Ledkové žárovky = problém ?

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
shadow

Ledkové žárovky = problém ?

Příspěvek od shadow » 04 črc 2007, 10:37

Obracím se na Ty kteří mají již zkušenost s těmito žárovkami ať už jako brzdových, nebo uvnitř interiéru místo klasických sufitek. Jde mi o to jestli je opravdu nějaký problém s tím, pokud klasickou žárovku např. v brzdovém světle nahradím touto ledkovou - co se stane ? Hlásí auto nějaký problém, lze to nějak obejít ?
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green

Reklama

shadow

Příspěvek od shadow » 05 črc 2007, 18:28

Hej hola, neříkejte mi , že nikdo neví o čem je řeč a že to nikdo nezkusil co to udělá. No tak, nebuďte srabi a honem zkušenosti sem :lol: :lol: :lol:

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 05 črc 2007, 20:27

Já to nikdy nezkoušel, ale abys měl radost tak ti napíšu aspoň tu teorii :)

Co se týče vnitřního osvětlení - tak je to autu úplná putna, pokud ti nebude vadit menší intenzita osvětlení, dej si tam klidně ledky.

Jiná situace je u "důležitých světel" - nevím přesně které všechny auto hlídá (podle mě téměř všechno vnější osvětlaní až na blinkry), ale při zapojení "LED žárovky" namísto normální to bude mít menší proudový odběr -> hláška o prasklé žárovce na palubce. Asi jediným řešením je napájet paraelní odpor ke světlu (i když je to samozřejmě prasárna a bude ti to zbytečně mrhat elektřinu) - díky tomu se zvýší na objímce světla odběr natolik, že si bude auto myslet, že je tam normální žárovka ze skla a wolframu...

(doufám že jsem to nepopsal moc složitě a nezamotal ses v tom)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 05 črc 2007, 20:46

Pokud má v autě CC (Check Control) pro kontrolu uzavření proudových obvodů. V opačném případě je to jedno a je pouze důležité dodržet polaritu LED diod. Já osobně tyto srandy na autě nemám, ale může to být pěkný.
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 05 črc 2007, 20:47, celkem upraveno 1 x.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

spermin

Příspěvek od spermin » 05 črc 2007, 20:46

pokud más základ nevim neukazuje spotrebu, dojezd atd.(MID) tak ti nic nehlídá,
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Princ William

Příspěvek od Princ William » 05 črc 2007, 23:14

no ledky jsou parada ale je tady problem s tim BC a take pamatujte ze nemaj takovej rozptyl v parabole jako normalni zarovka ne-li skoro zadnej, samo ze myslim ty levnejsi napajene do patice ale nikdo nak neresi ze jsou bodove a mysli si ze kdyz jich tam da vic ze se to zlepsi. ja mam treba na svej lampach origo ledky a jsou to SMD ledky a to je fakt parada. lituju ty co jedou za mnou v noci a slapnu jim na brzdu. to je narez. na krizovatce vecer kdyz stojim na brzde vidim snad i ridicovo zuby ne-li skoro do krku :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 08:17

OK, OK. díky za postřehy - tudíž shrnu to asi takhle, pokud tedy nemám v autě MID je autu zcela fuk jestli svítím klasikou, nebo ledkami a neměl by s tím být žádný problém - doufám, že jsem to dobře pochopil.
Jinak co se týče toho jestli jsou v těchto žárovkách bodové ledky - myslím, že to není žádný problém, protože když brzdím, auto stejně jede v zákrytu za mnou, tudíž jeho řidič musí vidět dobře ne ? Rozptyl v parabole sice asi není skoro žádnej to je fakt, ale žárovka např. s 12-ti ledkami myslím musí svítit dost dobře, nebo se pletu ?

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 06 črc 2007, 12:18

(napsal jsem strašně dlouhý post, ale spadl mi prohlížeč a celý post pryč, takže posílám alespoň hlavní myšlenky)

-nemusíš projít přes technckou (ale stačí je tam dát až po ní)
-někdo to zezadu nedobrzdí a bude se vymlouvat na nestandartní světla (ano, i takové svině mezi námi jezdí)
-úzký rozptyl takřka eliminuje paraboly, můžeš si je třeba začernit
-úzký rozptyl se nevyplatí třeba v zatáčkách, kopcích, ... když je tam navíc třeba mlha, na průser je zaděláno

samozřejmě že to přeháním do extrémů, jen bych rád aby sis uvědomil rizika předtím než to tam dáš ;)

například v těhlech situacích tě úzký rozptyl dost znevýhodňuje - auto za tebou si myslí že nebrzdíš, před tebou třeba kolona a ... bum 8)
Obrázek Obrázek
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 07 črc 2007, 22:45

Ještě menší doplněk... když jsem měnil komplet vnitřní podsvícení, tak jsem dal LED kam se jen dalo ( kromě ovládání stahování okének to mě připadalo zbytečné :wink: ) no a bez problému až na stropní světlo u řidiče... Tam jsem dal též LED a neustále trochu svítila no a tím pádem mě vybíjela baterku... Neustále jsem přemýšlel čím by to mohlo být až jsem zkusil ji vyndat a od té doby mám po problému... Toť jediný můj postřeh odledně vady na kráse :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 09 črc 2007, 14:41

Zřejmě ti z Multitimeru vylízá nějaké malé napětí, které žárovku osvětlení kabiny nerozsvítí, ale ledku ano.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

synologic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od synologic » 08 pro 2007, 00:39

Mám ten samej problém jako AstraMan.
Jde to nějak vyléčit??????
Caravan
Obrázek
I pád na držku je pohyb dopředu...
Obrázek

Iro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iro » 02 bře 2008, 19:33

to mně chcete říct že jsem si ty ledky kupoval zbytečně ?

synologic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od synologic » 02 bře 2008, 20:14

Iro píše:to mně chcete říct že jsem si ty ledky kupoval zbytečně ?
Záleží jaké, já jsem měl problém jen s ledkovou žárovkou v blinkrech.
Jinak mám zadní světla s led montovanýma už od výroby a žádný problém.
Caravan
Obrázek
Obrázek

Iro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iro » 02 bře 2008, 20:44

no ted myslim tu ve stropnim v interieru.. slabe mi furt sviti a chtel jsem je dat jeste do kasliku u spolujezdce a do kufru,ale jestli mi to vybije baterku tak se nase**

synologic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od synologic » 02 bře 2008, 20:47

Iro píše:no ted myslim tu ve stropnim v interieru.. slabe mi furt sviti a chtel jsem je dat jeste do kasliku u spolujezdce a do kufru,ale jestli mi to vybije baterku tak se nase**
Tak tu mám v interiéru taky, ale když příjdu ránu k autu, tak už nesvítí, tak to neřeším.
Ledka žere 0,00nic. :lol:
Caravan
Obrázek
Obrázek

Odpovědět