Někdy nenastartuji na slunci
Někdy nenastartuji na slunci
Zdravím,
občas se mi za tepla stane, že nenastartuji. Ráno je všechno jak má být. V poledne přijdu a startér nic, ani se neotočí. Ať dělám co dělám, tak nic. Všechny kontrolky svítí, jak mají (zůstanou svítit - baterka, emise i olej).
Většinou počkám 30 minut s otevřeným okenkem a zkusím to znova a - úspěšně.
Loni se mi to stalo tak čtyřikrát, letos už také čtyřikrát.
Typuji to na startér, uhlíky, přívodní kabely nebo startovací skříňku. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Vláďa
Astra 1.6 16V Caravan, r.v.1998
občas se mi za tepla stane, že nenastartuji. Ráno je všechno jak má být. V poledne přijdu a startér nic, ani se neotočí. Ať dělám co dělám, tak nic. Všechny kontrolky svítí, jak mají (zůstanou svítit - baterka, emise i olej).
Typuji to na startér, uhlíky, přívodní kabely nebo startovací skříňku. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Vláďa
Opel Astra H Caravan 1.6 16V r.v.2012
Opel Astra G Caravan 1.6 16V r.v.1998
Opel Astra G Caravan 1.6 16V r.v.1998
- Reklama
Re: Někdy nenastartuji na slunci
Vláďa píše:Zdravím,
Vláďa
Startér (špatný nebo zadřený pastorek) - startér je s převodovkou - na to astry trpí
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To mám normálně strčit do starteru? Nebo jak? Nebude pak furt masný klíč?
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Mne pomohol kamoš zámočník. Vytiahli sme zo spínačky vložku zámku a niečo urobil zo stavítkami vo vnútri a mal som vyše roka pokoj. Ale teraz sa mi to zopakovalo a radšej som si už objednal tú vložku, lebo vidieť opotrebenie. Prestavia mi ju na môj klúč a bude pokoj. Vraj to je častý problém Oplov a väčšinou stačí na tej vložke len napraviť nejaké pliešky. Ale ludia nasilu štartujú, až sa po***e a potom už treba auto doviezť na odťahu. (osobne som videl doviezť Vectru ktorej už spínačkou nešlo otočiť)
nevsimol som si tuto temu, takze som zalozil novu a prakticky s totoznym problemom. Smutne je len to, ze sevis - astru mam este v zaruke reagoval len akoze premastenim spinacej skrinky. Dostal som od "gabrihell" - ucastnika tohto fora odpoved, ze sa to stava ked je horuco. To mozem potvrdit aj dnes. Na obed problem, vecer pohoda.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mne tiez neislo po otoceni kluca startovanie a bol to ten elektromagnet co posuva pastorok bol taneseny a drel v puzdre a potom pocase neslo zasa startovat a bolo to v spinacej elektronickej casti. Su tam take dve pliesky vyzeraju ako vydlicky a tie sa pohybuju hore dole po drahe otacania klucika. No a jedna z tych vydliciet uz mala scuchany (nie uplne iba do polovice) taky kolik co z nej trcal (kontakt) tym úpadom ked som otocil kluc do polohy startovania tak mi nepriviedlo napatie na starter. Tak som vyhol trosku v tej spinacke kontak ktory nedoliehal a uz to take 4 mesiace ide bez problemov. Ale to zadrhavanie kluca zostalo asi to namastim vsetko
Opel ASTRA G 1,6 16V X16XEL vybava confort...