Astra G vypnutí elektiky při startu
Astra G vypnutí elektiky při startu
Zdravím, má služební vw Caddy a při startování to vypne většinu elektriky. Má to snad celý koncern vw a nejen on.
Zatímco moje "nová" Astra G 98 nic takového nedělá, ani rádio se nevypne. Při startu se v něm akorát ozve rána.
Dokonce při vypnutém klíčku můžu rosvítit světla na plno, tzn né jen parkovačky.
Není to nějaká chyba elektroinstalace nebo to tak má být??
A pokud je to normal, dalo by se to nějak jednoduše dodělat?
Minimálně ta rána v rádiu mě znepokojuje. A za druhé chci si dělat led podsvícení nerad bych aby mi nějaká přepěťová špička odpálila všechny ledky.
Děkuji za rady
Zatímco moje "nová" Astra G 98 nic takového nedělá, ani rádio se nevypne. Při startu se v něm akorát ozve rána.
Dokonce při vypnutém klíčku můžu rosvítit světla na plno, tzn né jen parkovačky.
Není to nějaká chyba elektroinstalace nebo to tak má být??
A pokud je to normal, dalo by se to nějak jednoduše dodělat?
Minimálně ta rána v rádiu mě znepokojuje. A za druhé chci si dělat led podsvícení nerad bych aby mi nějaká přepěťová špička odpálila všechny ledky.
Děkuji za rady
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Astra G vypnutí elektiky při startu
No já nevím - mně se při startu rádio normálně vypíná, taktéž i ventilátor topení jde mimo. Světla jdou normálně rozsvítit i při vypnutém zapalování, ale s varovným pípákem při otevření dveří. Tipoval bych to u tebe na nějakou amatérskou úpravu zapojení pro rádio. Asi nemáš originál rádio, co?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Mám origo CAR 300 a auto mám po dědovy druhej majitel, takže vím že tam žádnou úpravu nedělal
- vasekpetr1
Teď koukám do schemat a tam je napájení rádia klasicky spojeno od první polohy až po třetí. Odpoledne odzkouším, ale dal bych krk na špalek, že mně rádio při startu ztichne
Přikládám schema napájení rádia, ale je možné, že já mám ještě starší verzi (bylo několik verzí) zapojení.
Pokud elektrice rozumíš, tak zakroužkované linie ti napájí rádio (linie 5402).
Přikládám schema napájení rádia, ale je možné, že já mám ještě starší verzi (bylo několik verzí) zapojení.
Pokud elektrice rozumíš, tak zakroužkované linie ti napájí rádio (linie 5402).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Mne sa pri starte radio vypne len ked je slaba baterka (asi moc velky pokles), inak normalne ostane bezat pri starte
No obecně el schématům rozumím ale tyhle auto schémata mě dost matou
Mne pri starte dakedy radio stichne, dakedy nie. Bateria je nova.
Zafira 2.0 Dti Elegance Y 20 DTH 2003, Diagnostika OP-COM v.081016 EN
- vasekpetr1
Baterka je G1, odtud nahoru na pojistku F3, přes pin 100 konektoru X2 na spínací skříňku S1, potenciál pro rádio je označen jako "W" a přes pojistku F3.21 napájí rádio (EMP).RDan píše:No obecně el schématům rozumím ale tyhle auto schémata mě dost matou
Jak prosté .
No super To abych si udělal kurz čtení auto schémat Dyť je to úplně jiné než klasické el schéma obvodu
To se ti jen zdá.
X-konektory,
F pojistky.
K-relé
E-žárovky
Y-ventily
B-snímače
Ostatní věci mají svůj index, ten je napsaný na spodku schematu v každém listu. Anebo si sežeň TIS2000. To je nádhera na schemata
X-konektory,
F pojistky.
K-relé
E-žárovky
Y-ventily
B-snímače
Ostatní věci mají svůj index, ten je napsaný na spodku schematu v každém listu. Anebo si sežeň TIS2000. To je nádhera na schemata
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Ten TIS2000 je velmi dobrej prográmek. Sice už vím k čemu byl win xp mod ve win7 a chybí ve win 10 Ale virtual box to spravil