Ledkové žárovky = problém ?
Ledkové žárovky = problém ?
Obracím se na Ty kteří mají již zkušenost s těmito žárovkami ať už jako brzdových, nebo uvnitř interiéru místo klasických sufitek. Jde mi o to jestli je opravdu nějaký problém s tím, pokud klasickou žárovku např. v brzdovém světle nahradím touto ledkovou - co se stane ? Hlásí auto nějaký problém, lze to nějak obejít ?
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
- Reklama
Já to nikdy nezkoušel, ale abys měl radost tak ti napíšu aspoň tu teorii
Co se týče vnitřního osvětlení - tak je to autu úplná putna, pokud ti nebude vadit menší intenzita osvětlení, dej si tam klidně ledky.
Jiná situace je u "důležitých světel" - nevím přesně které všechny auto hlídá (podle mě téměř všechno vnější osvětlaní až na blinkry), ale při zapojení "LED žárovky" namísto normální to bude mít menší proudový odběr -> hláška o prasklé žárovce na palubce. Asi jediným řešením je napájet paraelní odpor ke světlu (i když je to samozřejmě prasárna a bude ti to zbytečně mrhat elektřinu) - díky tomu se zvýší na objímce světla odběr natolik, že si bude auto myslet, že je tam normální žárovka ze skla a wolframu...
(doufám že jsem to nepopsal moc složitě a nezamotal ses v tom)
Co se týče vnitřního osvětlení - tak je to autu úplná putna, pokud ti nebude vadit menší intenzita osvětlení, dej si tam klidně ledky.
Jiná situace je u "důležitých světel" - nevím přesně které všechny auto hlídá (podle mě téměř všechno vnější osvětlaní až na blinkry), ale při zapojení "LED žárovky" namísto normální to bude mít menší proudový odběr -> hláška o prasklé žárovce na palubce. Asi jediným řešením je napájet paraelní odpor ke světlu (i když je to samozřejmě prasárna a bude ti to zbytečně mrhat elektřinu) - díky tomu se zvýší na objímce světla odběr natolik, že si bude auto myslet, že je tam normální žárovka ze skla a wolframu...
(doufám že jsem to nepopsal moc složitě a nezamotal ses v tom)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- vasekpetr1
Pokud má v autě CC (Check Control) pro kontrolu uzavření proudových obvodů. V opačném případě je to jedno a je pouze důležité dodržet polaritu LED diod. Já osobně tyto srandy na autě nemám, ale může to být pěkný.
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 05 črc 2007, 20:47, celkem upraveno 1 x.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Princ William
no ledky jsou parada ale je tady problem s tim BC a take pamatujte ze nemaj takovej rozptyl v parabole jako normalni zarovka ne-li skoro zadnej, samo ze myslim ty levnejsi napajene do patice ale nikdo nak neresi ze jsou bodove a mysli si ze kdyz jich tam da vic ze se to zlepsi. ja mam treba na svej lampach origo ledky a jsou to SMD ledky a to je fakt parada. lituju ty co jedou za mnou v noci a slapnu jim na brzdu. to je narez. na krizovatce vecer kdyz stojim na brzde vidim snad i ridicovo zuby ne-li skoro do krku
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
OK, OK. díky za postřehy - tudíž shrnu to asi takhle, pokud tedy nemám v autě MID je autu zcela fuk jestli svítím klasikou, nebo ledkami a neměl by s tím být žádný problém - doufám, že jsem to dobře pochopil.
Jinak co se týče toho jestli jsou v těchto žárovkách bodové ledky - myslím, že to není žádný problém, protože když brzdím, auto stejně jede v zákrytu za mnou, tudíž jeho řidič musí vidět dobře ne ? Rozptyl v parabole sice asi není skoro žádnej to je fakt, ale žárovka např. s 12-ti ledkami myslím musí svítit dost dobře, nebo se pletu ?
Jinak co se týče toho jestli jsou v těchto žárovkách bodové ledky - myslím, že to není žádný problém, protože když brzdím, auto stejně jede v zákrytu za mnou, tudíž jeho řidič musí vidět dobře ne ? Rozptyl v parabole sice asi není skoro žádnej to je fakt, ale žárovka např. s 12-ti ledkami myslím musí svítit dost dobře, nebo se pletu ?
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
(napsal jsem strašně dlouhý post, ale spadl mi prohlížeč a celý post pryč, takže posílám alespoň hlavní myšlenky)
-nemusíš projít přes technckou (ale stačí je tam dát až po ní)
-někdo to zezadu nedobrzdí a bude se vymlouvat na nestandartní světla (ano, i takové svině mezi námi jezdí)
-úzký rozptyl takřka eliminuje paraboly, můžeš si je třeba začernit
-úzký rozptyl se nevyplatí třeba v zatáčkách, kopcích, ... když je tam navíc třeba mlha, na průser je zaděláno
samozřejmě že to přeháním do extrémů, jen bych rád aby sis uvědomil rizika předtím než to tam dáš
například v těhlech situacích tě úzký rozptyl dost znevýhodňuje - auto za tebou si myslí že nebrzdíš, před tebou třeba kolona a ... bum
-nemusíš projít přes technckou (ale stačí je tam dát až po ní)
-někdo to zezadu nedobrzdí a bude se vymlouvat na nestandartní světla (ano, i takové svině mezi námi jezdí)
-úzký rozptyl takřka eliminuje paraboly, můžeš si je třeba začernit
-úzký rozptyl se nevyplatí třeba v zatáčkách, kopcích, ... když je tam navíc třeba mlha, na průser je zaděláno
samozřejmě že to přeháním do extrémů, jen bych rád aby sis uvědomil rizika předtím než to tam dáš
například v těhlech situacích tě úzký rozptyl dost znevýhodňuje - auto za tebou si myslí že nebrzdíš, před tebou třeba kolona a ... bum
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Ještě menší doplněk... když jsem měnil komplet vnitřní podsvícení, tak jsem dal LED kam se jen dalo ( kromě ovládání stahování okének to mě připadalo zbytečné ) no a bez problému až na stropní světlo u řidiče... Tam jsem dal též LED a neustále trochu svítila no a tím pádem mě vybíjela baterku... Neustále jsem přemýšlel čím by to mohlo být až jsem zkusil ji vyndat a od té doby mám po problému... Toť jediný můj postřeh odledně vady na kráse
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- vasekpetr1
Zřejmě ti z Multitimeru vylízá nějaké malé napětí, které žárovku osvětlení kabiny nerozsvítí, ale ledku ano.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,