porada - po vypnuti kluca motor ide dalej
-
porada - po vypnuti kluca motor ide dalej
Zdravim,
v stredu pride za mnou chlapik pretoze chce precitat chyby z ECU a ma nasledny problem. Ked vypne motor a vyberie kluc zo zapalovania tak mu motor ide dalej, skusal vymenit spinacku ale vravel ze to nepomohlo a motor sam zdochne do niekolkych minut. Momentalne neviem aky ma motor ale cim by to mohlo teoreticky byt?
Ved predsa ako moze bezat benzinovy motor ked sa vypne napatie v ECU? Ved vtedy by nemalo ist napatie ani do palivoveho cerpadla a ani do obvodov co ovladaju vstriekovace.
v stredu pride za mnou chlapik pretoze chce precitat chyby z ECU a ma nasledny problem. Ked vypne motor a vyberie kluc zo zapalovania tak mu motor ide dalej, skusal vymenit spinacku ale vravel ze to nepomohlo a motor sam zdochne do niekolkych minut. Momentalne neviem aky ma motor ale cim by to mohlo teoreticky byt?
Ved predsa ako moze bezat benzinovy motor ked sa vypne napatie v ECU? Ved vtedy by nemalo ist napatie ani do palivoveho cerpadla a ani do obvodov co ovladaju vstriekovace.
- Reklama
Re: porada - po vypnuti kluca motor ide dalej
elektrická část spínačky, on určině měnil jenom tu část kam se strká klíč
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
co tam presnejsie? treba vymenit alebo da sa to dajak pomerat?
Když víš jak, tak stačí proměřit.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
-
tak ako na to?
viem ze do ECU ide jedno stale napatie a jedno zo spinacky taky hrubsi kabel takze podla vsetkeho treba pomerat ci sa to napatie vypina s klucom alebo nie?
viem ze do ECU ide jedno stale napatie a jedno zo spinacky taky hrubsi kabel takze podla vsetkeho treba pomerat ci sa to napatie vypina s klucom alebo nie?
Ty máš schémata?
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
-
ked niesu v knizke jak na to tak nemam, ale to co viem tak viem z kadetta lebo sme mali racera tak tuto schemu mam dost prelezenu a co to pomerane.
btw keby si vedel z kadial stiahnut tak mozes poradit
EDITED: schemu som uz nasiel
btw keby si vedel z kadial stiahnut tak mozes poradit
EDITED: schemu som uz nasiel
Pozri aj káble v priechodke 5tych dverí (praská im izolácia). Myslím, že aj to môže narobiť "zaujímavé" veci...
Takže jen k tomu co píše mexxo, nejsi první komu se to stalo. Taky bych tomu nevěřil, kdybych sám na vlastní oči neviděl, co ty polámané kabely mohou způsobit za anomálii v elektroinstalaci.koktan v jiném topicu píše:Byl jsem lyžovat o vánočních svátcích 2007 v Německu.
Jelikož mi nešlo centrálem otevírat 5. dveře, musel jsem používat klíček. Pak se mi vyskytla další exotická vada - nešel vypínat motor.
Vyndal jsem klíč ze zapalování a motor běžel dále (kontrolka pro ohřev zadního okna stále svítila). Vypnout šel až po náhodném pootočení klíčkem v zámku u 5. dveří. Jelikož jsem tomu nemohl uvěřit, několikrát jsem si to zopakoval!
Posílám obrázek jak vypadal důvod závady (hledání závady cca 3 hodiny, oprava 2 hodiny. Až po protažení nových drátů v garáži jsem si uvědomil, že jsme s rodinou cestou domů mohli kdykoli vyhořet.
Nejvíce mě zaráží, že motor nezhasnul po vyndání klíčku ze zapalování !!!! Docela by mě zajímalo, co by této závadě řekli u OPELa.
Jedná se o kabelový svazek na levé straně mezi karosérií a pátými dveřmi. DOPORUČUJI odendat tu gumovou chráničku a podívat se na kabeláž, abyste se nedostali do nějakého maléru. S pozdravem Milan Koktan
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
motor je 1.7 DTL takze uz je to asi jasne lebo ma presne ten problem ze mu nejde vypnut vyhrievanie zadneho okna, co vy na to?
-
APiK mozes mi poslat link na cele vlakno?
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
bolo to tak ako ste hovorili, 4 kable boli oholene a z toho jeden (cierny) mal polovicu drotov prelamanu takze ten som musel cinovat.
Mam dalsi problem:
Diagnostika mi ukazala tuto chybu:
P1635 - Glow Device Circuit General Error
(0A) - Not present
viem ze ide o zhavice ale co znamena ten druhy riadok? da sa podla toho zistit ktory presne je zly?
Mam dalsi problem:
Diagnostika mi ukazala tuto chybu:
P1635 - Glow Device Circuit General Error
(0A) - Not present
viem ze ide o zhavice ale co znamena ten druhy riadok? da sa podla toho zistit ktory presne je zly?
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
not present: nepřítomný
který z nich je špatný diagnostikou neurčíš , musí se to změřit
který z nich je špatný diagnostikou neurčíš , musí se to změřit
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
-
no to viem ze nepritomny ale ide o to co znamena toto (0A) je to prud alebo co?Mike.S píše:not present: nepřítomný