VYmena alternatora
VYmena alternatora
Dnes mi odisiel altik, chcem ho vybrat a odniest na vymenu za repasovany. Je problem ho vybrat alebo sa to da? Co vsetko treba demontovat? Na starom favorite to nebol problem ale tuto som len tak zbezne za tmy pozrel a zda sa mi tam vcelku tesny priestor..
1.6 16V 74KW HB 5dv.
- Reklama
Re: VYmena alternatora
Cau Peto, ja som ho uz mal vonku. Na mojom motore X16SZR som vybral vzduchovy filter aj s boxom. samozrejme zhodit klinovy remen, odpojit baterku aby si nespravil skrat ako ja pri odpajani kablov. A to je vse. Uz iba odmontovat altik, 3 sroby a sup s nim do repasu.peet100 píše:Dnes mi odisiel altik, chcem ho vybrat a odniest na vymenu za repasovany. Je problem ho vybrat alebo sa to da? Co vsetko treba demontovat? Na starom favorite to nebol problem ale tuto som len tak zbezne za tmy pozrel a zda sa mi tam vcelku tesny priestor..
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
super Marek, diki moc, keby som potreboval pomoc tak ti este zavolam a pootravujem klinovy remen sa ako dava dole? Staci povolit napinaciu kladku?
1.6 16V 74KW HB 5dv.
klinovy remenik sa dava dole tak, ze na tu napinaciu kladku nasadis asi 15 prstencovy a tlacis dole. ja som to robil tak, ze som tlacil metlou (samozrejme, ze tym poriskom) a remen som zlozil. len pri spatnom davani pomohol otec, predsa sa to blbo jednou rokou tlaci a druhou nasadzuje.
Astra G, r. v. 1998, 1,6 16V, tmavomodra metla, nalietane zatial 195 tisic
Diagnostika OP-COM, KE-okolie, Tatranska Lomnica
Diagnostika OP-COM, KE-okolie, Tatranska Lomnica
tak som to dnes pozrel blizsie.. Klinovy rmene bol roztrhnuty na sracky, ostal len kus z neho.. Oskou na alternatore sa nedalo otacat, vyzera to ze je total pridrety.. Asi dva dni vydaval taky divny plechovy zvuk takze som to uz cakal.. Asi ho pridrelo a remen nasledne roztrhlo..
1.6 16V 74KW HB 5dv.