Bajkeři na astra-g.cz, aneb vše okolo MTB.

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
james11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james11 » 01 úno 2007, 17:58

bajkeři, kdo tu má kotoučovky na bajku?? díky
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252

Reklama

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 02 úno 2007, 07:20

Já tedy ne, dle mého je to zbytečný, Včka plně vyhovují!!!! :lol: :lol: :lol:

xpolstarekx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xpolstarekx » 02 úno 2007, 09:48

Luky píše:
R.A.Y. píše:Už je to nějakou dobu v sekci Pro zabavení... :o
Fakt? Sakra, uplne si mi zkazil radost :? :wink:
no jo nekoukas nevis :D
Tak mě tu máte Obrázek
Nekončí jen to, co nikdy nezačíná
Obrázek

james11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james11 » 02 úno 2007, 15:27

véčka jsou dobré ale kotouče jsou výborné, uvažuji o Avidech BB7, mezi mechanickýma kotoučovkama patří mezi to nejlepší a poserou aj levněší hydrauliky :wink:

Obrázek

navíc ten kotouč je brutal, moc se mi líbí :D

indet

Příspěvek od indet » 07 úno 2007, 00:46

Ahoj, ja mám na kole hydruliky XT a jsem z nich trochu roztrpčený. Přední funguje skvěle, ale zadní sem tam přidrhává a hlavně, protože mám na kole hrubý vzorek při rychlosti okolo 30Km/h hlasitě rezonuje. Pokud máš kvalitní Véčka, tak u nich raději zůstaň, kotoučovky jsou dobré tak na DH. Jsou mnohem náročnější na seřízení a nachylné na boční náraz. Jo jinak pokud chceš mechanické kotoučovky, tak bych šel jen do těch s oboustranným chodem (winzip apod..).
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive

james11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james11 » 14 úno 2007, 20:46

o těch Avidách BB7 jsem našel toto:

"Mechanické kotoučovky Avid Ball Bearing Seven si nemůžeme vynachválit a tak se chceme podělit o naše zkušenosti s těmito skvělými brzdami i s vámi. Na trhu je BB7 už nějaký ten pátek a stále patří ke špičce. Jejich cena se pohybuje okolo 3500 korun, což je na mechaniku celkem dost, ale za kvalitu se vždy vyplatí připlatit. Avid BB7 totiž skutečně patří k tomu nejlepšímu, co lze mezi mechanickými brzdami najít.

S kvalitním a čistým bowdenem je chod brzdy neskutečně lehký, takže prsty a předloktí netrpí ani při dlouhém křečovitém brzdění. Náběh brzdné účinnosti je postupný, takže se dá krásně přibržďovat, stejně tak jako brzdu zaflekovat. A toho si ceníme mnohem víc, než stylu „brzdí – nebrzdí“, jaký předvádí některé hydrauliky. Díky možnosti narůstajícího výkonu lze jezdit po zadním i předním kole manuálem a pouze si lehce přibržďovat, či skákat po zadním s absolutně zablokovaným kolem. Vše záleží pouze na pozici brzdové páčky.

Upevnění na vidlici či rám je snadné, přesné nastavení destiček vůči kotouči zajistí sada půlkruhových podložek (jako u špalíků V-brzd), které třmen vycentrují. Nastavení vzdálenosti destiček od kotouče je pak možné doladit dvěma červenými kolečky, která se ovládají prsty. Takže i v lese je takto možné doladit vzdálenost brzdové páky od řidítek. Originální destičky brzdí skvěle hned od začátku, stejně tak i náhradní, které lze dokoupit třeba od BBB či Jagwire. Díky existenci brzd Avid BB7 není třeba mechaniky zatracovat a při výběru nových brzd určitě stojí za úvahu."

:wink:

už je mám doma

YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK » 14 úno 2007, 21:07

:cry: no mam na druhym bajku hydrauliky a musim uznat že klasický véčka mi brzděj líp :cry:
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 14 úno 2007, 21:44

Nekdo z UL a okoli, co udelat nekdy cyklovylet? Bez aut? :) Klidne ale i Litomerice a okoli az tedy bude tepleji :)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

ARMAGEDON

Příspěvek od ARMAGEDON » 14 úno 2007, 22:00

Jasně jdu do toho :twisted: vyrvu motour z astrule a vosadím s ním to kolo :twisted: bych chcíp na tom bicyklu, jedině že bych vám dělal mechanizační doprovod a polejval vás vodou a mazal lejtka francovkou :twisted: :twisted: jo a mám známý u funébr firmy, ty by taky mohli pomálu jet za námi, však oni by vás někde naložili a hurá do tuhoš kempu, ale před tím vším by ste si hoši mohli zkusit jakej máte start z 0 na 100, vytáh bych pesáka a vidělo by se :twisted: :wink:

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 14 úno 2007, 22:16

ARMAGEDON píše:Jasně jdu do toho :twisted: vyrvu motour z astrule a vosadím s ním to kolo :twisted: bych chcíp na tom bicyklu, jedině že bych vám dělal mechanizační doprovod a polejval vás vodou a mazal lejtka francovkou :twisted: :twisted: jo a mám známý u funébr firmy, ty by taky mohli pomálu jet za námi, však oni by vás někde naložili a hurá do tuhoš kempu, ale před tím vším by ste si hoši mohli zkusit jakej máte start z 0 na 100, vytáh bych pesáka a vidělo by se :twisted: :wink:
Mno, ja vim, nejsi nejmladsi, ale kolo obcas neuskodi, ja uz se tesim i na brusle, to je vetsi adrenalin 8)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

ARMAGEDON

Příspěvek od ARMAGEDON » 14 úno 2007, 22:19

to víš, stará vystřílená winchestrovka, nenaděláš nic :twisted: ale na brusle se taky těším, bude kšeft s kolečkama na střeláku :twisted: :twisted:

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 14 úno 2007, 22:20

ARMAGEDON píše:to víš, stará vystřílená winchestrovka, nenaděláš nic :twisted: ale na brusle se taky těším, bude kšeft s kolečkama na střeláku :twisted: :twisted:
Tak muzem vyrazit, vemes hafana a hned to pojede rychlejc :D

R.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R.A.Y. » 15 úno 2007, 15:35

To James11 - no jestli uvažuješ o mechanických kotoučovkách tak tyhle Avidy ti doporučuji. Kámoš si je koupil minulý rok a jsou hodně dobré...na to že jsou mechanické tak klobou dolů... Jen myslím chvíli trvalo než se zajeli.
Usmívej se! Zítra bude hůř a pozítří možná už ani nebude.

james11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james11 » 22 úno 2007, 20:05

R.A.Y. píše:To James11 - no jestli uvažuješ o mechanických kotoučovkách tak tyhle Avidy ti doporučuji. Kámoš si je koupil minulý rok a jsou hodně dobré...na to že jsou mechanické tak klobou dolů... Jen myslím chvíli trvalo než se zajeli.
jj na bike-foru.cz mi doporučovali kotouč polévat vodou, hlavně před sjezdem, prý se tak brzdy spíš zajedou. jinak to zajetí prý trvá 200-300km a pak brzdí jako prase :lol:

můj vytuněný bajk :wink:
Obrázek

líbí?? :wink:

R.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R.A.Y. » 22 úno 2007, 21:48

pěkný...jaký jsi tam dal ten kotouč? Myslím jqko průměr...jsou myslím 2
Usmívej se! Zítra bude hůř a pozítří možná už ani nebude.

Odpovědět