Nefunkcni klima
Nefunkcni klima
Zdravim mam opel sastra g 1.7 Dty caravan r.v. 2003 a na palubce se rozsvitili kontrolky auticka s klicem a chladice, naces sem zajel na diagnostiku a tam mirekli ze je to cidlo a malo naplne v klime. Cidlo sem vymenil klimu nechal doplnit ale kontrolky vesele sviti dal! mohl by mi nekdo prosim poradit co by to mohlo byt?
- Reklama
Re: Nefunkcni klima
z nedávné zkušenosti s klimou ale u benziňáku což nebude velkej rozdíl, bych řekl že od samého začátku ti servisák kecal. Podle mě by se ti diagnostika což je ten symbol autíčka neroužnul z důvodu malé náplně klimošky.. Já měl klimu totálně prázdnou a nesvítilo nic. Jen když odpojíš čidlo z klima chladiče tak se rozsvítí kontrolka chlazení a sepnou ventilátory. Snaží se zabránit přehřátí a tak by se dalo říct že sepnou jakýsi nouzový režim a jedou. Tahle chyba je zaznamenaná a vyleze na diagnostice. Klima má svou řidící jednotku. U zafiry je u levého předního kola. Tvůj poblem bude asi v chlazení motoru než v klimošce. Podobné téma jsem tu někde zahlédl. A dokonce jsou tam i vypsané chyby a jejich popis.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
Je to tak, málokdo se podívá v diagnostice dál, než JEN do registru řídící jednotky motoru, tady bude třeba zkontrolovat i jednotku chlazení.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Hmmm dobrá dobrá, jen bych se zeptal, co má tedy na svědomí spouštění předního ventilátoru na klimě??
Pokud je jednotka chlazení ok, vyzkoušeno z jiného vozu kde je plně funkční?
Vyměněno čidlo na chladiči klima.
Ventilátor je také ok.
Náplně ok, ale ventilátor se sepne jen někdy.
Kompresor je taky seplý a tlačí ale po určité době odpojí, jelikož ventilátor nesepne.
Je to problém na Z17DTL R.V 2006.
Mamé v rodině 3 tyto motory v astře G classik, dvě bez pröblémů běhají, jedna má tento problém.
Pročetl jsem snad úplně vše co se dá... ale problém stále nevyřešen, diagnostika RJ chlazení vypisuje ''závadu'' č. 17 ( NO ENGINE RPM SIGNAL ) , ale tohle vypisují všechny 3 auta.
Neměl by někdo k dispozici seznam hlášek RJ chlazení?
Kurna když se nad tím zamyslím tak klima je úplně primitivní věc a já nemůžu přijít na to proč to neběhá
Napadl mě ještě sušič zda není přicpaný?
PŘEDEM DĚKUJI
Pokud je jednotka chlazení ok, vyzkoušeno z jiného vozu kde je plně funkční?
Vyměněno čidlo na chladiči klima.
Ventilátor je také ok.
Náplně ok, ale ventilátor se sepne jen někdy.
Kompresor je taky seplý a tlačí ale po určité době odpojí, jelikož ventilátor nesepne.
Je to problém na Z17DTL R.V 2006.
Mamé v rodině 3 tyto motory v astře G classik, dvě bez pröblémů běhají, jedna má tento problém.
Pročetl jsem snad úplně vše co se dá... ale problém stále nevyřešen, diagnostika RJ chlazení vypisuje ''závadu'' č. 17 ( NO ENGINE RPM SIGNAL ) , ale tohle vypisují všechny 3 auta.
Neměl by někdo k dispozici seznam hlášek RJ chlazení?
Kurna když se nad tím zamyslím tak klima je úplně primitivní věc a já nemůžu přijít na to proč to neběhá
Napadl mě ještě sušič zda není přicpaný?
PŘEDEM DĚKUJI
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
- vasekpetr1
Máš na chladiči jeden nebo dva větráky? Při stojícím autě je u mě běžné, že se rozběhnou oba dva ventilátory a cyklují. Ještě bych zkusil ty větráky prohodit. Tvrdíš, že ventilátor jsi měnil, jednotku taky, tak zkontroluj kabeláž napájení a kontakty na pojistkách pro ventilátory F4 a F9 (40A) v motorovém prostoru, ukostření ventilátorů. Podle těch příznaků bych ale se taky přikláněl k nějakému mechanickému problému uvnitř okruhu (přicpaný tlumič atd.)
