biopalivo Ethanol E85
Re: biopalivo Ethanol E85
zdravím všechny nadšence E85+N95,
reaguji na debatu voda v E85; obecně líh hodně a rád do sebe vstřebává vlhkost. Nikdo z nás neví, jak dlouho ten E85 vlastně leží v tanku na benzíce. Proto někteří popisujete zlpešení, někteří ne.
Přiznávám, zatím jsem neměl možnost E85 tankovat. Mám Opel Zafira 1,6 X16XEL. Až natankuju nějaký poměr, rád se s vámi podělím o zkušenosti.
Věc druhá: byl někdo z vás už po najetí několika tisíc km na směs E85 a N95 na STK na měření emisí? Zajímo by mě, jak jste dopadli a a co to udělalo s katalyzátorem.
Mějte se fajn.
reaguji na debatu voda v E85; obecně líh hodně a rád do sebe vstřebává vlhkost. Nikdo z nás neví, jak dlouho ten E85 vlastně leží v tanku na benzíce. Proto někteří popisujete zlpešení, někteří ne.
Přiznávám, zatím jsem neměl možnost E85 tankovat. Mám Opel Zafira 1,6 X16XEL. Až natankuju nějaký poměr, rád se s vámi podělím o zkušenosti.
Věc druhá: byl někdo z vás už po najetí několika tisíc km na směs E85 a N95 na STK na měření emisí? Zajímo by mě, jak jste dopadli a a co to udělalo s katalyzátorem.
Mějte se fajn.
- Reklama
emise prošly bez problému. a po výměně výfuků mi klesla spotřeba na 6/100-
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak už asi budu muset tankovat jenom směs N95 plus E85......ted po vyjetí této směsi jsem natankoval plnou nádrž benzínu.....a začalo to znova...vrátilo se zpět cukání... nešlo mě už 2x nastartovat napoprvé........ a je to líný jak veš.... (tankováno na OMV!!!)
Tak dnes natankováno 26L N95 na Schellce a následně dotankováno do plných 19L E85, zatím bez problémů
Mobil : 602318645
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
já problémy pozoroval jenom když jsem tankoval benzín.... na éčko no problem....
- monderka1
- Kontaktovat uživatele:
mesic uz jezdim na E85 a N95 v pomeru50/50. Zmena zadna, auto jede stejne, startuje stejne jen je to levnejsi:-) Skoda, ze se neda jezdit jen na E85, za 22 kč by se jezdilo lip:-)
zdravím tankující E85,
pracuji na Plzeni Jihu, dočetl jsem se, že TAnk Ono na Studentské má mít E85, ale pro mě je to drobet z ruky. Nevíte někdo o pumpě s E85 na Plzni Jihu? Děkuji
pracuji na Plzeni Jihu, dočetl jsem se, že TAnk Ono na Studentské má mít E85, ale pro mě je to drobet z ruky. Nevíte někdo o pumpě s E85 na Plzni Jihu? Děkuji
Zdravím majitele motoru X16XEL,rychlyradim píše:tak už asi budu muset tankovat jenom směs N95 plus E85......ted po vyjetí této směsi jsem natankoval plnou nádrž benzínu.....a začalo to znova...vrátilo se zpět cukání... nešlo mě už 2x nastartovat napoprvé........ a je to líný jak veš.... (tankováno na OMV!!!)
já mém tenhle motor v Zafiře, zajímalo by mě, čím ti to cukání motoru způsobuje.
Já měl rozebranej EGR ventil,abych zjistil, kolik karbonu v něj je (po předchozím majiteli). EGR ventil byl skoro čistej, i ta dírečka v něm průchozí.
Fakt nevím, ale někde v tomto vlákně bude komplet seznam ČS s E85
Dravím pokušitele E85,
zkouším, na jakej poměr se můžu dostat s E85 v nádrži. Začínám opatrně 28litrů Natural 95 a 7 litrů E85. Tankoval jsem v pátek 12.listopadu v Plzni, Studentské ulici na TankOno za 21.90 Kč/litr. Z obsluhy jsem se marně snažil dostat informaci, jestli mají "letní" E85 nebo už ten "zimní" poměr. Nevěděli.
Každopádně motor X16XEL Zafira 1.6 4bod 100koní to zatím chroupe pěkně. V sobotu 20.11. přilejvám dalších 10 litrů E85.
Nevěděl byste někdo, za jak dlouho palivové čerpadlo promíchá (přečerpá) např. 35litrů benzínu v nádrži? Zajímalo by mě, jestli jsem dosavadních 100km jel na starý benzín z nádrže, nebo díky oběhu palivového čerpadla se už palivo v nádrži dostatečně promíchalo.
Mějte se a experimentujte. Petr
zkouším, na jakej poměr se můžu dostat s E85 v nádrži. Začínám opatrně 28litrů Natural 95 a 7 litrů E85. Tankoval jsem v pátek 12.listopadu v Plzni, Studentské ulici na TankOno za 21.90 Kč/litr. Z obsluhy jsem se marně snažil dostat informaci, jestli mají "letní" E85 nebo už ten "zimní" poměr. Nevěděli.
Každopádně motor X16XEL Zafira 1.6 4bod 100koní to zatím chroupe pěkně. V sobotu 20.11. přilejvám dalších 10 litrů E85.
Nevěděl byste někdo, za jak dlouho palivové čerpadlo promíchá (přečerpá) např. 35litrů benzínu v nádrži? Zajímalo by mě, jestli jsem dosavadních 100km jel na starý benzín z nádrže, nebo díky oběhu palivového čerpadla se už palivo v nádrži dostatečně promíchalo.
Mějte se a experimentujte. Petr
já jezdím na 2 etanol, 1 benzín, ale teď už 1:1
a ta cena je moc super, u nás 23,9
na mix už jistě jezdíš,
a ta cena je moc super, u nás 23,9
na mix už jistě jezdíš,
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Palivo v nádrži sa ti premieša okamžite jak ho tam leješ aj bez pal. čerpadla. To slúži len na to, aby dopravilo palivo z nádrže k motoru.gomen píše:...Nevěděl byste někdo, za jak dlouho palivové čerpadlo promíchá (přečerpá) např. 35litrů benzínu v nádrži? Zajímalo by mě, jestli jsem dosavadních 100km jel na starý benzín z nádrže, nebo díky oběhu palivového čerpadla se už palivo v nádrži dostatečně promíchalo...
zdravím mixážníky E85,
měl bych dotaz na svíčky pulstar. Koupit či nekoupit? Zatím jezdím na origo svíčky GM 011. Bez potíží,ale už se mi moc nezdají. Chci koupit nové. A ted to dilema : nové GM 011 (http://www.e-cat.cz/p-3312460/sortiment ... 487_581492) nebo nějaký pulstar (http://www.pulstar.cz) svíčky??
Jde mi o to, jestli máte někdo s pulstary a E85 nějakou zkušenost. Díkec
Tak nám benzín opět podražil. Zatím tankuju biolíh poze v poměr 1:4 k naturalu 95. Motor Z16XE to snáší dobře. Zdá se mi, že se motor i uklidnil a lépe táhne od spodu. Nemusím motor tolik vytáčet. Prootže mrzne, nechci zatím pokoušet poměr 1:1. Mám trochu obavy, že bych ráno nenastartoval. Jaké poměry teď v zimě jezdíte a jak jste spokojeni?
měl bych dotaz na svíčky pulstar. Koupit či nekoupit? Zatím jezdím na origo svíčky GM 011. Bez potíží,ale už se mi moc nezdají. Chci koupit nové. A ted to dilema : nové GM 011 (http://www.e-cat.cz/p-3312460/sortiment ... 487_581492) nebo nějaký pulstar (http://www.pulstar.cz) svíčky??
Jde mi o to, jestli máte někdo s pulstary a E85 nějakou zkušenost. Díkec
Tak nám benzín opět podražil. Zatím tankuju biolíh poze v poměr 1:4 k naturalu 95. Motor Z16XE to snáší dobře. Zdá se mi, že se motor i uklidnil a lépe táhne od spodu. Nemusím motor tolik vytáčet. Prootže mrzne, nechci zatím pokoušet poměr 1:1. Mám trochu obavy, že bych ráno nenastartoval. Jaké poměry teď v zimě jezdíte a jak jste spokojeni?
No já v poměru 1:1 (používám aditivum) zatím startuju na první se svíčkama Bosch (ty co tam mají být podle EPC)