Mega OT - Rada při koupi notebooku

Co se jinam nehodí pište sem
Pitman

Příspěvek od Pitman » 11 dub 2007, 10:37

wlcak píše:Já bych nehleděl na výrobce notebooku, ale na hardware co je uvnitř. Stejně většinu hw nabíraj od jiných výrobců a pak to postaví jako lego. Procesor aby měl core2duo, žádnej celeron ani AMD, core2duo jsou teď nejnašláplejší.

Presne tak, mas pravdu. Krome toho ve vetsine noutasu je ten hardware od stejnych firem. Takhle to funguje. Takze pak je asi jedno jestli kupujes Asus nebo HB nebo Acer.
Ale osobne bych teda volil mezi Acerem a HP.

Reklama

mpsdesign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mpsdesign » 11 dub 2007, 10:50

Pitman píše:
wlcak píše:Já bych nehleděl na výrobce notebooku, ale na hardware co je uvnitř. Stejně většinu hw nabíraj od jiných výrobců a pak to postaví jako lego. Procesor aby měl core2duo, žádnej celeron ani AMD, core2duo jsou teď nejnašláplejší.

Presne tak, mas pravdu. Krome toho ve vetsine noutasu je ten hardware od stejnych firem. Takhle to funguje. Takze pak je asi jedno jestli kupujes Asus nebo HB nebo Acer.
Ono se říká komu není rady tomu není pomoci. HP je u mě na prvním místě rychlosti a kvality servisu. Acer? Zaslal jsem notebook do Brna se závadou na displayi. 29 den jsem volal ať už si ho tam nechaj jelikož řekli, že zatím nemají díl, no a co se nastalo 30 den mi přišel zpět. Otevřu ho a display s jinou závadou. Volal jsem tam a říkaly jé to je smůla tak to pošlete znovu.

Koupil jsem Siemens - Našel jsem prasklinku (cca po měsíci) v krytu u klávesnice, poslal foto, odpověď tetntýž den uznána reklamace, za týden telefon, kdy můžete přijít, dostavil jsem se na termín bude to cca za 2 hod. Bylo to za hodinu. Prostě za jedna.

Takto se chová i HP, DELL, IBM - ale na blba narazíte kdekoliv

Ano pravdou je že to všichni mrskaj na taiwanu a že se může posr... vše, ale potom ten přístup k zákazníkovi to je ta přidaná hodnota kterou k tomu dostaneš.
OPEL Astra Cabrio

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 11 dub 2007, 11:00

Co se týká kvality NTB, tak Acer montuje nejméně kvalitní komponenty do nejméně kvalitního šasi...takže díky bežnému používání odchází mnohem dříve. Největší slabinou Aceru jsou HDD od hitachi, které jsou v 75% případů důvodem k reklamaci. Ovšem nabízí nejlepší poměr cena/výkon. Já osbně se přimlouvám za Umax a Asus. HP už dávno není co bývalo ! Co se týká CPU, volil bych mezi Turionem64 a C2D, ale spíše to AMD, kvůli lepšímu paměťovému subsystému, jelikož výkon jako celku u C2D nehorázně degraduje použitím tragických operačních pamětí.
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

Pitman

Příspěvek od Pitman » 11 dub 2007, 11:23

mpsdesign píše:
Pitman píše:

Ono se říká komu není rady tomu není pomoci. HP je u mě na prvním místě rychlosti a kvality servisu. Acer? Zaslal jsem notebook do Brna se závadou na displayi. 29 den jsem volal ať už si ho tam nechaj jelikož řekli, že zatím nemají díl, no a co se nastalo 30 den mi přišel zpět. Otevřu ho a display s jinou závadou. Volal jsem tam a říkaly jé to je smůla tak to pošlete znovu.

Koupil jsem Siemens - Našel jsem prasklinku (cca po měsíci) v krytu u klávesnice, poslal foto, odpověď tetntýž den uznána reklamace, za týden telefon, kdy můžete přijít, dostavil jsem se na termín bude to cca za 2 hod. Bylo to za hodinu. Prostě za jedna.

Takto se chová i HP, DELL, IBM - ale na blba narazíte kdekoliv

Ano pravdou je že to všichni mrskaj na taiwanu a že se může posr... vše, ale potom ten přístup k zákazníkovi to je ta přidaná hodnota kterou k tomu dostaneš.

No asi se budes divit, ale v techto zemich jako je Taiwan apod, se vyrabi jen komponenty. Jinak montaz pocitaci probiha jinde. Napirklad HP montuje pocitace pro Evropu a Afriku v CR a v Madarsku.

Pitman

Příspěvek od Pitman » 11 dub 2007, 11:25

CUBErt píše:Co se týká kvality NTB, tak Acer montuje nejméně kvalitní komponenty do nejméně kvalitního šasi...takže díky bežnému používání odchází mnohem dříve. Největší slabinou Aceru jsou HDD od hitachi, které jsou v 75% případů důvodem k reklamaci. Ovšem nabízí nejlepší poměr cena/výkon. Já osbně se přimlouvám za Umax a Asus. HP už dávno není co bývalo ! Co se týká CPU, volil bych mezi Turionem64 a C2D, ale spíše to AMD, kvůli lepšímu paměťovému subsystému, jelikož výkon jako celku u C2D nehorázně degraduje použitím tragických operačních pamětí.
Největší slabinou Aceru jsou HDD od hitachi, které jsou v 75% případů důvodem k reklamaci

To by me zajimalo, kde jsi tyto cisla vzal?

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 11 dub 2007, 14:01

To je moje vlastní statistika, vzhledem k tomu že každej druhej NTB kterej prodám je Acer. A že jich za rok prodám dost :wink:

Obrázek

wlcak

Příspěvek od wlcak » 11 dub 2007, 17:12

AstraDTI píše:Vubec neni pravda ze zalezi jen na tom co je uvnitr. Zalezi jak dobre je to sestaveny a kompatibilni. Chce to dobrou znacku. Vysokej papirovej vykon vyuzije budto grafik nebo paran - na bezny aplikace staci klidne CeleronM. Hlavni u notebooku je podle me spolehlivost a ne vykon.
Rozdíl mezi celeronem a core2duo pozná každý. Bootování, spouštění aplikací bude rychlejší a dvě jádra se taky hodí při více spuštěných aplikacích. Pařan potřebuje i našláplejší grafiku, né jen procík.
Astra G coupe Z22SE

Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar » 11 dub 2007, 17:33

CUBErt píše:To je moje vlastní statistika, vzhledem k tomu že každej druhej NTB kterej prodám je Acer. A že jich za rok prodám dost :wink:
Kámoš co má firmu na PC prodá ročně 50 notesů ACER.Kdyby měl s nima problémy tak je asi brát nebude.
Že by stěstí na kus???To asi ne že?!
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 11 dub 2007, 18:00

Moje zkušenost je taková, že když jsem vyřizoval nějakou reklamaci ohledně ntb Acer, tak skoro pokaždé odešel HDD. A jsou to právě disky od Hitachi co nejčastěji odcházej. Já neříkám že jsou Acery úplně špatné, jen mě zaráží ten počet mrtvejch disků. Ale zase na druhou stranu nutno podotkonout, že se těch Acerů prodá obrovské množství. A ještě jedna věc, která zase hraje ve "prospěch" značky Acer. Je to fakt, že když odejde HDD, tak se jednoduše vymění. A jede se dál. Poslední dobou jsem prodal cca 10 kusů ntb od HP, levnější kategorie kolem 20-25 s DPH. Kdyby u jakéhokoliv odešel HDD, tak je to sice nemilé, ale vymění se a situace je vyřešena. Jenomže u HP se "porouchávají" jiné části, třeba vypalovačka, nebo nejde zapnout wifi a bluetooth, pak zase přestane fungovat jack na zvuk. Jsou to drobnosti, ale třeba to co jsem psal se vyskytlo u jednoho kusu v průběhu třech měsíců. Takže suma sumárum, Acer ani HP nezatracuju, ale když můžu někomu něco doporučit, tak je to Asus nebo Umax, případně Dell. Jak pro koho.

Obrázek

Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar » 11 dub 2007, 18:10

To je fakt.Hadr je ještě jedna z věcí které se dají vyměnit celkem bez problémů.
Dneska už bych šel taky asi do Asusu.Uvidíme co bude jako služební. :lol:
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 11 dub 2007, 19:09

wlcak píše: Rozdíl mezi celeronem a core2duo pozná každý. Bootování, spouštění aplikací bude rychlejší a dvě jádra se taky hodí při více spuštěných aplikacích. Pařan potřebuje i našláplejší grafiku, né jen procík.
Jojo, je to obrovskej rozdil radove v sekundach. Navic nezanedbatelnou roli treba pri spousteni programu hraje rychlost disku ...

wlcak

Příspěvek od wlcak » 11 dub 2007, 23:51

AstraDTI píše:Jojo, je to obrovskej rozdil radove v sekundach. Navic nezanedbatelnou roli treba pri spousteni programu hraje rychlost disku ...
Občas každá sekunda dobrá, navíc notebooky mají spuštěno mnohem víc procesů než desktopy, takže u toho bootování se to hodí. Rychlost disku bych moc neřešil, vzhledem k tomu, že většina hdd v notebooku jsou sata 5400 ot. za minutu a 2 disky v raidu mají až dražší notebooky, ne do 25 tis.
Astra G coupe Z22SE

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 12 dub 2007, 00:02

Na normalni praci s uzivatelskym softwarem je to kravina - o sekundy proste jde maximalne kdyz paris CS :lol: Takze pro normalni lidi vyhozeny prachy - jak uz jsem psal lepsi investovat do znacky (spolehlivost, popripade snadna reklamace). Leda ze by se ten notes pouzival na grafiku ...

wlcak

Příspěvek od wlcak » 12 dub 2007, 00:19

AstraDTI píše:Na normalni praci s uzivatelskym softwarem je to kravina - o sekundy proste jde maximalne kdyz paris CS :lol: Takze pro normalni lidi vyhozeny prachy - jak uz jsem psal lepsi investovat do znacky (spolehlivost, popripade snadna reklamace). Leda ze by se ten notes pouzival na grafiku ...
není pravda že jsou to vyhozený peníze, za 25 tis v pohodě pořídíš core2duo stejně jako celerona, akorát že core2duo je víc výkonu za stejný peníze.
Astra G coupe Z22SE

Odpovědět