky, na to nepotřebuju platit realitce 5% provizi (což je při těchto cenách nemovitosti už hodně peněz).
Barák nechceme, kousek od Prahy jsou neskutečně drahé a např. Velká Dobrá, kde jsem krásný domeček viděla za 2,6 mio se zdá mužovi už daleko. Ideálně prostě sednout na metro/autobus/tramvaj a jet.
Strašně ráda bych všechno vyřešila bez realitky, která celou záležitost akorát prodražuje. Právníka si umím zajistit sama a oběhat katastr taky, na to nepotřebuju platit realitce 5% provizi (což je při těchto cenách nemovitosti už hodně peněz).
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
- Reklama
Využiji tématu-matka prodává vlastní byt 1+1 Pankrác,plast okna,nová koupelna,metro+ Arkády 10min pěšky,klidná ulice i dům.1,7mil.Pokud by byl zájem....
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tvůj příspěvek mi nevadí, ale my sháníme už byt i pro případnou budoucí rodinu, tj. aspoň 3kk nebo 3+1.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
To nebyla nabídka přímo Tobě,v tomhle bytečku je to pro 2 starší a možná i malého psa.Rodina s dětmí?
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
Zmrzlino, tohle je muj subjektivni nazor , ale Repy se mi fakt nelibi....je to jeden panelak vedle druheho...a tramvaji do centra je to taky na dlouhozmrzlina píše:No s tím, že to bude panelák počítáme. Ale jsou i lepší paneláky, ne klasiky, kde člověk slyší každé slovo souseda 2 patra pod ním (my teď bydlíme v paneláku, kde za celé 2 roky, co tu jsme, nevím o sousedech až na výjimky, kdy se opravdu hlasitě hádají - ale to je slyšet i u našich v cihlovém baráku). Víc než 2,5 mega si nemůžeme dovolit, to už bychom neutáhli hypo, navíc musíme počítat časem i s výpadkem mé výplaty kvůli mateřské.
Ja jsme taky chtel resit vse bez realitky...jenze kdyz jsou pekne byty ktere se ti libi pouze u realitky tak s tim nic neudelas....ja dal treba za provizi 110 tacu a servis doslova mizerny.....v podstate realitak shrabnul provizi a pak mi preposlal par dokumentu od prodavajici....ale smlouvu jsem si stejne resil sam s pravnikem, hypoteku s bankou take sam, veskere uschovy take sam a v podstate i na ten katastr jsem jezdil sam..proste jen malo prodavajicich neni nekde u realitky....
Max - CZ ...
Zbourali pulku vojenskejch staveb a misto toho bude novej "cihlovej panelák"
bude to novostavba takze to by mohlo bejt ok
Zbourali pulku vojenskejch staveb a misto toho bude novej "cihlovej panelák"
bude to novostavba takze to by mohlo bejt ok
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, to mi ani neříkej... Ale tak když jim ten člověk nepodepíše exkluzivku, tak se může jít realitka klouzat. Bez exkluzivky si to vlastník může prodat i sám... No hypošku mám 2 lidi v okolí, co mi to můžou vyřídit; právníka bychom si stejně ke smlouvě přizvali, takže v tom taky nevidím problém a co se katastru týče, tak nejsem lempl, abych si to neoběhala. Právě i kvůli tomu, že shrábnou tolik peněz "za nic" bych ráda byt bez RK.
No my jsme viděli cihlový byt v Řepích - sice menší (jen 60m2), ale za 2,3mio, ale s krásným okolím (aspoň podle fotek; už je bohužel zadaný) - http://www.sreality.cz/detail/prodej/by ... 4162381148. Něco takového by se mi líbilo Nevadí mi panelák, ale kdyby tam bylo takhle kolem zeleno, to by bylo fajn
No my jsme viděli cihlový byt v Řepích - sice menší (jen 60m2), ale za 2,3mio, ale s krásným okolím (aspoň podle fotek; už je bohužel zadaný) - http://www.sreality.cz/detail/prodej/by ... 4162381148. Něco takového by se mi líbilo Nevadí mi panelák, ale kdyby tam bylo takhle kolem zeleno, to by bylo fajn
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
No ja mel taky okolo sebe lidi, co mi pomohli..taky bych klidne bez realitky..jenze kolikrat prave ty lidi podepisi exklusivitu, coz je blby....ono ti realitaci jsou v tomto pekne vychcani...
a ten byt je v odkazu je fajn.skro bych rekl ze to je Bila hora nez repy...ale pozor je to druzstevni vlastnictvi ..proto je to tak levne..pokud by to bylo osobko tak si tak pul mega jeste pricti...
a ten byt je v odkazu je fajn.skro bych rekl ze to je Bila hora nez repy...ale pozor je to druzstevni vlastnictvi ..proto je to tak levne..pokud by to bylo osobko tak si tak pul mega jeste pricti...
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, ale u tohohle konkrétního bytu je už splacená anuita a je možný převod do OV do 2 let, což většině bank stačí jako záruka Mně se ještě podle fotek a mapy líbí i lokalita Velká Ohrada, tam to vypadá, že z paneláku seš do 5 minut v přírodě..
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
- peter13675
sidl. Velká Ohrada je panelak nalepeny na panelaku, vecer az prides domov tak ani nezaparkujes
Prokopak (priroda) je blizko, ale to sidlisko je strasne, hruza des
ta Luka, Luziny, Stodulky niesu zle, zalezi tiez aka ulica, pod oknom vedla panelaku mozes mat aj Centr. park, Prokopak tiez nieje daleko, Stodulky su celkovo ok,
Prokopak (priroda) je blizko, ale to sidlisko je strasne, hruza des
ta Luka, Luziny, Stodulky niesu zle, zalezi tiez aka ulica, pod oknom vedla panelaku mozes mat aj Centr. park, Prokopak tiez nieje daleko, Stodulky su celkovo ok,
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Díky za názor
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jen jestli můžu radu ohledně jednání realitky z praxe.
Pokud už chceme nemovitost z její nabídky, je tedy třeba ji kontaktovat a prohlédnout si nemovitost. Hlavně nedat na sliby agenta, tohle bude, tohle se zařídí, tohle dodatečně uděláme. V případě vážného zájmu je dobré nechat vše prohlédnout odborníkem, stavitelem nebo znalcem. Pokud nemáme známého, vyplatí se zaplatit i nezávislého člověka, většinou tak do 5-ti tis., investice se vyplatí! Potom zaplatit rezervační poplatek, většinou tak asi 20tis. a nechat si napsat dobu platnosti minimálně 1 měsíc. Většinou chtějí tak asi 14 dní, ale klidně taky i 10 dní a za tu dobu není reálné vyřídit v bance hypošku a další papíry. Jen katastr trvá klidně i 6 týdnů. Oni se sice ohánějí tím, že to prodlouží, ale skutek utek a pak je člověk v prodlení, skáče penále, navíc potom můžou nabídnout i jinému a záloha taky propadne a vůbec to jsou zbytečné starosti.
Pak je dobré vzít si vlastního právníka. Ten kontaktuje majitele nemovitosti a celou smlouvu udělá jen se dvěma stranami bez prostředníka. Smlouvu oboustrannou a nezávislou, nikoliv od realitního "odborníka", protože tam je jedna strana smlouvy jen o provizi realitce a o samotném předmětu koupě tak asi půlka a naprosto nedostatečně. "Náš" právník ve smlouvě ošetří samozřejmě provizi realitky tak, aby nijak neporušil jejich smlouvu s realitkou a zároveň bezchybně obsáhne i nemovitost, aby žádná ze stran nebyla škodná za žádných podmínek a nedošlo k nějakým dohadům nebo podvodům. Všechno potom proběhne klidně a hladce a bez případných dalších problémů a dohadů. Pokud náhodou nastanou komplikace s vyřizováním čehokoliv, nemusí se člověk bát nějakých termínů realitky, protože se stranou prodávající má svojí smlouvu a dostatečný termín.
