Trippling

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
svantner3

Trippling

Příspěvek od svantner3 » 21 úno 2008, 16:35

Má někdo s tímto zkušenost ?? Zapojoval to už někdo ?? Jestli ano prosím o návod .. http://www.dhservis.cz/dalsi_1/trippling.htm

http://szolga.host.sk/TRIPPLING_200ms_Navod.pdf
Připojen návod na tripling od Cabca
LPG INTERFACE

Reklama

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 21 úno 2008, 20:56

Zkušenost s tím mám z focuse a nevyhovuje mi to - občas jsou ty tři bliky moc (například když rychle měníš pruh z levého za prostřední a do pravého už nechceš), někdy zase málo...
...vyhovuje mi systém u astry - když potřebuju blikat, ale nechci aretaci, tak stačí páčku držet, když už nechci tak jí pustím :)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

palix

Příspěvek od palix » 22 úno 2008, 07:28

sovicka píše:Zkušenost s tím mám z focuse a nevyhovuje mi to - občas jsou ty tři bliky moc (například když rychle měníš pruh z levého za prostřední a do pravého už nechceš), někdy zase málo...
...vyhovuje mi systém u astry - když potřebuju blikat, ale nechci aretaci, tak stačí páčku držet, když už nechci tak jí pustím :)
Mne to tiež vyhovuje tak, ako má astra ;). Stlačím "BLIK" pustím - koniec ;). Nemenil by som na tom nič.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 22 úno 2008, 11:36

To já bych chtěl už od chvíle, kdy jsem to viděl, že to existuje. Navíc v tom návodu je psáno, že zůstává možnost jednoho bliknutí. Klepneš, a blikne jednou. Klepneš a podřžíš několik milisekund, (třeba do doby, než blikne poprvé), pustíš a jede třikrát. Já to chci!!!!!!
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

cabko

Příspěvek od cabko » 19 pro 2008, 22:05

Takže je to tu!!!

Nakoľko Astry majú blinkre riešené úplne inak ako je to popísané v linku na tejto stránke, som sa rozhodol o stavbu vlastného tripplingu. Je odskúšaný na mojej Astre, neobsahuje žiadne relé, celé zariadenie má rozmery 16x42mm!!! Zatiaľ mám vyrobený 1 kus ktorý idem zajtra naostro vyskúšať. Dosku potom dám do zmršťovacej bužírky a prichytím ku káblovému zväzku ktorý ide k prepínaču smeroviek. Program do uP som napísal tak, že po ťuknutí do páčky spraví vždy 3 bliknutia (resp. toľko, koľko sa nastaví POTENCIOMETROM!!!), čiže nie je možné spraviť 1 bliknutie ako to je popísané v spomínanom článku. V prípade ťuknutia do páčky do druhého smeru, ak je práve aktívny trippling, blikanie sa preruší a aktivuje sa trippling do druhého smeru. Na doske je potenciometer, pomocou ktorého sa dá pohodlne nastaviť doba, počas ktorej má byť aktívny trippling, čiže dá prispôsobiť individuálne pre každé auto. takto sa dá nastaviť jedno až približne 5 bliknutí po ťuknutí do páčky.

Toľko v skratke, ak by ste mali otázky, tak sa ozvite!

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 19 pro 2008, 22:15

No hej ze by som mal zaujem. Jak to vyzkousis, dej vedet. Astra ma dve relatka, na kazdou stranu jedno. A funkce vystraznejch zustane v pohode?
Diky
99' Astra Caravan 1.6 16V

cabko

Příspěvek od cabko » 19 pro 2008, 22:35

Áno, Astra má dve relátka. Celý trik tohto zariadenia je v tom, že nijak nezasahuje do elektroinštalácie vozidla! Pripojí sa paralelne na páčku blinkrov. Týmto doslova simuluje páčku, teda sa chová tak, ako keby bola páčka prepnutá do niektorého smeru. Signály z páčky idú do multitimera no a ten robí tie bliknutia. Funkcia výstražných bude v pohode fungovať tak ako predtým, nakoľko signál zo spínača výstražných blikačov ide tiež do multitimeru a ten sa ďalej postará o aktiváciu spomínaných relátok.
Odskúšam, napíšem :wink:

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 19 pro 2008, 22:36

Parada, ses borec. 8)
99' Astra Caravan 1.6 16V

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 20 pro 2008, 00:37

Good job kámo.... jsem na to zvědavý. Pak nějaký schématko, nebo tak něco.. :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 20 pro 2008, 08:38

a dá se u toho nastavit i počet bliknutí? tento systém znám z Roomsteru a přijde mi to někdy docela na prd, třeba když předjíždíš cyklistu tak blikáš jak na pouti - 3 vlevo - 3 vpravo :roll: , ale zase na kruháči je to docela dobré
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 20 pro 2008, 10:01

Miku to mi přijde jako provokace tenhle dotaz... ale si moderátor, tak nevím... :roll:
Na doske je potenciometer, pomocou ktorého sa dá pohodlne nastaviť doba, počas ktorej má byť aktívny trippling, čiže dá prispôsobiť individuálne pre každé auto. takto sa dá nastaviť jedno až približne 5 bliknutí po ťuknutí do páčky.
Moje Astrina 1,7DTi
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

cabko

Příspěvek od cabko » 20 pro 2008, 11:44

Počet bliknutí sa dá nastaviť, ale iba napevno, potenciometrom na doske. Ono to funguje ako časový spínač, ktorý sa po ťuknutí do páčky aktivuje a drží svoj stav určitý čas. Chcel som to spraviť tak, ako to je popísané v tom linku, že elektronika zisťuje, či to ťuknutie trvalo menej ako 200 ms a v tom prípade spraví trippling, ak viac, spraví iba jedno bliknutie. V Octaviách sa to dá urobiť, ale Astry majú inak riešené smerovky. Tak som sa uspokojil s tým, že zakaždým spraví 3 bliknutia (resp. toľko, koľko sa nastaví na tom potenciometri).

Schéma, plošák, všetko bude, práve to idem otestovať :wink:

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 20 pro 2008, 12:04

Frydex píše:Miku to mi přijde jako provokace tenhle dotaz... ale si moderátor, tak nevím... :roll:
Na doske je potenciometer, pomocou ktorého sa dá pohodlne nastaviť doba, počas ktorej má byť aktívny trippling, čiže dá prispôsobiť individuálne pre každé auto. takto sa dá nastaviť jedno až približne 5 bliknutí po ťuknutí do páčky.
:oops: :oops: sem si to nepřečetl pořádně :oops: :oops: sry za blbý dotaz
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 20 pro 2008, 12:09

ale už si v obraze a to je hlavní :wink:
Moje Astrina 1,7DTi

Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz » 20 pro 2008, 13:04

tohle mi taky nevyhovuje, hlavne kdyz jezdim po praze jako prase a menim rychle pruhy
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258

Odpovědět