Dekarbonizace motoru vodou - pokec
Dekarbonizace motoru vodou - pokec
Rozebíralo se to v technických tématech a zaujalo mne to. Pro úplnost uvádím odkaz na fórum, který tady už byl:
http://www.autohificlub.cz/forum/13/199 ... i%20motoru
K věci: táta bude dávat pryč golfa, který je po technické stránce relativně OK. S tím autem se dá dělat cokoliv. Napadlo mne kouknout se na motor, jak je zanesený, zkusit ho prohnat párou a znovu zadokumentovat. Jestli auto na vrakáč dojede, nebo ho tam dotáhneme, bude jedno. K dispozici mám průměrně vybavenou garáž a rampu, co rozeberu, složím a hrabat se v autě je tak trochu můj občasný koník.
Je to golf II 1,6 GTD (takže nafta)
1. Jak vidíte časovou náročnost (asi to bude chtít sundat hlavu a to 2x atd.)
2. Finanční náročnost (nechci do toho investovat víc než dvě stovky, např za nějaký silikon k těsnění)
3. Jestli má smysl to dělat (zajímá vůbec někoho výsledek )
4. Čeho bych si měl všímat, jestli pak auto ještě pořádně potrápit atd atd, takové ty věci, které mne jako laika nenapadne zkusit...
díky, Honza
http://www.autohificlub.cz/forum/13/199 ... i%20motoru
K věci: táta bude dávat pryč golfa, který je po technické stránce relativně OK. S tím autem se dá dělat cokoliv. Napadlo mne kouknout se na motor, jak je zanesený, zkusit ho prohnat párou a znovu zadokumentovat. Jestli auto na vrakáč dojede, nebo ho tam dotáhneme, bude jedno. K dispozici mám průměrně vybavenou garáž a rampu, co rozeberu, složím a hrabat se v autě je tak trochu můj občasný koník.
Je to golf II 1,6 GTD (takže nafta)
1. Jak vidíte časovou náročnost (asi to bude chtít sundat hlavu a to 2x atd.)
2. Finanční náročnost (nechci do toho investovat víc než dvě stovky, např za nějaký silikon k těsnění)
3. Jestli má smysl to dělat (zajímá vůbec někoho výsledek )
4. Čeho bych si měl všímat, jestli pak auto ještě pořádně potrápit atd atd, takové ty věci, které mne jako laika nenapadne zkusit...
díky, Honza
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dekarbonizace motoru vodou - pokec
co s nim chces robit ??? radsej mi ho predaj
Brhy: tohle auto jde na vrakoviště (drahý přepis v čr). Možná by se dalo odhlásit a uvést "jiné využití", v tom případě si pro něj přijeď s lahví ferneta
Zaujalo mne to jako pokus, prostě se na tom vyblbnout...
edit: kdyby kdokoliv z tohohle auta něco potřeboval (nějaké páčky, jednotku abs, centrálu apod., dejte vědět)
Zaujalo mne to jako pokus, prostě se na tom vyblbnout...
edit: kdyby kdokoliv z tohohle auta něco potřeboval (nějaké páčky, jednotku abs, centrálu apod., dejte vědět)
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
-
- Kontaktovat uživatele:
a preco drahy prepis ???? supneme ho na prevozky to musiaaaa v akom je stave ??? nieje to flinstone car ?
Brhy: neblázni. Motor je hodně slušnej, podvozek taky, kastle ale docela kvete. K ničemu jinýmu než vyblbnutí to není. A ta pára mne docela zaujala, zkusit to chci... Taky můžu sundat tažný.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
-
- Kontaktovat uživatele:
no nic tak skuuusaj , ked uz moc kvete to nieje dobre nechce sa mi moc zvarat a motor aj tak by tam isiel iny asi vr6 co sa niekde niekomu vala v garazi
Mě by ten výsledek docela zajímal..jen tak ze zvědavosti..jestli třebas po uvolnění karbonu nebude žrát olej jako prase, jak to pojede (pocitově), hlučnost atd.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
-
- Kontaktovat uživatele:
salam ty nemas KAT tebe to hucat bude furt a zrat olej tiez
Něco mi hučí, ale auto to není...
a olej mi to nežere woe jen už jsem o tom mnoho slyšel a přesvědčit se jestli to všechno je pravda či ne by bodlo
Astře bych tohleto nikdy neudělal..
a olej mi to nežere woe jen už jsem o tom mnoho slyšel a přesvědčit se jestli to všechno je pravda či ne by bodlo
Astře bych tohleto nikdy neudělal..
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
-
- Kontaktovat uživatele:
jeden povie ze deacarbonovat druhy ze nie lebo mozes rovno menit vnutro ked sa to tam dostane tak netusim podla mna to nehat jak je a kym to ide tak to neriesit
salám: ale no tak.... Zase to nepřehánět... Osum let starej nepřeplňovanej benzín musí něco zvládnout (alespoň v mém případě)... Jestli golf zkouška dopadne OK, tak jde v případě problémů na plac astra
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Rozhodně to zkus,mě to moc zajímá,ale nemám na čem takovém to zkusit.A hlavně dokumentuj,ideálně na video při aplikaci vody.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě to zajímalo... kdybys byl někde poblíž, tak bych pomohl...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Natáčet nebo rozprašovat vodu?
Frydex: v Písku ale až na to dojde, budu fotit i filmovat. Jestli budeš mít cestu kolem, budu jen rád...
už jsem prolezl stránky kluků golfistů.... Nějak mi až potom seplo, že budu muset hejbat i s rozvodama a to se mi asi časově protáhne.
Řeším dvě věci:
a) jestli není cestou turbo, to bych asi musel nějak obejít ??? V současnosti už není funkční, takže by případně bylo volně průchozí a nebylo překážkou?
b) jestli se nevykašlat na dokumentaci stavu PŘED čištěním - když to pak nesložím, nic se nedozvím a po nalítanejch 300 000 to asi bude zadělaný fest...
asi bych zkusil sundat žhaviče, nasvítit a nafotit písty před tím čištěním... Jakou mám šanci, že to po prvním focení a složení rozchodím? Nebudu kupovat nový těsnění ani nic dalšího, beru to jako srandapokus.
už jsem prolezl stránky kluků golfistů.... Nějak mi až potom seplo, že budu muset hejbat i s rozvodama a to se mi asi časově protáhne.
Řeším dvě věci:
a) jestli není cestou turbo, to bych asi musel nějak obejít ??? V současnosti už není funkční, takže by případně bylo volně průchozí a nebylo překážkou?
b) jestli se nevykašlat na dokumentaci stavu PŘED čištěním - když to pak nesložím, nic se nedozvím a po nalítanejch 300 000 to asi bude zadělaný fest...
asi bych zkusil sundat žhaviče, nasvítit a nafotit písty před tím čištěním... Jakou mám šanci, že to po prvním focení a složení rozchodím? Nebudu kupovat nový těsnění ani nic dalšího, beru to jako srandapokus.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE