BOURANÁ Astra G Caravan 1.6 16V SPORT
Re: BOURANÁ Astra G Caravan 1.6 16V SPORT
Jo a u pneu se technik vysloveně divil, že jsou jako nový, napsal 7mm.
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Připrav se, že se budou cukat, když máš 195/65 a ne 195/60. Aneb najít cokoliv, aby nemuseli plnit...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Já bych chtěl od pojišťovny takové auto jaké bylo než jsi se zastavil o tu paní co nepatří za volant.
Já vím to se to radí každopádně držím palce a co nejméně nervů s pojišťovacím neřádem.
Já vím to se to radí každopádně držím palce a co nejméně nervů s pojišťovacím neřádem.
Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 110 kW
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
Díky, doufám, že vzhledem k hodnotě auta se nebudou moc cukat, i když pojišťovny se snaží vždy vyplatit co nejmíň..
Taxikář, co mě vezl za technikem, zase říkal, že muČeská poj. hradila nabouraný zadek a prý je v poho + sám jsem od nich už jednou jako poškozený (odřený blatník) náhradu dostal rychle a bez keců, tak snad to bude OK..
Taxikář, co mě vezl za technikem, zase říkal, že muČeská poj. hradila nabouraný zadek a prý je v poho + sám jsem od nich už jednou jako poškozený (odřený blatník) náhradu dostal rychle a bez keců, tak snad to bude OK..
S těmi pneu - krátit by mohli, kdyby prokázali příčinnou souvislost mezi tím, jaké jsem měl pneu, a nehodou, resp. rozsahem poškození. O 2 cm (snad je to správně) vyšší gumy na to podle mě vliv nemají, brzdná plocha (kontakt se zemí) je stejná, něco jinýho by bylo, kdybych tam měl nějaké uzounké.. Už jsem to tak koupil, v pneuservisech mi vždy dali stejný rozměr, STK jsem prošel 4x. A co si budeme povídat, tady na fóru by se našlo mraky těch, kteří mají stejný rozměr..
Podle vyhlášky je nezpůsobilé vozidlo, které má pneu různých rozměrů na stejné nápravě. Ale ještě se na to podívám pořádně, ať jsem v obraze.
Jsem připravený se hádat do krve
Podle vyhlášky je nezpůsobilé vozidlo, které má pneu různých rozměrů na stejné nápravě. Ale ještě se na to podívám pořádně, ať jsem v obraze.
Jsem připravený se hádat do krve
Na STK to pouštěli do minulého roku, teď se to fotí , rozměr jde na fotce přečíst takže už to nikdo nepustí.
(jiný rozměr, nezpůsobilé provozu)
Pojišťovna si myslím že má nárok na krácení, u havarijka to prý mají i v podmínkách.
Samozřejmě může se stát že si toho někdo nevšimne, ale myslím že si to rádi pohlídají.
Pokud by bylo jedno co máš na autě, potom by nebylo třeba v TP uvádět rozměr pneu a ani alternativy.
Každý likvidátor píše rozměr pneu, hloubku dezénu. Jeden likvidátor mi strašně řešil i rezervu.
(jiný rozměr, nezpůsobilé provozu)
Pojišťovna si myslím že má nárok na krácení, u havarijka to prý mají i v podmínkách.
Samozřejmě může se stát že si toho někdo nevšimne, ale myslím že si to rádi pohlídají.
Pokud by bylo jedno co máš na autě, potom by nebylo třeba v TP uvádět rozměr pneu a ani alternativy.
Každý likvidátor píše rozměr pneu, hloubku dezénu. Jeden likvidátor mi strašně řešil i rezervu.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bys byl viník (vím, že nejsi), měl bys hned na stole příběh o tom, že jsi používal rozměr, který není v TP, tudíž jej neschvaluje výrobce. Tudíž se mohly ovlivnit vlastnosti vozidla, jeho ovladatelnost, proměřování tachometru, brzdná dráha... A že jsi s tím prošel na STK? Lépe nezmiňovat, to je jako olej do ohně .
Držim palce, snad to dobře dopadne
Držim palce, snad to dobře dopadne
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Romane, výluka z pojištění (která zahrnuje i krácení) by se mě týkala, kdyby to šlo z mé pojistky. Já s Českou smluvní vztah nemám, chci, aby odškodnili škodu, kterou způsobil jejich pojištěnec.
Ano, pokusit se krátit mohou. Podle mě ale není "krácení" správný název, ten se používá práve ve smlouvě s poj., která se mě ale netýká. Říkejme tomu tedy, že přenesou část odpovědnosti na mne a z toho důvodu uhradí méně. Pak nastane boj protože jak už jsem psal, museli by prokázat příčinnou souvislost, resp. že jsem zapříčinil vyšší škodu než by vznikla, kdybych měl 195/60 místo 195/65.
Protože každá poj. má právní útvar, nemá nárok na advokáta a tedy ani na náklady právního zastoupení (ověřeno v praxi, v práci jsem se soudil např. jak s advokátní kanceláří, která se nechala zastoupit jiným advokátem tak i s magistrátem, který má právníků aleluja, v prvním případě jsem vyhrál, takže tam se to neřešilo, ve druhém se prohrálo z objektivních důvodů, neustáli jsme důkazní břemeno, ale náklady jsme neplatili - to jen pro info pro případné ostatní, co by se soudili, aby se nebáli nákladů právního zastoupení). Při soudu bych tak mohl přijít max o soudní poplatek a čas a nervy.
No, uvidíme. Budu informovat
Ano, pokusit se krátit mohou. Podle mě ale není "krácení" správný název, ten se používá práve ve smlouvě s poj., která se mě ale netýká. Říkejme tomu tedy, že přenesou část odpovědnosti na mne a z toho důvodu uhradí méně. Pak nastane boj protože jak už jsem psal, museli by prokázat příčinnou souvislost, resp. že jsem zapříčinil vyšší škodu než by vznikla, kdybych měl 195/60 místo 195/65.
Protože každá poj. má právní útvar, nemá nárok na advokáta a tedy ani na náklady právního zastoupení (ověřeno v praxi, v práci jsem se soudil např. jak s advokátní kanceláří, která se nechala zastoupit jiným advokátem tak i s magistrátem, který má právníků aleluja, v prvním případě jsem vyhrál, takže tam se to neřešilo, ve druhém se prohrálo z objektivních důvodů, neustáli jsme důkazní břemeno, ale náklady jsme neplatili - to jen pro info pro případné ostatní, co by se soudili, aby se nebáli nákladů právního zastoupení). Při soudu bych tak mohl přijít max o soudní poplatek a čas a nervy.
No, uvidíme. Budu informovat
Nevíte někdo, jestli u novějších aster (moje je 1998) není v TP 195/65 už povoleno ??? Jestli se nepletu, tak Zafiry tento rozměr v TP mají.
žádný gecko nemelo 195/65 r15
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
V pojišťovně (alespoň v ČP) zadávají data do systému, který je okamžitě upozorní na neschválený rozměr pneu. Technik jen provádí úkony k tomu, aby na základě získaných fotek a dat mohla rozhodnout nějaká slepice z úseku likvidace škod, která nepozná rozdíl mezi kolem a volantem. A pak se a někým takovým hádej...
175/70 r14 5.5j
185/65 r14 5.5j,r15 6j
185/70 r14 5.5j
195/60 r15 6j
205/50 r16 j6
já mám v TP pro X14XE r2000, (zális 39 až 49 mm)
185/65 r14 5.5j,r15 6j
185/70 r14 5.5j
195/60 r15 6j
205/50 r16 j6
já mám v TP pro X14XE r2000, (zális 39 až 49 mm)
astra-g-caravan 1.4 16v x14xe/ 2000
Díky, kluci.
Holt se budu hádat a případně soudit.
Holt se budu hádat a případně soudit.
Jak bylo psáno výše, rozměr pneu neřeště, pokud to nemá zásadní vliv na jízdní vlastnosti a v tomto případě rozhodně ne. něco jiného by bylo kdyby byly sjeté nebo byl sníh a jel na letních. Tam už by to zásadní vliv na brzdnou délku mělo. Z tohoto rozhodně neměj strach.
Příklad: loni na podzim jela dcera kámoše na motorce po hlavní ulici, paní co vyjížděla z vedlejší ulice jí nedala jí přednost. Střet, motorka totálka, dcera zraněná v nemocnici. Následně se zjistilo, že je na motorce půl roku propadlá technická. Motorka vlastně neměla na silnici co dělat. I přesto pojiš´tovna plnila v plné výši. Motorka byla v řádném technickém stavu a chybějící STK neměla na nehodu vliv. Pojiš´tovna řešila jakou jela rychlostí a zda mohla nehodě zabránit. Pojiš´tovny k tomu přistupují s rozumem, aspoň v tomto případě.
Příklad: loni na podzim jela dcera kámoše na motorce po hlavní ulici, paní co vyjížděla z vedlejší ulice jí nedala jí přednost. Střet, motorka totálka, dcera zraněná v nemocnici. Následně se zjistilo, že je na motorce půl roku propadlá technická. Motorka vlastně neměla na silnici co dělat. I přesto pojiš´tovna plnila v plné výši. Motorka byla v řádném technickém stavu a chybějící STK neměla na nehodu vliv. Pojiš´tovna řešila jakou jela rychlostí a zda mohla nehodě zabránit. Pojiš´tovny k tomu přistupují s rozumem, aspoň v tomto případě.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz