Pípání po vypnutí zapalování
-
Pípání po vypnutí zapalování
Ahoj, nevíte někdo, proč se mi u Astry G 1.6 16V r.1998 začalo po vypnutí zapalování (ještě před vytažením klíčku) ozývat poměrně hlasité pípání z přístrojové desky? Celkový počet pípnutí je 9.
Díky předem za radu
Michal
Díky předem za radu
Michal
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pípání po vypnutí zapalování
to dělá i mě. podle mě je to upozornění že máš klíček v zapalování ale není otočený do II polohy.
Jo a nemáš náhodou při tom otevřené dveře řidiče? Popřípadě něco se spínačem vnitřního osvětlení co je na rámu dveří řidiče?
Jo a nemáš náhodou při tom otevřené dveře řidiče? Popřípadě něco se spínačem vnitřního osvětlení co je na rámu dveří řidiče?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- DJTommek
- Kontaktovat uživatele:
Marťasek: co já vím, tak to nepípá ale vydává souvislý tón. (alespoň u mě)
Btw: dalo by se toto nějak jednoduše zrušit?
Btw: dalo by se toto nějak jednoduše zrušit?
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
jo najít pípák a sejmout ho Kde ale je ti nepovím...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
-
Ahoj,
Zapoměl jsem napsat, že mám LPG.
Michal
Zapoměl jsem napsat, že mám LPG.
Michal
- vasekpetr1
A pro ostatní: pípák neboli varovný bzučák je umístěn na pojistkové skříňce poblíž multitimeru.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- DJTommek
- Kontaktovat uživatele:
Na nej je ale napojeno i kdyz necham rozsvicena svetla a otevru dvere, ne? (to uz bych vypinat urcite nechtel)
- vasekpetr1
To víš, že je to sdružená funkce multitimeru a dle mého skromného názoru jednoduše oddělit tento druh varování od druhého nepůjde.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Zdarec, také mám takový problém, stím, že mě to pípá i když vytáhnu klíček ze zapalování......po nějaké době to přestane. Další poznatek je....když zmáčknu čidlo na dveří- otvírání...tak ten ton přestane....ale jakmile jej pustim- čidlo...opět začne ton......
Už mě na to upozornil Webi....když byl u mě a řešily jsme spolu na začáku roku můj motor.....
říkal mi, že by to nemělo tak DLOUHO pípat
takže zatím jsem si na to zvykl.....ale kdybyněkdo měl jednoduchý a levný zpusob opravy....sem stím, jen ale to musi opět fungovat- nechce se mi to odpojit nadobro.
Už mě na to upozornil Webi....když byl u mě a řešily jsme spolu na začáku roku můj motor.....
říkal mi, že by to nemělo tak DLOUHO pípat
takže zatím jsem si na to zvykl.....ale kdybyněkdo měl jednoduchý a levný zpusob opravy....sem stím, jen ale to musi opět fungovat- nechce se mi to odpojit nadobro.
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Ahoj,
občas se mi stává, když vytáhnu klíček ze zapalování, že to zapalování nevyskočí, zůstane "zaražené", jako kdyby tam klíček stále byl. Stačí to napravit rukou.
Zkus se na to podívat, třeba je to tvůj případ, že to chvíli zůstane zaražené a pak to povolí. Snad to nebude nic vážnějšího.
občas se mi stává, když vytáhnu klíček ze zapalování, že to zapalování nevyskočí, zůstane "zaražené", jako kdyby tam klíček stále byl. Stačí to napravit rukou.
Zkus se na to podívat, třeba je to tvůj případ, že to chvíli zůstane zaražené a pak to povolí. Snad to nebude nic vážnějšího.
Astra G 1.4, 66kW, r. v. 2004
Přesně tak, je to problé, spínací skřínky, zůstává viset po vytažení klíče. Doporučuju rozebrat, vyčistit, promazat. Zbytečně neodkládat!!
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor