Konektor pod sedadlom

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
milos81

Konektor pod sedadlom

Příspěvek od milos81 » 13 kvě 2015, 09:09

Zdravym vsetkych,som tu novy, a ako cerstvy majitel Opel Astra 2,2 DTi Elegance som sa zaregistroval do tohoto fora.
Riesim tento problem,zacala mi trvalo svietit kontrolka airbagov.Po prestudovani prislusnych prispevkov k tomuto tematu som zamieril pod sedadlo vodica k voli kontrole kablov pod sedackou.Nasiel som tam vypadnuty kabel,ktory ma zeleny konektor,je dvojzilovy a vedie niekde pod koberec.Problem je,ze na tej srande,co je upevnena pod sedadlom nikde nevidim kam by som tento kabel zapichol,mozete poradit? Dakujem...

Reklama

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Re: Konektor pod sedadlom

Příspěvek od Kosa02 » 13 kvě 2015, 10:33

Zelený dvojpinový konektor vede k předepínači pásů. A pokud je odpojený, tak proto ti svítí ta kontrolka ;) Měl by jsi mít uprostřed sedačky zespod takový velký konektor (jsou tam dráty k vyhřívání sedaček) tak jedna strana vede jak říkáš pod koberec a druhá k předepínači. Obojí by to mělo být zasazené do toho velkého konektoru pod sedačkou.
Astra G X16XEL (1999)

milos81

Příspěvek od milos81 » 16 kvě 2015, 17:08

No tak som isiel riesit ten konektor a pozrel som sa pod sedadlo spolujazdca-a zase som tam nasiel spominany kabel odpojeny.Tak my to vychadza,ze tie kable niekto odpojil schvalne.Mam to cerstvo kupene,chcel nebodaj predajca nieco zatajit odpojenim tych kablov? Pri skusobnej jazde som videl,ze ta kontrolka sviti,ale myslel som si ,ze to preto,lebo nemam zapnuty pas,tak aky je vas nazor?

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 16 kvě 2015, 20:33

Může tím něco tajit. Pokud ty konektory připojíš tak ta kontrolka zhasne? Popřípadě by to chtělo vyčíst a vymazat paměť jednotky centrálu tuším, nejsem si jistý, zda ta kontrolka po připojení zhasne nebo jestli bude svítit dokud se ta chyba nevymaže.
Já nedávno kupoval nové sedačky a tam byly ty patrony odpálené a proto mi ta kontrolka po připojení pořád svítila. Po výměně předepínačů za své to bylo OK. Chci tím říct, že můžou být ty tvoje také odpálené a tudíž to může znamenat, že auto bylo bourané. Ovšem tě nechci zase strašit. Chce to připojit, vyčíst, popřípadě vymazat a uvidíš :)
Astra G X16XEL (1999)

Lake292

Příspěvek od Lake292 » 16 kvě 2015, 20:47

kontrolka nezhasne, bude treba diagnostikou vymazat chybu, respektive skontrolovat ci tie pyropatrony nie su odpalene, inak chyba ani zmazat nepojde.

milos81

Příspěvek od milos81 » 17 kvě 2015, 10:55

Takze kontaktoval som predavajuceho a ten mi povedal,ze tiez mu svietila ta kontrolka,on je druhy majitel,ja teda treti a udajne k voli tomu,ze airbag vodica bol schvalne vybrany,lebo na tom aute jazdila majitelova tehotna manzelka :?
Zaprisahal sa,ze to nebolo burane,takze poprosim vas o nejake riesenie,pripadne ako to dat do povodneho stavu.Chcel by som si to auto nechat,lebo sa mi paci-dam foto,ked sa podari....

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 17 kvě 2015, 11:09

Přijde mi to jako podivná výmluva s tou těhotnou manželkou; co poradit - připoj konektory, případně můžeš sundat kryt airbagu na volantu (zde vyčteš postup i zde)a podívat se, jestli je bag jen odpojený (je tam konektor) nebo skutečně vybraný ven. No a potom na diagnostiku ŘJ airbagu, kde ti řeknou přesně, který pytel nebo předpínač hlásí chybu.
Jestli to bylo navalené na předek poznáš ze stavu příčníků v motorové části (pozohýbaný, stopy po vaření, přetření barvou s mírně jiným odstínem, špatně slícované plechy).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Odpovědět