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
ta sušárna není špatnej nápad a hlavně nestojí tolik co ostatní komponenty. když už budeš tu sušárnu zkoušet tak zkus profouknout i chladič. Ale jestli mi něco neuniklo, tak máš system naplněný. To je trochu problem, protože by sis to vypustil. Měl by ses někde domluvit na odsátí a pak můžeš postupovat dál. Pokud mi byl správně vysvětlen system klimy tak po sepnutí se rozběhne kompresor a system se zahřívá. Je nutné ho chladit a tak se přes čidlo na sušárně sepne ventilátor klimošky. medium postupuje ještě přes regulační ventil a to do kabiny kde je řekněme radiátor. To jen ve zkratce. Stručně by to zabralo několik stran.
tady jsem našel celkem zajímavý čtení o funkci klimošky - http://soc.nidm.cz/archiv/getWork/hash/40E12VB230989A
tady jsem našel celkem zajímavý čtení o funkci klimošky - http://soc.nidm.cz/archiv/getWork/hash/40E12VB230989A
To je normální a dělají to všechny Astry s MKM (modul chlazení motoru). Po startu chyba zmizí.Ondra B. píše: diagnostika RJ chlazení vypisuje ''závadu'' č. 17 ( NO ENGINE RPM SIGNAL ) , ale tohle vypisují všechny 3 auta.
Co se týče chování klimy, tak je třeba sledovat co dělají tlaky a případně je odměřit v nízkotlaké i vysokotlaké větvi. Jednotka má pouze snímač na vysokotlaké větvi a diagnostika nevidí, co se děje v nízkotlaké. Díky datům z tohoto čidla pak jednotka ví, jak má pouštět ventilátory a i odpojovat kompresor v případě vysokého tlaku.
Pro servis klimatizací by to neměl být problém najít (za předpokladu, že ví jak funguje klimatizace a nepořídili si pouze plničku, poněvadž to v létě sype).
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Pánove, všem děkuji.
Zkusím napřed tu el. kabeláž + pojstky a relé( rele v motorovém prostoru vyměněno), ale dle mne to vše funguje, uvidíme.
Ano vše jsem přehodil z druhého auta, vyjma klimakopresoru .
Bohužel byl jsem v Plzni a v okolí ve třech servisech všichni provedli testy s budíkama atd, dle dvou je problém že začne stoupat teplota a ventilátor se nesepne, ve třetím maník povídal že je vše ok což je očividne nesmysl, jen do toho zatím sypu prachy, sušárnu koupím a vyměním, ale nečekam kladný výsledek.
Na autech např 1998, 2000, 2004 atd jsem nikdy sušárnu neměnil a klima fachá jak sviňa.
Kdyby Vás něco ještě napadlo a měli jste dobrej typ na klima servis v Plzni a okolí tak dejte vědět, ale pochybuji že mi to někdo řekne na 100% co stím je, stejně si na to jako ve většině případů musí člověk přijít sám
Hoj
Zkusím napřed tu el. kabeláž + pojstky a relé( rele v motorovém prostoru vyměněno), ale dle mne to vše funguje, uvidíme.
Ano vše jsem přehodil z druhého auta, vyjma klimakopresoru .
Bohužel byl jsem v Plzni a v okolí ve třech servisech všichni provedli testy s budíkama atd, dle dvou je problém že začne stoupat teplota a ventilátor se nesepne, ve třetím maník povídal že je vše ok což je očividne nesmysl, jen do toho zatím sypu prachy, sušárnu koupím a vyměním, ale nečekam kladný výsledek.
Na autech např 1998, 2000, 2004 atd jsem nikdy sušárnu neměnil a klima fachá jak sviňa.
