Zvuková signalizace rozsvícených světel
Zvuková signalizace rozsvícených světel
Po vyjmutí klíčku a ponechaných rozsvícených světlech po otevření dveří nefunguje zvuková signalizace rozsvícených světel, začne fungovat jen při sešlápnutí brzdového pedálu.
Jan51.
Teď jsem ještě zjistil, že při vyjmutém klíčku a zapnutí parkovacích světel se rozsvítí kontrolky na palubní desce. Netuším, jakou to může mít souvislost. Díky za radu.
Jan51.
Jan51.
Teď jsem ještě zjistil, že při vyjmutém klíčku a zapnutí parkovacích světel se rozsvítí kontrolky na palubní desce. Netuším, jakou to může mít souvislost. Díky za radu.
Jan51.
Naposledy upravil(a) Jan51 dne 06 pro 2016, 19:19, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Zvuková signalizace rozsvícených světel
Spínací skříňka po vyjmutí klíčku vypne všechno, jak má? Pokud ano, tak je problém v elektrice a jako první bych prověřil průchodky dveří a kufru.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Prosím, nějaké další nápady by nebyly? Co např. kostra? Je někde pod palubní deskou? (Je to Astra g 2001).
Dík za rady,
Jan51
Dík za rady,
Jan51
- vasekpetr1
Co kdybys zkusil napsat, které konkrétní kontrolky se ti rozsvítí? To je dost zásadní informace a může nás to posunout dál. A pokud se jedná o karavan, tak najisto běž po průchodce pátých dveří (oholené kabely bez izolace jsou navzájem propojeny) a zkontroluj.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Teď jsem to byl znovu zkouknout a po přehlednost vše znovu popíši.
Astra g sedan 2001:
1. Zvuková signalizace rozsvícených světel funguje pouze při sešlápnutém brzdovém pedálu.
2. Po rozsvícení parkovacích světel se rozsvítí kontrolky dobíjení a mazání + osvětlení přístrojové desky, displej i knoflíky topení a podsvícení tlačítek klima a vnitřního okruhu. Po sešlápnutí brzdového pedálu zhasnou obě kontrolky ale výše popsané osvětlení palubky svítí dál.
V obou bodech byl vyjmut klíček.
Omlouvám se za styl jak o popisuji, jsem strojař.
Mockráte děkuji za zájem a rady.
Jn51
Astra g sedan 2001:
1. Zvuková signalizace rozsvícených světel funguje pouze při sešlápnutém brzdovém pedálu.
2. Po rozsvícení parkovacích světel se rozsvítí kontrolky dobíjení a mazání + osvětlení přístrojové desky, displej i knoflíky topení a podsvícení tlačítek klima a vnitřního okruhu. Po sešlápnutí brzdového pedálu zhasnou obě kontrolky ale výše popsané osvětlení palubky svítí dál.
V obou bodech byl vyjmut klíček.
Omlouvám se za styl jak o popisuji, jsem strojař.
Mockráte děkuji za zájem a rady.
Jn51
Podivné....
jedna kostra je za palubovkou (palubovku vyndej), další kostra je na sloupku dveří řidiče, pod plastem.
jedna kostra je za palubovkou (palubovku vyndej), další kostra je na sloupku dveří řidiče, pod plastem.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Konečně odhaleno. Na autě je dodatečně namontováno denní LED svícení, napájení pro něj ( +12 V) bylo vytaženo od spínače couvacích světlometů. Po odpojení všechny závady zmizely.
Pro LED denní svícení jsem zvolil nové napájení od relé palivového čerpadla z č. 87. Svícení funguje bez problému a výše popsané závady jsou ty tam.
Děkuji všem zůčastněným za rady a přeji všem jen šťastné kilometry.
Jan.
Pro LED denní svícení jsem zvolil nové napájení od relé palivového čerpadla z č. 87. Svícení funguje bez problému a výše popsané závady jsou ty tam.
Děkuji všem zůčastněným za rady a přeji všem jen šťastné kilometry.
Jan.
- monty.roman
s dovolením se přiživím na tomhle téma ať nedělám nové.
Zaujalo mě, jak mají správně fungovat jednotlivé polohy klíčku v zapalování, jelikož u mě to očividně funguje všechno špatně.
0. poloha
Auto se chová, jako kdyby tam klíček nebyl - nesignalizuje při otevření dveří, stahování oken nereaguje, rádio se nezapne
I. poloha
Odemkne se zámek volantu, začne fungovat rádio, probudí se signalizace zapomenutého klíčku při otevření dveří
II. poloha
Začnou fungovat stěrače, ventilátor topení a stahování oken.
To stahování oken by podle všeho mělo doběhnout do konce, když vytáhnu klíček ve chvíli, kdy okna jedou nahoru/dolů. U mě se okna většinou (ne vždy) zarazí tam, kde zrovna byly když jsem přepnul z polohy II. na polohu I. a nedojedou nadoraz.
Porovnával jsem to s kamarádovou astrou (dokud ještě jezdila) a tomu to nejspíš funguje všechno tak, jak by mělo:
0. poloha (vložení klíčku do spínačky)
Po otevření dveří se ozve signalizace, rozběhne se rádio, jdou stahovat okna
I. poloha
Uvolní se zámek volantu
II. poloha
Rozběhne se ventilátor topení + stěrače.
Stahování oken dojíždí i po vrácení do polohy 0 a vyndání klíčku.
Hádám, že u mě to bude zralé na výměnu.
Zaujalo mě, jak mají správně fungovat jednotlivé polohy klíčku v zapalování, jelikož u mě to očividně funguje všechno špatně.
0. poloha
Auto se chová, jako kdyby tam klíček nebyl - nesignalizuje při otevření dveří, stahování oken nereaguje, rádio se nezapne
I. poloha
Odemkne se zámek volantu, začne fungovat rádio, probudí se signalizace zapomenutého klíčku při otevření dveří
II. poloha
Začnou fungovat stěrače, ventilátor topení a stahování oken.
To stahování oken by podle všeho mělo doběhnout do konce, když vytáhnu klíček ve chvíli, kdy okna jedou nahoru/dolů. U mě se okna většinou (ne vždy) zarazí tam, kde zrovna byly když jsem přepnul z polohy II. na polohu I. a nedojedou nadoraz.
Porovnával jsem to s kamarádovou astrou (dokud ještě jezdila) a tomu to nejspíš funguje všechno tak, jak by mělo:
0. poloha (vložení klíčku do spínačky)
Po otevření dveří se ozve signalizace, rozběhne se rádio, jdou stahovat okna
I. poloha
Uvolní se zámek volantu
II. poloha
Rozběhne se ventilátor topení + stěrače.
Stahování oken dojíždí i po vrácení do polohy 0 a vyndání klíčku.
Hádám, že u mě to bude zralé na výměnu.
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
A máš zkalibrované stahovačky? Nebo můžeš mít sociální stahovačky - bez funkce dojezdu...
Astra G Caravan 98' x16szr