Taková je moje zkušenost a už vždycky bych postupoval takhle. Realitku zajímají jen peníze a veškeré jednání tomu podřizuje. A ještě pokud možno dělá všechno proto, aby člověk prošvihnul nastavené termíny a znovu platil, včetně jejich odborníků právníků a hypotečních agentů.
V případě zájmu můžu nabídnout kontakty jak na dobrého právníka v Praze, tak na paní, co vyřizuje hypotéky. Dokáže fakt zázraky.
Pokud už chceme nemovitost z její nabídky, je tedy třeba ji kontaktovat a prohlédnout si nemovitost. Hlavně nedat na sliby agenta, tohle bude, tohle se zařídí, tohle dodatečně uděláme. V případě vážného zájmu je dobré nechat vše prohlédnout odborníkem, stavitelem nebo znalcem. Pokud nemáme známého, vyplatí se zaplatit i nezávislého člověka, většinou tak do 5-ti tis., investice se vyplatí! Potom zaplatit rezervační poplatek, většinou tak asi 20tis. a nechat si napsat dobu platnosti minimálně 1 měsíc. Většinou chtějí tak asi 14 dní, ale klidně taky i 10 dní a za tu dobu není reálné vyřídit v bance hypošku a další papíry. Jen katastr trvá klidně i 6 týdnů. Oni se sice ohánějí tím, že to prodlouží, ale skutek utek a pak je člověk v prodlení, skáče penále, navíc potom můžou nabídnout i jinému a záloha taky propadne a vůbec to jsou zbytečné starosti.
Pak je dobré vzít si vlastního právníka. Ten kontaktuje majitele nemovitosti a celou smlouvu udělá jen se dvěma stranami bez prostředníka. Smlouvu oboustrannou a nezávislou, nikoliv od realitního "odborníka", protože tam je jedna strana smlouvy jen o provizi realitce a o samotném předmětu koupě tak asi půlka a naprosto nedostatečně. "Náš" právník ve smlouvě ošetří samozřejmě provizi realitky tak, aby nijak neporušil jejich smlouvu s realitkou a zároveň bezchybně obsáhne i nemovitost, aby žádná ze stran nebyla škodná za žádných podmínek a nedošlo k nějakým dohadům nebo podvodům. Všechno potom proběhne klidně a hladce a bez případných dalších problémů a dohadů. Pokud náhodou nastanou komplikace s vyřizováním čehokoliv, nemusí se člověk bát nějakých termínů realitky, protože se stranou prodávající má svojí smlouvu a dostatečný termín.
Taková je moje zkušenost a už vždycky bych postupoval takhle. Realitku zajímají jen peníze a veškeré jednání tomu podřizuje. A ještě pokud možno dělá všechno proto, aby člověk prošvihnul nastavené termíny a znovu platil, včetně jejich odborníků právníků a hypotečních agentů.
V případě zájmu můžu nabídnout kontakty jak na dobrého právníka v Praze, tak na paní, co vyřizuje hypotéky. Dokáže fakt zázraky.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
O nás
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pokud tě můžu poprosit o ty kontakty Hypo sice máme, ale víc hlav víc ví, že jo A toho právníka, toho právě hledáme. Já bych úplně nejradši bez realitky, možná pak obejdeme nějaké čtvrti a rozlepíme na baráky inzerátky a třeba najdeme něco, co nebude přes RK. Mně se nechce jim platit kolem 100k za nic.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
-
- Kontaktovat uživatele:
To víš, většina lidí to tak má, protože se nemusí o nic starat. Potom musíš případně zkusit zatlačit na prodávající stranu, aby si dohodli s realitkou menší provizi nebo musíš zkusit sama. Kontakty pošlu po SZ.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
O nás
O nás
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Díky, díky. Já budu zkoušet prvně hledat něco bez RK, jen s majitelem. Katastr si opravdu umím oběhat sama, na to nepotřebuju realitku. A i kdyby to přes RK bylo, stejně bychom chtěli vlastního právníka, co by to dozoroval, aby vše proběhlo v pořádku; já těm realitkám prostě nevěřím (když vidím ty inzeráty, jaké mají požadavky na zaměstnance makléře, tak o to spíš)
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH