spínač světel - vnitřnosti
spínač světel - vnitřnosti
Ahoj,
mám takový problém: rozebral jsem včera spínač světel (mám tím na mysli, že jsem rozložil celou tu krabičku, která se vyndá z přístrojové desky), abych se dostal ke kontaktům a mohl je vyčistit (blblo mi rozsvícení světel). Jenže tam byly nějaké pružinky, které vyskočily ven, já bohužel nevím odkud, a teď mi nefunguje spínání zadní mlhovky a změna intenzity osvětlení interiéru (možná ještě taky naklápění světlometů, ale to zjistím asi až v noci, až to uvidím).
Nevíte někdo náhodou, jak tam mají být ty pružinky dané?
Moc díky za případnou radu.
mám takový problém: rozebral jsem včera spínač světel (mám tím na mysli, že jsem rozložil celou tu krabičku, která se vyndá z přístrojové desky), abych se dostal ke kontaktům a mohl je vyčistit (blblo mi rozsvícení světel). Jenže tam byly nějaké pružinky, které vyskočily ven, já bohužel nevím odkud, a teď mi nefunguje spínání zadní mlhovky a změna intenzity osvětlení interiéru (možná ještě taky naklápění světlometů, ale to zjistím asi až v noci, až to uvidím).
Nevíte někdo náhodou, jak tam mají být ty pružinky dané?
Moc díky za případnou radu.
http://www.barcallery.ic.cz - Barcelona photogallery, hi-tech quality photos
- Reklama
Re: spínač světel - vnitřnosti
ty pružinky poznáš podle ostatních dke měly být
jsou vodivé slouží tam jako dráty
jsou vodivé slouží tam jako dráty
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Rozděláš, vyčistíš, vydrží to měsíc, dva.... Jakmile Ti vyskákaly prožinky, máš opotřebené plastové západky a stejně je to celé k prdu. Taky jsem se v tom hrabal. Řešením je nový spínač, nebo rozebrat dva a dát z toho do kupy jeden funkční.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
@ adam09: No to právě nepoznám, protože mi vyskákaly všechny čtyři. Ty dvě dlouhé jsem tak nějak vytušil a dal jsem je do těch dvou dutých trubiček. Ale co s těma dvěma krátkejma?
@ APiK: To jsem si taky říkal, že si koupím nový, ale v servisu OPELu mi řekli, že to stojí něco kolem 1200,-. Nevíte teda někdo, kde by se to dalo sehnat levněji (třeba z nějakého bouraného vraku - spínači by snad nic být nemuselo)?
@ APiK: To jsem si taky říkal, že si koupím nový, ale v servisu OPELu mi řekli, že to stojí něco kolem 1200,-. Nevíte teda někdo, kde by se to dalo sehnat levněji (třeba z nějakého bouraného vraku - spínači by snad nic být nemuselo)?
http://www.barcallery.ic.cz - Barcelona photogallery, hi-tech quality photos
mě to taky vypadlo, ale já sem to opravil, myslim že sem to nějak trošku přihnul ty plíšky a ono to drží perfektně
Ahoj,
jelikož mi to taky blbne, tak jsem se chtěl zeptat, jak se ten cely spínač vyndá.
Abych tam něco nevytrhnul, nebo tak něco.
Pak bych to taky zkusil rozebrat a vyčistit.
Díky JP
jelikož mi to taky blbne, tak jsem se chtěl zeptat, jak se ten cely spínač vyndá.
Abych tam něco nevytrhnul, nebo tak něco.
Pak bych to taky zkusil rozebrat a vyčistit.
Díky JP
- vasekpetr1
Pendo, snad ti to pomůže:
Jen ještě doplním: baterky odpojovat netřeba, jen si pohlídej, že nemáš rozsvícená tlumená světla, při vytahování celého spínače je dobré mít oba malé šroubováčky zapáčené v těch bočních pružinkách a opatrně vysunovat spínač ven - sedí v konektoru celkem pevně (můžeš si pomoci dalším šroubováčkem, kterým budeš spínač "podebírat". Opatrně, ať si spínač nepoškrábeš. Chce to ze začátku trochu grif, při další "rozborce" to půjde jako po másle .
Je to z knihy: "Jak na to" od Etzolda (modlitební knížka každého zkušeného Astráka ) - doporučuji si ji opatřit .Jen ještě doplním: baterky odpojovat netřeba, jen si pohlídej, že nemáš rozsvícená tlumená světla, při vytahování celého spínače je dobré mít oba malé šroubováčky zapáčené v těch bočních pružinkách a opatrně vysunovat spínač ven - sedí v konektoru celkem pevně (můžeš si pomoci dalším šroubováčkem, kterým budeš spínač "podebírat". Opatrně, ať si spínač nepoškrábeš. Chce to ze začátku trochu grif, při další "rozborce" to půjde jako po másle .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
děkuju moc!
- vasekpetr1
Při rozebírání samotného spínače POZOR NA PRUŽINKY!!!
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Tak jsem to rozebral, pružinky nevypadly. Trochu jsem přiohnul plíšek pod spínačem, protože jeden z "cuplíků" na otočném protikusu byl obroušený a nebyl dobrý kontakt. Vše funguje super.
Jen mi od někud vypadl nějaký kolíček s pružinkou (viz obrázek), vše ale funguje, tak ho tam asi dávat nebudu, nevim kam.
Jen mi od někud vypadl nějaký kolíček s pružinkou (viz obrázek), vše ale funguje, tak ho tam asi dávat nebudu, nevim kam.
-
- Kontaktovat uživatele:
To bude nejspise kurvitko
Zdarec šikulovééé.....mám problém se spínáním světel....neboli- když zapnu světla spínačem- tak se mi nerozvítí světla...jen ty malé žárovečky...při lomcování spínačem....sem tam blikne světlo....takže se snažím vždyspínačem lomcovat až světla svítí...
takže asi je spínač v pi..... a jedině koupit nový či má smysl to rozebírat???? Podotýkám nejsem až tak zručný elektrikář
díky za rady, tipy, zkušenosti
takže asi je spínač v pi..... a jedině koupit nový či má smysl to rozebírat???? Podotýkám nejsem až tak zručný elektrikář
díky za rady, tipy, zkušenosti
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
- vasekpetr1
Raději tady v sekci Prodám - Náhradní díly - sežeň celý spínač světel od někoho z bouračky a vyměň to jako komplet. Bundeles nebo Ondra a jiní určitě pomohou.
nojo asi to bude nejrozumnější
z bundelesem mám výborné zkušenosti, tak ho asi opět budu otravovat
z bundelesem mám výborné zkušenosti, tak ho asi opět budu otravovat
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe