Dotaz na odborníky převodovek
Dotaz na odborníky převodovek
I když jsem hledal konkrétní téma převodovky vs.čidla tak jsem nic nenašel. Jedná se mi o to, černá Concordia má couvací asistent který z nějakého důvodu nefunguje. Už jsem tady o tom psal v nějakém vlákně, mluvil jsem s pánem co má na Zafiře taky parkovací asistent a mněl kdysi problém s tím že mu u čidla na převodovce upadly/uhnily drátky a tím to přestalo fungovat. Já jsem se ho ale nezeptal ve kterých místech to čidlo je protože jsem věděl že tady mi odborníci třeba poradí! (kecám, zapomněl jsem se ho zeptat! ) Vy kluci/kamarádi co tento couvací systém máte (originál GM), poradíte mi kde to čidlo hledat?
Chci to stihnout ještě dokud nemrzne takže si pod auto klidně vlezu(pokud bude zapotřebí), ale až bude mrznout tak se na to vykašlu.
Chci to stihnout ještě dokud nemrzne takže si pod auto klidně vlezu(pokud bude zapotřebí), ale až bude mrznout tak se na to vykašlu.
ASTRA LA VISTA
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na odborníky převodovek
Sice ho nemám ale zeptám se svítí ti couvačky?
1 - přerušené napájení k jednotce + nebo -
2 - odešla jednotka
3 - přerušené spojení jednotky a pípátka
4 . přerušený spojení na čidlo zpátečky
1 - přerušené napájení k jednotce + nebo -
2 - odešla jednotka
3 - přerušené spojení jednotky a pípátka
4 . přerušený spojení na čidlo zpátečky
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Svítí mi zpátečka, když zařadím zpátečku tak obě couvací světla svítí. Netvrdím to, ale asi to bude v tom čidle na převodovce, jen ho najít......
ASTRA LA VISTA
Když ti svítí zpátečková světla tak je spínač (čidlo) v pořádku .
Parkovací asistent je připojen k oněm světlům a jak se rozsvítí tak se aktivuje asistent.
Problém hledej jak píše marťásek přímo v jednotce asistentu nebo její kabeláži.
Parkovací asistent je připojen k oněm světlům a jak se rozsvítí tak se aktivuje asistent.
Problém hledej jak píše marťásek přímo v jednotce asistentu nebo její kabeláži.
Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 110 kW
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
Aha, děkuji za radu a vysvětlení. Když jsem neměl problémy s couváním s náklaďákem mnohdy delším jak 21 metrů, tak s concordii zacouvám taky kam potřebuji, šlo mi jen o to že to může být opravdu jen upanutý-odpojený drátek a proto to nepípá..... A taky až to budu jednou pouštět dál(prodej) tak ta nefunkčnost bude srážet cenu dolů..
ASTRA LA VISTA
- vasekpetr1
Renku, ten asistent je dobastlený nebo originál? Protože některé asistenty mají přepínač pro vypnutí pípáku .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Já si Petře myslím, že je to orig.GM, podle těch patic které jsou totožné s OPELem. Zkrátka, el.která má vezt do světel vede do krabiček a odtamtud vede kabeláž k tažnému a světlům a k park. asistentu.
ASTRA LA VISTA
máš tažné a asistenta?? Přestal fungovat po odpřažení vleku že?? Otevři zásuvku a podívej se po obvodu někde je tam mikrospínač který asistenta vypne když připojíš vlek a ten bude stale seplý
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
Já jsem za černým autem neměl nikdy nic zapojené, ale je docela možné že už to nepípalo "Hemutovi"!-dobrý typ!hansdob píše:máš tažné a asistenta?? Přestal fungovat po odpřažení vleku že?? Otevři zásuvku a podívej se po obvodu někde je tam mikrospínač který asistenta vypne když připojíš vlek a ten bude stale seplý
ASTRA LA VISTA