Chorvatsko

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Marky

Příspěvek od Marky » 23 čer 2008, 19:27

Nestras! Jedu tam uz cca po 5te za sebou a vzdy s normalnim CZ ridicakem. Vzhledem k tomu, ze ti tam staci obcanka, tak nepredpokladam, ze by tam ted zavedli takovou hloupou vec (nikde jsem to nevidel ani ve zmince).

Reklama

dateli

Příspěvek od dateli » 24 čer 2008, 04:39

Byl jsem se ptat na magistratu A mezinarodni řidičak neni třeba Bylo to špatne info z BLESKU
1.6 74 KW 16V X16XEL

medva1

Příspěvek od medva1 » 24 čer 2008, 06:56

Marky píše:Nestras! Jedu tam uz cca po 5te za sebou a vzdy s normalnim CZ ridicakem. Vzhledem k tomu, ze ti tam staci obcanka, tak nepredpokladam, ze by tam ted zavedli takovou hloupou vec (nikde jsem to nevidel ani ve zmince).
Hale do Chorvatska není potřeba Pas ???
a Slovinské dálnici se dá krásně vyhnout přímo ve Slovinsku cesta je sice o kousek delší ale za to horší :-)))) (cca 10min +)
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 24 čer 2008, 07:29

medva1 píše:
Marky píše:Nestras! Jedu tam uz cca po 5te za sebou a vzdy s normalnim CZ ridicakem. Vzhledem k tomu, ze ti tam staci obcanka, tak nepredpokladam, ze by tam ted zavedli takovou hloupou vec (nikde jsem to nevidel ani ve zmince).
Hale do Chorvatska není potřeba Pas ???
Jasne ze neni, uz par let :wink: staci OP.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 24 čer 2008, 08:23

Marky píše:Nejel jste nekdo nahodou posledni roky pres Bosnu a Hercegovinu? Vzhledm k tomu, ze timto smerem uz urcite dlouho nepojedu, tak jsme si rikali, ze by se dalo podivat i do teto zeme, akorat nemam tuseni co by nas tam mohlo cekat - silnice, bezpecnost atd.
člověče já jel přes bosnu a hecegovinu hned po Válce a bylo to vpohodě...takže ted už nemusíš mít vůbec strach! a stav se do MOSTARU tam je to pěkný :wink:

Marky

Příspěvek od Marky » 24 čer 2008, 10:31

medva1 píše:Slovinské dálnici se dá krásně vyhnout přímo ve Slovinsku cesta je sice o kousek delší ale za to horší :-)))) (cca 10min +)
Bacha na to, co jsem slysel a cetl, tak Slovinci jsou tajemni jak hrad v karpatech a jeste nerekli presne, kde bude dalnicni znamka potreba a vypada to, ze to bude i na nekterych slinicich 1.tridy :? .

Kód: Vybrat vše

Alternativou k dálnici může být ještě stará hlavní silnice, jež ji kopíruje, ale jen naivkové mohou doufat, že nebude zpoplatněna stejně jako dálnice. 

Slovinské úřady totiž neuvádějí, na kterých konkrétních úsecích bude známka vyžadována; na anglické verzi stránek www.cestnina.si je pouze uvedeno "on motorways and expressways", tedy na dálnicích a expresních silnicích neboli silnicích pro motorová vozidla. Slovinci nám však tvrdili, že známka bude nutná i pro některé silnice první třídy. Ovšem - ani když stará hlavní cesta zpoplatněná nebude, nepomůžete si, protože bude ucpaná všemi, kteří chtěli ušetřit stejně jako vy.
http://cestovani.idnes.cz/jak-se-vyhnou ... vatsko_tom
rychlyradim píše: člověče já jel přes bosnu a hecegovinu hned po Válce a bylo to vpohodě...takže ted už nemusíš mít vůbec strach! a stav se do MOSTARU tam je to pěkný :wink:
Diky za info, porad o tom jeste zvazujeme, laka me, ze to je nova krajina co jsem jeste nevidel, jednine vetsi minus je delsi cas na projeti co jsem se zatim dival a minimalni civilizace.

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 24 čer 2008, 15:43

Letos jsme Chorvatsko vypustili a jedem do Německa - Bavorsko do podhůří Alp.

medva1

Příspěvek od medva1 » 14 črc 2008, 16:17

Marky píše:
medva1 píše:Slovinské dálnici se dá krásně vyhnout přímo ve Slovinsku cesta je sice o kousek delší ale za to horší :-)))) (cca 10min +)
Bacha na to, co jsem slysel a cetl, tak Slovinci jsou tajemni jak hrad v karpatech a jeste nerekli presne, kde bude dalnicni znamka potreba a vypada to, ze to bude i na nekterych slinicich 1.tridy :?

Ahoj tak včera jsem se vrátil a naivně můžu konstatovat že Slovinsko lze projet bez poplatku :-)))))))) cesta je jen o malý kousek delší 1km dle navigace, ale zase o to hezčí projiždí se asi 4 vesnicema po velmi pěkných silnicích :-)))))
Naposledy upravil(a) medva1 dne 21 črc 2008, 08:10, celkem upraveno 1 x.
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000

Marky

Příspěvek od Marky » 20 črc 2008, 14:08

Tak jsem se cca po 14 dnech vratil z Chorvatska a pohoda, Slovinsko jsem teda nakonec vynechal (smazal z navigace) a jel pres Rakousko a Madarsko.

Zpatky jsem jel v sobotni spicce pres BiH-HR-HU-AUS (temer svisla primka na mape) a naprosta spokojenost, na to, ze byla sobota, tak vubec nikde zadne kolony nebo spis skoro zadne auta. V BiH uzasne krasna krajina, lide o mnoho pracovitejsi a peclivejsi nez v Chorvatsku, BiH na me udelalo velmi pozitivni dojem. Na hranicich BiH jsem musel ukazovat zelenou kartu a na hranicnim prechodu HR-HU, ktery neni v turistickem smeru chteli videt jestli nepasuji nekoho v kufru :D

Musim potvrdit, ze prujezd Madarskem je naprosto OK, jen je treba dat bacha, aby se clovek nedostal na tu jejich dalnici, ale objet se da vzdy.

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 20 črc 2008, 21:34

Marky píše:...Musim potvrdit, ze prujezd Madarskem je naprosto OK, jen je treba dat bacha, aby se clovek nedostal na tu jejich dalnici, ale objet se da vzdy.
proč se vyhýbat dálnicím?? :shock: mají je naprosto dokonalý ne jako náš tankodrom :cry:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

Rossi

Příspěvek od Rossi » 22 črc 2008, 10:38

Naprostý súhlas, ked nie sú dialnice tak všetci frfleme a ked dialnice sú tak ich nepoužívame. A tá maďarská je úplne v pohode. 4-dňová známka stojí cca 230 skk. To fakt netreba riešiť.
A v HU je to hlavne kôli bezpečnej nočnej jazde velmi výhodné.
G-čko, Z16XEP, r.2008, HB

Marky

Příspěvek od Marky » 22 črc 2008, 11:14

genius0011 píše:proč se vyhýbat dálnicím?? :shock: mají je naprosto dokonalý ne jako náš tankodrom :cry:
Protoze v mem pripade bych si pres dalnici zajel, kdyz jsem jel z Barcse smerem na Sopron a pak Viden, predtim jsme byli na Balatone. Pri ceste tam jsem mohlo opravdu jet po dalnice, ale o vzdalenosti tak 15km maximalne a za to platit nebudu. Kazdy jezdime jinou cestou a hlavne jinam, takze pro nekoho ma vyznam po dalnici jet a pro nekoho ne.

Ja si klidne dalnici zaplatim pokud je rozumna cena, ale musi mit pro me i prinos a ne jet po ni 15km, ktere mohu paralelne objet.

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 22 črc 2008, 21:33

No na 15 kiláčů to fakt nemá cenu 8)
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 22 črc 2008, 22:57

Rossi píše:Naprostý súhlas, ked nie sú dialnice tak všetci frfleme a ked dialnice sú tak ich nepoužívame. A tá maďarská je úplne v pohode. 4-dňová známka stojí cca 230 skk. To fakt netreba riešiť.
A v HU je to hlavne kôli bezpečnej nočnej jazde velmi výhodné.
co myslíš tou "bezpečnou" noční cestou přes HU ???? :shock:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Marky

Příspěvek od Marky » 23 črc 2008, 11:15

Přece Loupežníci :?: :D

No, delam si srandu asi myslel zver na cestach, take jsem neco v noci potkal, ale byl jsem az druhy, takze jsem ono zvire nesrazil, ale jen prejel.

Odpovědět