Se Zafirou A OPC jsem nadmíru spokojený, přesto pomalu pokoukávám po dalším autu, nejsem zvyklý držet auto více jak 2 x na STK
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zafiru A OPC bych díky velice povedenému designu klidně znovu vzal, raději než Zafiru B, i když v provedení OPC to také není tak zlé, až na ten vnitřní hranatý design. Astru G bohužel ne, ani v provedení OPC, nějak mě to auto neláká. Případný kompromis by pro mne byla Vectra C Caravan OPC - vzhledově pěkná, oproti Astře větší a v provedení OPC skvost.
Při koupi čehokoliv dalšího ojetého ( nová auta mě díky obrovské ztrátě ceny v prvních 3 letech nelákají ) bych opět volil dovoz auta z Německa - tak jako současnou Zafču - vybrat pár aut na netu a sám si je v SRN objet, dokonale prohlédnout a dovést to nejlepší. Rozhodující faktory : rok výroby od 2004-2005, nájezd do 100.000 km, nekuřácké auto - pro mne jako zarputilého nekuřáka důležitý faktor, ve slušné výbavě, kterou nebudu muset pak dokupovat, či dodělávat ( dnes už bych asi rovnou hledal auto např. s tempomatem a střešním oknem ), celkový stav ( motor, výfuk, úniky, kola, nápravy, brzdy, okna a lak ).
I dobře vypadající a chovající se auto potřebuje nutný vstupní servis - je nutné s tím počítat i finančně.
Závěrem : Zafiru A ano, ale jedině OPC, Astru G již ne .
Za mě Zafira B OPC, či Vectra C OPC.