help, pálí se pojistka 22 ... 15A
help, pálí se pojistka 22 ... 15A
zdar chlapi, přestaly mi ukazovat kontrolky a ukazatele tacho, otáčky, benzín, (palub poč. jede) a nejdou blinkry.
Právě jsem zjistil že je v háji pojistka 22 - 15A (výstražná světla, info-display, palub. poč, kontrolky, inf. systém) Dám novou pojistku ok, ale když zapnu blinkr, zase to poj. spálí.
Pokud má někdo tip kde hledat než na to zítra kouknu, díky za radu.
edit. (sry) hatchback 1.6 16v 74kw X16XEL
Právě jsem zjistil že je v háji pojistka 22 - 15A (výstražná světla, info-display, palub. poč, kontrolky, inf. systém) Dám novou pojistku ok, ale když zapnu blinkr, zase to poj. spálí.
Pokud má někdo tip kde hledat než na to zítra kouknu, díky za radu.
edit. (sry) hatchback 1.6 16v 74kw X16XEL
Naposledy upravil(a) tuomas dne 12 bře 2014, 18:36, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
- vasekpetr1
Re: help, pálí se pojistka 22 ... 15A
Ach jo... zase bez bližší informace o autě, no budeme spekulovat, že máš třeba kombika jako já: takže zkontrolovat stav žárovek v lampách, případně neuškodí přední i zadní lampy odpojit od konektorů. Ta pojistka se pálí, i když dáš jakýkoliv směr? Může být i problém v přepínači varovných světel, ale nejdřív zkoukni stav kabeláže k blinkrům (i k bočním slzám v předních blatnících). Pokud se vyznáš ve schematech, můžu ti sem dát sken blinkrů. Můžeš zkusit i vytáhnout relátka blinkrů v pojistkovce (tuším, že žluté barvy).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
+ 5-té dveře
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- vasekpetr1
No tu průchodku 5. dveří se hodí zkontrolovat vždy, ale domnívám se, že v tomto případě závada souviset nebude, protože obvody blinkrů se s průchodkou moc nepotkávají. Ale cesty elektřiny v Astře někdy bývají nevyzpytatelné...
Ještě zapaátrej v paměti, zda jsi v poslední nebo předcházející době nedělal nějaký zdánlivě nesouvisející zásah do vozu (vrtání či šroubování nějaké serepetičky, použití kladiva na odchlíplý plech nebo kryt, protahování dalšího kabelu na nějakou nezbytnost atd.).
Ještě zapaátrej v paměti, zda jsi v poslední nebo předcházející době nedělal nějaký zdánlivě nesouvisející zásah do vozu (vrtání či šroubování nějaké serepetičky, použití kladiva na odchlíplý plech nebo kryt, protahování dalšího kabelu na nějakou nezbytnost atd.).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
tak jsem se k tomu až dnes dostal, než mě vyhnal déšť zjištěno.... vyhodí to jen když zapnu blinkr doleva nebo všechny 4. Postupně jsem odpojovall všechny levé blinkry a taky to vyhodí. Ještě zkusím i dálkáčem při zamknutí-odemknutí když bliknou blinkry, ale až budu mít pojistku (došly mrchy) a ono se v dešti bez stěračů blbě jezdí, páč pak nefungují ani ony.
ps. průchodka 5 dveří kabeláž ok, ve dveřích nezjišťováno, v týdnu to hodím elektro známému
zatím jezím a blikám jen doprava
ps. průchodka 5 dveří kabeláž ok, ve dveřích nezjišťováno, v týdnu to hodím elektro známému
zatím jezím a blikám jen doprava
Ahoj
Mám ten samý problém.Pálí se mi pojistka při odbočení doleva nebo zapnutí varovek.
Napište prosím jak jste problém vyřešili.Dík moc za odpověď
Mám ten samý problém.Pálí se mi pojistka při odbočení doleva nebo zapnutí varovek.
Napište prosím jak jste problém vyřešili.Dík moc za odpověď
- Luboš X17DTL
Jednoduché. Ale to se už učí i v autoškole. Vytáhni všechny žárovky na postižené straně blinkrů, zapni blinkr a postupně je vracej. Na chybu přijdeš v okamžiku, kdy to znovu pleskne.
Odhaduju to na zkratovanou žárovku.
Odhaduju to na zkratovanou žárovku.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
A když to lupne bez žárovek tak páčka nebo zkrat v kabelech
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504