Vyhřívání sedadel
Vyhřívání sedadel
Dobrý den ve spolek.
Projížděl jsem zde už snad všechny články týkající se vyhřívání sedadel v astře g ale nejsem z toho zrovna moudrý. Chtěl bych poprosit jakoukoliv Dobrou duši, který by byl tak laskav a udělal nějaký podrobný popis toho jak se pozná zda je udělána příprava na vyhřívání či není.
Z toho co jsem pochopil tak pod zapalovačem mám dva volno konektory které by tedy měly být na vyhřívání připravené. Ale co se týká těch portů pod sedadlem jsem z toho nějaký zmateny. Proto bych potřeboval nějakou fotodokumentaci podle které by bylo jasné kde se mám přesně na co kouknout aby mi bylo hned jasno.
Pokud bude potřeba doplním fotky toho co mám a nemám aby bylo hned jasno.
Jinak co se týká mé Astry mám Astru G 1.6 1.6 rok výroby 2002.
Předem děkuji za odpověď a za schovává v ostatních. Nejsem nejznalejší.
Projížděl jsem zde už snad všechny články týkající se vyhřívání sedadel v astře g ale nejsem z toho zrovna moudrý. Chtěl bych poprosit jakoukoliv Dobrou duši, který by byl tak laskav a udělal nějaký podrobný popis toho jak se pozná zda je udělána příprava na vyhřívání či není.
Z toho co jsem pochopil tak pod zapalovačem mám dva volno konektory které by tedy měly být na vyhřívání připravené. Ale co se týká těch portů pod sedadlem jsem z toho nějaký zmateny. Proto bych potřeboval nějakou fotodokumentaci podle které by bylo jasné kde se mám přesně na co kouknout aby mi bylo hned jasno.
Pokud bude potřeba doplním fotky toho co mám a nemám aby bylo hned jasno.
Jinak co se týká mé Astry mám Astru G 1.6 1.6 rok výroby 2002.
Předem děkuji za odpověď a za schovává v ostatních. Nejsem nejznalejší.
Opel Astra G 1.6 16V Z16XE rok výroby 2002
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Vyhřívání sedadel
Tady jsi koukal? RomanK tam docela jasně popisuje, jak poznáš přípravu na vyhřívání sedaček. Spočítej piny v konektorech pod sedačkou, případně sem napiš barvy vodičů, pak dáme dohromady, na co který vodič použít.
A propos: zkus oslovit některé z členů na tomto fóru (např. MikeS ale i jiní), aby ti pomocí EPC4 zjistili podle VIN kódu přesnou výbavu tvého vozu, tedy i přípravu na vyhřívání. Já to s EPC3 nezvládám. Případně můžeš i sám zde.
A propos: zkus oslovit některé z členů na tomto fóru (např. MikeS ale i jiní), aby ti pomocí EPC4 zjistili podle VIN kódu přesnou výbavu tvého vozu, tedy i přípravu na vyhřívání. Já to s EPC3 nezvládám. Případně můžeš i sám zde.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Tak tohoto tématu jsem si nevšiml ale hned zítra bych vlezl do auta a pořídil bych nějaké fotky z toho co jsem vypozoroval. Vyfotím jak kabely pod zapalovačem tam vytáhnu a vyfotím zbytek. Dnes jsem projížděl celý den internet a už jsem v tom měl v celku bordel. Proto sem se chtěl obrátit na vaši pomoc. Jinak co se týká kontaktování MikeS udělám hned. Abych věděl co a jak
- vasekpetr1
Zkus ten můj odkaz v posledním slově mé předchozí odpovědi a na této stránce po otevření okna vlevo nahoře do toho spodního okénka napiš svůj VIN vozidla, který máš v techničáku (pozor na záměnu O a 0 "nula". Pokud ovládáš angličtinu, tak se ti objeví seznam tvé kompletní výbavy. Pokud neovládáš jazyky, pomůže strýček Gůůgl. Nic na tom není.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Tak sem se na to dneska podíval nebo jsem to zkusil.
Tady to by měla relativně být výbava mého auta.
Tady to by měla relativně být výbava mého auta.
Zde ještě dodávám obrázky z auta jak jsem slíbil
U každého sedadla je to dělané jinak tak v tom mám správnej maglajs a u řidiče se nachází jeden kabel nezapojený, který byl obmotaný páskou k husímu krku.
U každého sedadla je to dělané jinak tak v tom mám správnej maglajs a u řidiče se nachází jeden kabel nezapojený, který byl obmotaný páskou k husímu krku.
- vasekpetr1
Obávám se, že tam pod sedačkou přípravu na vytápění sedaček mít nebudeš. Ten žlutý kabel je přívod k pyropatroně pro předepnutí pásů v případě čelního nárazu a zafungování airbagu. Její uzavřenost obvodu je hlídána, proto se nesmí při zapnutém zapalování tento konektor rozpojovat, jinak dojde k signalizaci poruchy bagů a musíš pro její smazání na diagnostiku. U spolujezdce nezapojený konektor by mohla být příprava na čidlo pro rozpoznání obsazení sedadla spolujezdce. Ani v tom tvém výpisu nevidím slůvka "HEAT SEAT PREPARATION". Pro jistotu ti pošlu schéma vyhřívání sedaček, nevím, co je zač ten konektor na druhém snímku, ale pokud jsou tam barvy oranžovo-hnědá, oranžovo-černá, oranžovo-červená, tak je to opravdu pro čidlo obsazení sedačky spolujezdce.
Podle schema by tam pro vytápění měly být vodiče:
řidič: černá, černo-zelená, černo-červená, hnědá
spolujezdec: černá, černo-modrá, černo-žlutá, hnědá.
Podle schema by tam pro vytápění měly být vodiče:
řidič: černá, černo-zelená, černo-červená, hnědá
spolujezdec: černá, černo-modrá, černo-žlutá, hnědá.
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 20 pro 2013, 11:43, celkem upraveno 1 x.
No co se dá dělat. Jestli není není. Bych si pak udělal přes léto az by se dalo venku dělat teď v zimě to není nic moc. Teď už zkusím jen zprovoznit tempomat jestli bude funkční nebo ne. Ale Děkuji za pomoc. Nebyl jsem si právě jisty když byly kostky pod zapalovačem ale pod sedačkami jsem se prostě ne vyznal.
- vasekpetr1
Ty konektory u zapalovače máme snad všichni, bohužel dál už to Adam nenatáhl . Škoda, taky by se mi to líbilo, mít v tomto počasí záda a pr.el v teple .
Využiju tohohle tématu.. chci se zeptat.. kupoval sem sedačky s výhřevem.. teď sem přez Jerryho sháněl ovladače vyhřívání. Kabeláž všechnu nataženou mám minimálně podle pohledu ještě jsem to nepropípával. Když sem včera připojil ty ovladače (Pojistka tam je).. okamžitě po otočení na první polohu se rozsvítila ta diodka na ovladači jakože funguje. Jenže i když tam mám 1 nebo 5 tak mi pořád připadá, že to sedadlo se vůbec nehřeje. Chci se zeptat.. neví někdo o nějakém způsobu jak zjistit, jestli je funkční samotný výhřev v sedadle? Protože pán původní majitel si za ně řekl spoustu peněz hlavně proto, že je tam výhřev.. a jak skvěle fungoval.. no hlavně, že neměl ani ty ovladače.
Zajímaly by mě i postřehy někoho kdo o má a funkční.. jak moc na který stupěň to hřeje.. jestli se na tom musí sedět aby to hřálo..
Popřípadě, kdyby to bylo rozbitý co je vlastně spálený? .. Ta krabička s regulátorem?
Zajímaly by mě i postřehy někoho kdo o má a funkční.. jak moc na který stupěň to hřeje.. jestli se na tom musí sedět aby to hřálo..
Popřípadě, kdyby to bylo rozbitý co je vlastně spálený? .. Ta krabička s regulátorem?
Astra G X16XEL (1999)
mas kozene ci latkove ?? lebo kozene sa trosku dlhsie nahrievajuKosa02 píše:Využiju tohohle tématu.. chci se zeptat.. kupoval sem sedačky s výhřevem.. teď sem přez Jerryho sháněl ovladače vyhřívání. Kabeláž všechnu nataženou mám minimálně podle pohledu ještě jsem to nepropípával. Když sem včera připojil ty ovladače (Pojistka tam je).. okamžitě po otočení na první polohu se rozsvítila ta diodka na ovladači jakože funguje. Jenže i když tam mám 1 nebo 5 tak mi pořád připadá, že to sedadlo se vůbec nehřeje. Chci se zeptat.. neví někdo o nějakém způsobu jak zjistit, jestli je funkční samotný výhřev v sedadle? Protože pán původní majitel si za ně řekl spoustu peněz hlavně proto, že je tam výhřev.. a jak skvěle fungoval.. no hlavně, že neměl ani ty ovladače.
- vasekpetr1
Podle mnou přiloženého schematu v příspěvcích výše tam musí být dvě pojistky. Jsou osazeny obě? Protože jedna je pro silovinu (F3.37 - 20A) a druhá pro ovládačku (F3.45 - 15A) a z ní j napájená i ta ledka.Kosa02 píše: ...Pojistka tam je...
Ty dvě pojistky zítra skontroluju ale měly by tam být. Nicméně ta F2.37 napájí i zásuvku zapalovače ne?
Sedačky jsou kožené.. Kolik je to o něco déle? 5..10 minut?
Děkuju, že se mi snažíte pomoci
Astra G X16XEL (1999)
no do 5 minut urciteKosa02 píše:Ty dvě pojistky zítra skontroluju ale měly by tam být. Nicméně ta F2.37 napájí i zásuvku zapalovače ne?