Zadní stěrač - automatické zapnutí
Zadní stěrač - automatické zapnutí
Přemýšlím, jestli má cenu udělat na Astře G automatické zapnutí zadního stěrače po vzoru Corsy C. Stěrač se zapne pokud jsou zapnuté přední stěrače a zařadí se zpátečka. Stěrač pak stírá dokud se nevyřadí. Pro instalaci by stačilo jedno relé a dioda, tudíž nic složitého. Co si o tom myslíte?
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu že zadní stěrač nepoužívám skoro vůbec, pro mě nezajímavé. Navíc ve 95% couvám podle bočních špiglů.. Ale někomu se může hodit.
Mě spíš kolikrát sere, když si chci jen tak ošplíchat a umýt přední okno, tak se ty stěrače rozjedou po suchým skle, což je hnus. Mělo by tam být nějaké zpoždění, až je okno pořádně mokré, nebo voda steče na gumu stěrače...
Mě spíš kolikrát sere, když si chci jen tak ošplíchat a umýt přední okno, tak se ty stěrače rozjedou po suchým skle, což je hnus. Mělo by tam být nějaké zpoždění, až je okno pořádně mokré, nebo voda steče na gumu stěrače...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Frydex píše:Vzhledem k tomu že zadní stěrač nepoužívám skoro vůbec, pro mě nezajímavé. Navíc ve 95% couvám podle bočních špiglů.. Ale někomu se může hodit.
Přesně, líp bych to nenapsal.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- vasekpetr1
Já ten přední stěrač vyřešil cyklovačem z Favorita https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= a setření skla si po ostřiku tím pádem zapínám sám . Spíš přemýšlím nad tím, jak nacpat ten samý cyklovač na zadní okno (klasický cykl z Multitimeru je příliš krátký). Do té pojistkovky se už toho moc nevleze.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Re: Zadní stěrač - automatické zapnutí
Romane to je dobrej nápad.Využil bych ale multimer (aby to stíralo s cyklovačem) vývod 1 na páčce.RomanK píše:Přemýšlím, jestli má cenu udělat na Astře G automatické zapnutí zadního stěrače po vzoru Corsy C. Stěrač se zapne pokud jsou zapnuté přední stěrače a zařadí se zpátečka. Stěrač pak stírá dokud se nevyřadí. Pro instalaci by stačilo jedno relé a dioda, tudíž nic složitého. Co si o tom myslíte?
Jinak nevím proč ostatní pořád otravují s ostřikovačema když ses ptal na něco jinýho.
Pokud chceš tak mi napiš na zdendajenda@centrum.cz a já ti pošlu jak využít multimer na zadní stěrač za pomocí AEV.Řešil jsem tak sice přední stěrač,ale zadní není taky problém.Namontuje se to pod páčku volantu.vasekpetr1 píše:Já ten přední stěrač vyřešil cyklovačem z Favorita https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= a setření skla si po ostřiku tím pádem zapínám sám . Spíš přemýšlím nad tím, jak nacpat ten samý cyklovač na zadní okno (klasický cykl z Multitimeru je příliš krátký). Do té pojistkovky se už toho moc nevleze.
Jinak pro všechny stím ostřikováním.Sice jsu v jiném tématu (já sem stím tady nezačal).Zpoždění stírání při ostřiku jde provést (např o 3 sec),ale dojde i k zpoždění když dáte páčku do polohy stírání anebo polohy s intervalem (jedná se o první zapnutí,pak to je jedno).
Chcete to vyřešit mám se tím zabývat?
Já jsem to chtěl řešit zapojením cívky relé na čidlo zpátečky a kostru (neměl by být problém se napíchnout do patice na slouku A u řidiče). A kontakty relé zapojit přes diodu na piny páčky stěrače č. 1 a 9 (opravte mě jestli se pletu). Dá se napíchnout u multimetru, aby dráty nebyly moc dlouhé.
Pak by se po zařazení zpátečky sepnulo relé (vždycky) a pokud by byly sepnuty přední stěrače, přes kontakty relé by se zapnul i zadní stěrač. Dioda je od toho, aby při zapnutém zadním stěrači (a zařazení zpátečky) nešlo napětí na přední (i když je to vlastně jedno).
P.S. Cyklovač jsem zatím neřešil, mám dešťový senzor a ten funguje zatím spolehlivě.
Pak by se po zařazení zpátečky sepnulo relé (vždycky) a pokud by byly sepnuty přední stěrače, přes kontakty relé by se zapnul i zadní stěrač. Dioda je od toho, aby při zapnutém zadním stěrači (a zařazení zpátečky) nešlo napětí na přední (i když je to vlastně jedno).
P.S. Cyklovač jsem zatím neřešil, mám dešťový senzor a ten funguje zatím spolehlivě.
Romane vývod 1 je pro zadní stěrač (s cyklovačem),ale vývod 9 je na cyklovač přední.Musíš se napojit přes diody na vývody 2,8 a 9 (aby šla 1,2 poloha a cyklovač)RomanK píše:Já jsem to chtěl řešit zapojením cívky relé na čidlo zpátečky a kostru (neměl by být problém se napíchnout do patice na slouku A u řidiče). A kontakty relé zapojit přes diodu na piny páčky stěrače č. 1 a 9 (opravte mě jestli se pletu). Dá se napíchnout u multimetru, aby dráty nebyly moc dlouhé.
Předpokládal jsem, že automatický zadní stěrač by člověk nejvíc ocenil při parkování a to si myslím, že není potřeba mít zapnuté stěrače na 1. nebo 2. polohu. Stačí mít zapnuto na cyklovač. Proto jsem to řešil co nejjednodušeji. Ale kdo by to tak chtěl, přidá ještě dvě diody. A samozřejmě je to dokonalejší řešení
Roman, daky navod na dorobenie toho automaticky spustajuceho zadneho stieraca by nebol? Celkom sa mi to paci....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych nad tim uvazoval.