Zoskratovana Bateria
Zoskratovana Bateria
Caute,
Mam taky problem, pri vymene baterie som uplne sikovnym sposobom, ani sa ma nepytajte ako, zoskratoval cely okruh. Bateria je nahodena, vsetko svieti blika, hraje ale ked skrutim kluc auto nestartne, nepocut ani cerpadlo ani nic.
Pozeral som vsetky poistky aj pri baterke, mam motor 1.7Dti. Nevim ci som to nepozrel zle, hadam nie, ale neviete mi poradit co tam moze byt odpalene. Po pripade ktora poistka najpravdepodobnejsie? Mam aj manual k astre ale tam som nic rozumne nenasiel.
Hadam to bude len dajakou poistou...
Daaaaakujem
Mam taky problem, pri vymene baterie som uplne sikovnym sposobom, ani sa ma nepytajte ako, zoskratoval cely okruh. Bateria je nahodena, vsetko svieti blika, hraje ale ked skrutim kluc auto nestartne, nepocut ani cerpadlo ani nic.
Pozeral som vsetky poistky aj pri baterke, mam motor 1.7Dti. Nevim ci som to nepozrel zle, hadam nie, ale neviete mi poradit co tam moze byt odpalene. Po pripade ktora poistka najpravdepodobnejsie? Mam aj manual k astre ale tam som nic rozumne nenasiel.
Daaaaakujem
- Reklama
Re: Zoskratovana Bateria
Záleží na tom jakým způsosebem jsi tu baterku zkratoval....jestli že ti na kontakty třeba spadnul klíč a spojil jsi kontakty tak zcela jistě to pěkně zasvářelo a žádná pojistka by ti při tom schořet neměla......... no jestli se ti to podařílo zkratovat nějak přes vnitřní el. okruhy auta (i když to si nedokážu představit,poněvadž tam vždycky nějaká spotřeba je a tudíž ke zkratu dojít nemůže) tak by to bylo horší..... jinak mrkni na pojistky co jsou pod hautnou v krabičce...... tam jsou ty hlavní.........celkem prekerní situceFacko píše:Caute,
Daaaaakujem
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
No tak zoskratoval som to na baterke, ale teraz ked som sa zobudil, tak neviem ci som mal este zapojene kable, tak neviem ci som vobec zoskratoval okruh...
Poistky som cekol vsetky aj tie hlavne ale bolo sero a kontroloval som to len s malou baterkou.
Idem to este raz ceknut.
Bojim sa ci mi nahodou pri vymene nezablokovalo imobilizer alebo nieco...
Poistky som cekol vsetky aj tie hlavne ale bolo sero a kontroloval som to len s malou baterkou.
Idem to este raz ceknut.
baterku jsem taky měnil nedavno a jediný co se zblokovolalo bylo radio....i když jsetli to dostalo nějakej ten ranec amper navíc kdo ví co se staloFacko píše:No tak zoskratoval som to na baterke, ale teraz ked som sa zobudil, tak neviem ci som mal este zapojene kable, tak neviem ci som vobec zoskratoval okruh...
Idem to este raz ceknut.
PS:JSOU TAM DVOJE POJISTY.... v motoru a u řidiče tak se mrkni na oboje
No pozrel som uuuuuplne vsetky, dnes to idem skusit pomerat ci nieje dajaka poistka vyhorena len ze to tam nevidno.
To je to, ze vzdy ked som stocil kluc tak som pocul ako mi pusti cerpadlo a .. zabzucalo tuklo ... a teraz uplne nic..
Ale ostatne vsetko mi ide svetla, radio, oka...
uvidim ked premeram budem mudrejsi
Zatial dik
To je to, ze vzdy ked som stocil kluc tak som pocul ako mi pusti cerpadlo a .. zabzucalo tuklo ... a teraz uplne nic..
