Dotaz na chytré lidi tohoto fóra
Dotaz na chytré lidi tohoto fóra
Už jsem se tady před léty ptal na to, proč se v Anglicky mluvících zemích (GB, Austrálie a část USA) Opel jmenuje vždycky jinak. GB- Vauxhall, Austrálie- HOLDEN, USA-Chevrolet. Všechny jiné značky které se prodávají v těchto zemích se jmenují stejně: Fiat je fiatem, VW. je pořád VW, Škoda je škodovkou, Nissan je nisanem a jiné.... Zajímá mě proč zrovna Opel se jmenuje jinak? Má to snad v angličtině jiný, třeba hanobný význam? Je tady někdo kdo mi rozumně odpoví...? Já proti oplům nemám nic, naopak jsem fanda této značky ale jen mě to dlouho zajímá. Děkuji a čekám....
ASTRA LA VISTA
- Reklama
-
Re: Dotaz na chytré lidi tohoto fóra
To nemam ani potuchy, ale najskôr si myslim že, to bude asi iba imidžom ktory opel asi nemal bohvie aky, alebo to bude iba politika GM. Mimochodom aj u nas dobre znama Dacia Daster je u frantikov Renault Daster a zase v russii je to Nissan Daster. Pochopitelne v rusku by asi nikto nekupil daciu ktoru nikto nepozna, ale nissan to je ine
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Vauxhall je název města ve Velké Británii, podle něhož se jmenuje automobilka, která byla General Motors koupena.
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Někde jsem slyšel, že za to mohla válka. Na " spojeneckých trzích" by se echt německá značka neprodala, tak se to těmi názvy kamuflovalo.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
tady se to resilo-https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=6166
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
třeba proto že ty firmy mají dlouhou historii..... a na určitých trzích se marketingově lépe prodávájí...
Roku 1857 založil Skot Alexander Wilson železázny Vauxhall, které byly pojmenovány podle místa kde sídlily. První automobil Vauxhall byl vyroben v roce 1903. V roce 1925 se firma stala součástí amerického koncernu General Motors. V osmdesátých letech byla výroba všech modelů sjednocena s německou automobilkou Opel. V devadesátých letech pak modelové řady dostaly i shodná jména (Corsa, Astra, Vectra, Omega a další).
Australskou firmu Holden založil roku 1918 Edward Wheeldon Holden. Firma vyráběla karosérie pro vozy Overland, Chevrolet, Durant, Hupmobile a Dodge. Ve dvacátých letech byla více než polovina karosérií určena pro vozy GM. Po krizi v roce 1931 převzala firmu australská pobočka koncernu GM (General Motors). Výroba kompletních vlastních vozů Holden byla zahájena v roce 1948 a Holden se stal prvním australským automobilem. V roce 1967 byl do výroby zařazen první menší model Torana. Řada modelů byla jen mírně upravenou verzí koncernových vozů GM (Opel/Vauxhall), jiné modely byly vlastní konstrukcí Holdenu.
Roku 1857 založil Skot Alexander Wilson železázny Vauxhall, které byly pojmenovány podle místa kde sídlily. První automobil Vauxhall byl vyroben v roce 1903. V roce 1925 se firma stala součástí amerického koncernu General Motors. V osmdesátých letech byla výroba všech modelů sjednocena s německou automobilkou Opel. V devadesátých letech pak modelové řady dostaly i shodná jména (Corsa, Astra, Vectra, Omega a další).
Australskou firmu Holden založil roku 1918 Edward Wheeldon Holden. Firma vyráběla karosérie pro vozy Overland, Chevrolet, Durant, Hupmobile a Dodge. Ve dvacátých letech byla více než polovina karosérií určena pro vozy GM. Po krizi v roce 1931 převzala firmu australská pobočka koncernu GM (General Motors). Výroba kompletních vlastních vozů Holden byla zahájena v roce 1948 a Holden se stal prvním australským automobilem. V roce 1967 byl do výroby zařazen první menší model Torana. Řada modelů byla jen mírně upravenou verzí koncernových vozů GM (Opel/Vauxhall), jiné modely byly vlastní konstrukcí Holdenu.
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Tohle mě zajímalo! manli2 je ten kdo mi to DE FACTO vysvětlil. Děkuji Cobeinmanli2 píše:třeba proto že ty firmy mají dlouhou historii..... a na určitých trzích se marketingově lépe prodávájí...
ASTRA LA VISTA
Neberte to prosím jako nějaké vychloubání, ale viděl jsem před časem ještě když jsem jezdil do Říše plakát a na něm byla Vectra "B" jako PICK-UP, přední sedadla a vzadu něco jako korba-valník. No abych pravdu napsal nevypadalo to věru zle!
ASTRA LA VISTA
Vectra B Pick-Up existuje v počte 1 kus v anglicku. Oficialna vyroba nebola. Chlapik si to prerobil z kombička. Chodil na tom kym mu neskončila STK. je na tom niekde vlakno na vvoc.com.
Opel Vectra B 1.8 16V (X18XE)
-
Taktiež ste dozaista poniektory z vas videli aj modru B-čkovu Zafiru pick-up, fakt vyzerala super. http://flipacars.com/cars/vauxhall/vaux ... html#gp/13 + Corsa pick-up https://www.youtube.com/watch?v=B_ECCSovUBM
Naposledy upravil(a) jerry mouse dne 24 led 2014, 19:03, celkem upraveno 1 x.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
http://www.youtube.com/watch?v=t0UB-aSUoqACOBEIN píše:Neberte to prosím jako nějaké vychloubání, ale viděl jsem před časem ještě když jsem jezdil do Říše plakát a na něm byla Vectra "B" jako PICK-UP, přední sedadla a vzadu něco jako korba-valník. No abych pravdu napsal nevypadalo to věru zle!
http://www.youtube.com/watch?v=yHvQmD1HM10