Kdyby Vás něco ještě napadlo a měli jste dobrej typ na klima servis v Plzni a okolí tak dejte vědět, ale pochybuji že mi to někdo řekne na 100% co stím je, stejně si na to jako ve většině případů musí člověk přijít sám
Hoj
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Napsal si to dobře, hlavně že to sype to je bohužel asi už všude a když se najde světlá vyjímka tak je to někde na druhém konci republiky.RomanK píše:Ondra B. píše: Jednotka má pouze snímač na vysokotlaké větvi a diagnostika nevidí, co se děje v nízkotlaké. Díky datům z tohoto čidla pak jednotka ví, jak má pouštět ventilátory a i odpojovat kompresor v případě vysokého tlaku.
Pro servis klimatizací by to neměl být problém najít (za předpokladu, že ví jak funguje klimatizace a nepořídili si pouze plničku, poněvadž to v létě sype).
Čidlo jsem si také přehodil z druhého vozu, žádná změna a ještě jsem se lekl jak sviňa jak jsem čidlo povolil jak foukl vetílek pod čidlem
Sakra vždyť tam není nic jiného, já se na to snad vykašlu a hodím to přes relé napřímo na baterku
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
jako v Plzni jsem to řešil na hodně místech a jak píšete nahoře- sype to a tak má plničku každej doveda. Doporučit ti můžu třeba v Křimicích učiliště automechaniků. Musíš se objednat ale bezvadnej přístup a nic neojebou.Tam jsem to měl já. A nebo pokud chceš opravdu profíky tak chladírenský servis Jedlička. A nebo v za Liticema ve Šlovicích. Velký servis Auto elektro. Na učňák mam číslo a na Jedličku taky. Pokud budeš chtít tak napiš a já ti to hodím do SZ
Zdravim vsechny tak jsem byl v oplu a tam mi ten mechanik rekl ze je to vadna rid jednotka klimi nebo kabelaz, jednotku jsem zkusil vymenit ale beze zmeny, kdyz jsem to napichl u znameho tak to pise chyby p1540 p0370 p1530 a ten mi rekl ze to vypada na vadnou rid jednotku motoru! Nema tady nekdo zkusenost stimto problemem a mohl by mi prosim poradit?!
Zdravím.potreboval by som poradit tiez ohladom Klimatizacie.Auto je bratrancove ale kedze som sa venoval oprave ja, tak sa pokusim popísať problém. Jedná sa o Astra G coupe Bertone, r.v.:2001, 2,0 turbo benzín. Nefunguje klimatizácia. Vymenili sme chladic klimatizácie(deravý) a naplnili sme okruh klimatizácie.Po zapnutí klimatizácie sa zvýšia otáčky motora, ale necvakne cievka kompresora. po meraní som zistil, že k nej neprichádza +. Kostra na konektore je. Auto sme odniesli do autorizovaneho servisu Opel. Tam ho diagnostikovali, ale nezistili ziadnu závadu. Auto ani nemalo v pameti závad žiadnu chybu. Podla slov mechanika je prerušený + kábel medzi cievkou kompresora a RJ. To všetko som premeral a kábel je v poriadku. Keď som pripojil kompresor priamo na batériu, tak všetko pekne fungovalo. Zopli sa ventilatory a klíma chladila (pochopitelne). To znamená že okruh klimatizácie je v poriadku (tlakový spínač,ventilatory,cievka kompresora). Neviem čo ďalej. Ďakujem za všetky rady!
Zdravim te chlape zkus kabelaz promerit pri zatezi treba pomoci zarovky, ne merakem mel jsem podobny problem ktery byl v malem pruchodu napeti!
- vasekpetr1
Klima má několik pojistek:
F3.40 (5A)
F3.35 (10A)
F2.39 (5A)
Všechny v pořádku? Prověřeno měřením? Ne pouze pohledem!
F3.40 (5A)
F3.35 (10A)
F2.39 (5A)
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nemáme k autu žiadnem manuál a niesom si celkom istý či sú poistky v správnych pozíciach.V poriadku su urcite ..ale ozaj si niesom istý osadením a to nielen poistiek ale aj relé.Pomohli by ste mi ak by ste ma usmernili.Bud tu na fóre alebo neakou priloženou dokumentáciou.Vopred Ďakujem....istý si niesom púreto, lebo človek čo mal predtým to auto bol tak trocha fušer.Ďakujemvasekpetr1 píše:Klima má několik pojistek:
F3.40 (5A)
F3.35 (10A)
F2.39 (5A)