Ale ostatne vsetko mi ide svetla, radio, oka...
uvidim ked premeram budem mudrejsi
Zatial dik
Pokud došlo ke zkratu, pravděpodobně máš deformované desky baterky, nech si přeměřit kapacitu aku.Facko píše:No tak zoskratoval som to na baterke, ale teraz ked som sa zobudil, tak neviem ci som mal este zapojene kable, tak neviem ci som vobec zoskratoval okruh...
Idem to este raz ceknut.
Laicky to poznáš tak, že zapneš potkávací světla a cca 15 min, budeš sledovat, jak svítí. Pokud jas
neklesá, měla by být OK. Jinak dobít, a pokud nepomůže, nový aku. Dost drahá a celkem zbytečná
zkušenost. Používat plastové krytky na vývody aku.
Ano, imobilizér blokuje čerpadlo.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
No vcera som vsetko pomeral, baterka ok, poistky ok aj na imob., ked skrutim klucik rele zacvaka ale nic viac...
Meral som aj ci ide daco do cerpadla a predstavte si ze ide, ale preco ho potom nezape, keby bolo odpalene alebo vyhorene tak by teoreticky vyhodilo daku poistku, je mi to divnuo.
No tak idem len pekne dajaky servis pohladat...
Meral som aj ci ide daco do cerpadla a predstavte si ze ide, ale preco ho potom nezape, keby bolo odpalene alebo vyhorene tak by teoreticky vyhodilo daku poistku, je mi to divnuo.
No tak idem len pekne dajaky servis pohladat...
Astra G 1.7DTi 3dvr. EDITION 2000
Zkratovat bat. by nemělo být hrozbou pro nějaký spotřebič, já myslím, že závada NEMÁ NIC
společného se zkratem. Jedině že by prudký pokles napětí něco ohrozil. Ale to bys musel mít
zapnuté klíče, což asi nebylo, nemám pravdu?
PS. A to Ti nejde ani startér?? Potom je přerušený vodič, jsou k bat připojené dva (+)
společného se zkratem. Jedině že by prudký pokles napětí něco ohrozil. Ale to bys musel mít
zapnuté klíče, což asi nebylo, nemám pravdu?
PS. A to Ti nejde ani startér?? Potom je přerušený vodič, jsou k bat připojené dva (+)
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Ako to myslis 2(+)?
Ako sa mi to stalo no v nedelu vecer som bol s priatelkou v meste rano som sadol do auta starter ledva otocilo, pozical som nabijacku a pri vytahovani hmm skrat. Kluce som nemal otocene.
Uz rozmyslam ci tam fakt nieje niekde inde chyba, horsie je ze ani nemam cas to dat do servisu... robim full time job a ktomu externe vysku
Ale mam jedneho znameho ze sa mi na to prijde pozriet v nedelu tak som zvedaf...
Ako sa mi to stalo no v nedelu vecer som bol s priatelkou v meste rano som sadol do auta starter ledva otocilo, pozical som nabijacku a pri vytahovani hmm skrat. Kluce som nemal otocene.
Uz rozmyslam ci tam fakt nieje niekde inde chyba, horsie je ze ani nemam cas to dat do servisu... robim full time job a ktomu externe vysku
Ale mam jedneho znameho ze sa mi na to prijde pozriet v nedelu tak som zvedaf...
Astra G 1.7DTi 3dvr. EDITION 2000
a nemáš prostě jenom mrtvou bat. podle toho co tady píšeš to snad ani nic jinýho už být nemůže.....já jak jsem ji měnil tak taky zničeho nic večer okay a ráno ani ťuk...nabil jsem ji a vydržela 1 den a to stěží otočila motorem a jen tak tak ho natočila, potom jsem ji zkusil znovu nabít a to bylo uplně k ničemu ani to neotočilo motorem.... zkus tam prostě šoupnout nějakou jinou ale prověřenou bat.... a bude jasno
Naposledy upravil(a) medva1 dne 15 čer 2007, 06:26, celkem upraveno 1 x.
-
starter ma TROSKU vetsi odber nez cokoli jineho v aute... to ze ti sviti svetla a hraje cd jeste neznamena ze baterka je ok. zkus cvicne nahodit jinou baterku, to by meli mit v kazdym servisu.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm