Bajkeři na astra-g.cz, aneb vše okolo MTB.
- Reklama
- Zdeněk Lbc
-
- Kontaktovat uživatele:
- james11
- Kontaktovat uživatele:
véčka jsou dobré ale kotouče jsou výborné, uvažuji o Avidech BB7, mezi mechanickýma kotoučovkama patří mezi to nejlepší a poserou aj levněší hydrauliky
navíc ten kotouč je brutal, moc se mi líbí
navíc ten kotouč je brutal, moc se mi líbí
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
Ahoj, ja mám na kole hydruliky XT a jsem z nich trochu roztrpčený. Přední funguje skvěle, ale zadní sem tam přidrhává a hlavně, protože mám na kole hrubý vzorek při rychlosti okolo 30Km/h hlasitě rezonuje. Pokud máš kvalitní Véčka, tak u nich raději zůstaň, kotoučovky jsou dobré tak na DH. Jsou mnohem náročnější na seřízení a nachylné na boční náraz. Jo jinak pokud chceš mechanické kotoučovky, tak bych šel jen do těch s oboustranným chodem (winzip apod..).
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive
- james11
- Kontaktovat uživatele:
o těch Avidách BB7 jsem našel toto:
"Mechanické kotoučovky Avid Ball Bearing Seven si nemůžeme vynachválit a tak se chceme podělit o naše zkušenosti s těmito skvělými brzdami i s vámi. Na trhu je BB7 už nějaký ten pátek a stále patří ke špičce. Jejich cena se pohybuje okolo 3500 korun, což je na mechaniku celkem dost, ale za kvalitu se vždy vyplatí připlatit. Avid BB7 totiž skutečně patří k tomu nejlepšímu, co lze mezi mechanickými brzdami najít.
S kvalitním a čistým bowdenem je chod brzdy neskutečně lehký, takže prsty a předloktí netrpí ani při dlouhém křečovitém brzdění. Náběh brzdné účinnosti je postupný, takže se dá krásně přibržďovat, stejně tak jako brzdu zaflekovat. A toho si ceníme mnohem víc, než stylu „brzdí – nebrzdí“, jaký předvádí některé hydrauliky. Díky možnosti narůstajícího výkonu lze jezdit po zadním i předním kole manuálem a pouze si lehce přibržďovat, či skákat po zadním s absolutně zablokovaným kolem. Vše záleží pouze na pozici brzdové páčky.
Upevnění na vidlici či rám je snadné, přesné nastavení destiček vůči kotouči zajistí sada půlkruhových podložek (jako u špalíků V-brzd), které třmen vycentrují. Nastavení vzdálenosti destiček od kotouče je pak možné doladit dvěma červenými kolečky, která se ovládají prsty. Takže i v lese je takto možné doladit vzdálenost brzdové páky od řidítek. Originální destičky brzdí skvěle hned od začátku, stejně tak i náhradní, které lze dokoupit třeba od BBB či Jagwire. Díky existenci brzd Avid BB7 není třeba mechaniky zatracovat a při výběru nových brzd určitě stojí za úvahu."
už je mám doma
"Mechanické kotoučovky Avid Ball Bearing Seven si nemůžeme vynachválit a tak se chceme podělit o naše zkušenosti s těmito skvělými brzdami i s vámi. Na trhu je BB7 už nějaký ten pátek a stále patří ke špičce. Jejich cena se pohybuje okolo 3500 korun, což je na mechaniku celkem dost, ale za kvalitu se vždy vyplatí připlatit. Avid BB7 totiž skutečně patří k tomu nejlepšímu, co lze mezi mechanickými brzdami najít.
S kvalitním a čistým bowdenem je chod brzdy neskutečně lehký, takže prsty a předloktí netrpí ani při dlouhém křečovitém brzdění. Náběh brzdné účinnosti je postupný, takže se dá krásně přibržďovat, stejně tak jako brzdu zaflekovat. A toho si ceníme mnohem víc, než stylu „brzdí – nebrzdí“, jaký předvádí některé hydrauliky. Díky možnosti narůstajícího výkonu lze jezdit po zadním i předním kole manuálem a pouze si lehce přibržďovat, či skákat po zadním s absolutně zablokovaným kolem. Vše záleží pouze na pozici brzdové páčky.
Upevnění na vidlici či rám je snadné, přesné nastavení destiček vůči kotouči zajistí sada půlkruhových podložek (jako u špalíků V-brzd), které třmen vycentrují. Nastavení vzdálenosti destiček od kotouče je pak možné doladit dvěma červenými kolečky, která se ovládají prsty. Takže i v lese je takto možné doladit vzdálenost brzdové páky od řidítek. Originální destičky brzdí skvěle hned od začátku, stejně tak i náhradní, které lze dokoupit třeba od BBB či Jagwire. Díky existenci brzd Avid BB7 není třeba mechaniky zatracovat a při výběru nových brzd určitě stojí za úvahu."
už je mám doma
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nekdo z UL a okoli, co udelat nekdy cyklovylet? Bez aut? Klidne ale i Litomerice a okoli az tedy bude tepleji
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Jasně jdu do toho vyrvu motour z astrule a vosadím s ním to kolo bych chcíp na tom bicyklu, jedině že bych vám dělal mechanizační doprovod a polejval vás vodou a mazal lejtka francovkou jo a mám známý u funébr firmy, ty by taky mohli pomálu jet za námi, však oni by vás někde naložili a hurá do tuhoš kempu, ale před tím vším by ste si hoši mohli zkusit jakej máte start z 0 na 100, vytáh bych pesáka a vidělo by se
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno, ja vim, nejsi nejmladsi, ale kolo obcas neuskodi, ja uz se tesim i na brusle, to je vetsi adrenalinARMAGEDON píše:Jasně jdu do toho vyrvu motour z astrule a vosadím s ním to kolo bych chcíp na tom bicyklu, jedině že bych vám dělal mechanizační doprovod a polejval vás vodou a mazal lejtka francovkou jo a mám známý u funébr firmy, ty by taky mohli pomálu jet za námi, však oni by vás někde naložili a hurá do tuhoš kempu, ale před tím vším by ste si hoši mohli zkusit jakej máte start z 0 na 100, vytáh bych pesáka a vidělo by se
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak muzem vyrazit, vemes hafana a hned to pojede rychlejcARMAGEDON píše:to víš, stará vystřílená winchestrovka, nenaděláš nic ale na brusle se taky těším, bude kšeft s kolečkama na střeláku
- james11
- Kontaktovat uživatele:
jj na bike-foru.cz mi doporučovali kotouč polévat vodou, hlavně před sjezdem, prý se tak brzdy spíš zajedou. jinak to zajetí prý trvá 200-300km a pak brzdí jako praseR.A.Y. píše:To James11 - no jestli uvažuješ o mechanických kotoučovkách tak tyhle Avidy ti doporučuji. Kámoš si je koupil minulý rok a jsou hodně dobré...na to že jsou mechanické tak klobou dolů... Jen myslím chvíli trvalo než se zajeli.
můj vytuněný bajk
líbí??