nefunkční vyhřívání zadního okna
nefunkční vyhřívání zadního okna
Dneska jsem zjistil,že nejde vyhřívání zadníhho okna. Knoflik se sice rozsvítí ale okno se nevyhřívá...s tímhle jsem se nesetkal tak nevim po čem mám jít(před jarem/létem fungovalo normálně teď jsem ho vlastně pustil poprvé po pár měsících)...napadá někoho něco??? Díky za rady
- Reklama
Re: nefunkční vyhřívání zadního okna
Zkontroluj dráty v 5. dveřích. A při zapínání by mělo cvaknout relé.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
a když necvakne, tak ho vyměň
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj pojistku.. pak kable v patych dveří..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
díky díky...dneska budu měnit nějaké věci na motoru tak mrknu i na tohle.... jenže na elektriku jsem úplně levej:-D snad to bude to rele...
dá se použít nějaké jiné relé(jiná značka) nebo má opel nějaké specialní?? a na kolik ta sranda vyjde???
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
pochybuju, že by tam pasovalo jiné relé, ale nic není nemožné - v Opelu chtěj tohle 62 38 607 a stojí to 397,-Kč
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
No a ked je poistka OK, aj káble v 5 dverách OK, ale po stlačení tlačítka začne vyhrievať len spätné zrkadla. A keď je vyhrievanie vypnuté tak tlačítko preblikáva non-stop, aj pri vytiahnutom klúči zapalovania.. Diky za rady..
Opel Astra G 3dv. 1.8 16V
Moja Astra G....
Moja Astra G....
Dobrý den, nechci zadávat nové téma proto se přidám tady.
Můj dotaz je na vyhřívání 5 dveří a zpětných zrcátek .
Když nastartuji tak se mi vyhřívání zad.okna zapne automaticky ale nevyhřívá ani když znova vypnu a zapnu a ani zrcátka nevyhřívají . Dotaz proč automaticky ? A proč nehřeje. Pojistka ve skříni OK relé taky cvaká. díky
Můj dotaz je na vyhřívání 5 dveří a zpětných zrcátek .
Když nastartuji tak se mi vyhřívání zad.okna zapne automaticky ale nevyhřívá ani když znova vypnu a zapnu a ani zrcátka nevyhřívají . Dotaz proč automaticky ? A proč nehřeje. Pojistka ve skříni OK relé taky cvaká. díky
Opel Astra G 1,6 combi r.v 1999 motor X16SZ
- vasekpetr1
Kontrola průchodky 5. dveří. Tady nastudovat, v autě zkontrolovat. Asi to vzalo s sebou i pojistku. A doplnění: vyhřívání oken a zrcátek má pouze automatiku VYPNUTÍ - po 15-ti minutách chodu timer vyhřívání vypne. Automatika zapnutí .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Mám stejný problém ale zatím nevm, čím to je, že by to bylo to relátko?peter881 píše:No a ked je poistka OK, aj káble v 5 dverách OK, ale po stlačení tlačítka začne vyhrievať len spätné zrkadla. A keď je vyhrievanie vypnuté tak tlačítko preblikáva non-stop, aj pri vytiahnutom klúči zapalovania.. Diky za rady..
Zkontroluj vše, co se tu popisovalo. Pak ještě vůžeš vzít voltmetr ( i zkošečka je vhodná) a změřit napětí 12V na pólových nástavcích přímo na vývodech spirály na okně při zapnutém vyhřívání.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- vasekpetr1
Jednoduchá věc na odzkoušení: to relátko vytápění zadního okna vytáhni z patice v pojistkovce ven a pokud bude kontrolka blikat nadále, je jasné, že jsi tu kontrolu průchodky prvních (řidičových), druhách (spolujezdcových) a pátých dveří neprovedl až tak důkladně. Pokud poblikávat přestane, je to relátkem. Mám za to, že v pojistkovce najdeš stejné relé třeba na sepnutí mlhovek, tak je můžeš prohodit.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Zdravím pánové, už nějakou dobu mi výhřev zadního okna dělá trošku neplechu... Je možné, že je tam nějaké čidlo, které mi dovoluje kdy to spustit? Jakoby - že to musí být určitý "LEVEL" zamlčení? Jelikož sem tam nasednu a je lehce zamlčené okno nebo trošku omrzlé, tak si chci pustit výhřev, nic méně...- ( nepříjemné hlavně v noci, kdy je hovno vidět... ) 9x z 10 to nejde a můžu to mačkat jak chci. Ale někdy to zase spustí hnedka na poprvé. Sem tam mi pomůže otočení páčkami topení, většinou se mi to spustí na 0. stupeň, někdy na 1. a včera i na čtvrtý a nebo také na páčce "směru foukání" záleží co nastavím... takže si většinou dost dlouho hraju s páčkama... logicky bych řekl, že pro zapnutí nastavit nulový stupeň a směr foukání "na sklo" ...
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
- vasekpetr1
Čidlo tam žádné není, nastavení směru ofuku do toho také nezasahuje. Předpokládám, že sis přečetl aspoň diskusina této stránce, takže průchodka 5. dveří zkontrolována a kabely jsou v naprostém pořádku. Potom nezbývá nic jiného, než vzít zkoušečku a hledat, kde je zádrhel. Co relé - spíná? Kontrolka ohřevu svítí trvale? Ukostření zadního skla též v popřádku? Teď na to koukám, že máš 3-dvířko, tak tam nevím, jak je to děláno na vstup do okna, ale myslím, že to bude podobně, jak u kombajnu.