Litaj otáčky při zapnutí vyhřívání
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Litaj otáčky při zapnutí vyhřívání
Dotaz, zjistil jsem jednu závažnou věc, jak už jsem přidával do sekce motory že mi lítaj otáčky, tak jsem zjistil, že když zapnu ohřev zadního skla+zrcátka, tak mi začnou také lítat otáčky (samo že stojím na místě)!!!! až jednou prošlápnu plyn tak je to dobré?!?! čím myslíte že by to mohlo být?! docela mě to i štve!!!! myslíte že by mohla být v autě slabá autobaterie nebo je to někde v elektrice?!
- Reklama
Re: Litaj otáčky při zapnutí vyhřívání
Může to být baterií. Po nastartování (v nízkých otáčkách) není baterie řádně dobíjena, zvlášť má-li odběr na na skla a zrcátka. Po prošlápnutí plynu se otáčky a tím i dobíjení zvýší. Alternátor dostane vyšší otáčky a tento impuls stačí baterii na "oživení" a dobíjecí proud už pak stačí k udržení všech těchrychlyradim píše:Dotaz, zjistil jsem jednu závažnou věc, jak už jsem přidával do sekce motory že mi lítaj otáčky, tak jsem zjistil, že když zapnu ohřev zadního skla+zrcátka, tak mi začnou také lítat otáčky (samo že stojím na místě)!!!! až jednou prošlápnu plyn tak je to dobré?!?! čím myslíte že by to mohlo být?! docela mě to i štve!!!! myslíte že by mohla být v autě slabá autobaterie nebo je to někde v elektrice?!
"zbytečných" hlídacích systémů.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no tak jsem nadále zjistil, že když zapnu třeba ofuk od 2 nahoru na místě, tak taktéž mi začnou lítat otáčky! a myslím že k tomu i patří otáčení volantem na místě co jsem zde již psal že se mi zhoupnou otáčky! daám to určitě do servisu co mi s tím podělají!!!!
A co musím dodat tak dnes jsem jel autem Brno - Ždár nad Sáz. a myslel jsem že zešílím!!!!!! Osádka vozidla 4 lidé vč. mě jako řidiče a vůbec jsem neviděl přes ty hnusný zarosený skla!!!!at jsem dělal co jsem dělal prostě se to nedalo! vím že už se to tu řešilo!!!!! - i při zapnuté klimě mě to na chvíli pomohlo ale když už všem byla zima a já to vypl tak ihned!!!se mi opět zarosila skla!!! ale at mám otevřenou nebo zavřenou klapku tak je to pořád stejné!myslím že je to v něčem jiném! nevím jestli je normální abych měl ve vnitř jako v sauně!!!!!!! takový auto je totiž úplně na dvě věci!!!!! nědělá mi to ani blbá 120cítka!!! nemá s tím někdo větší zkušenosti? protože tohle už není normální! to raději astru prodám a to jsem ji před 3měsícemi hurá kupoval!!!
A co musím dodat tak dnes jsem jel autem Brno - Ždár nad Sáz. a myslel jsem že zešílím!!!!!! Osádka vozidla 4 lidé vč. mě jako řidiče a vůbec jsem neviděl přes ty hnusný zarosený skla!!!!at jsem dělal co jsem dělal prostě se to nedalo! vím že už se to tu řešilo!!!!! - i při zapnuté klimě mě to na chvíli pomohlo ale když už všem byla zima a já to vypl tak ihned!!!se mi opět zarosila skla!!! ale at mám otevřenou nebo zavřenou klapku tak je to pořád stejné!myslím že je to v něčem jiném! nevím jestli je normální abych měl ve vnitř jako v sauně!!!!!!! takový auto je totiž úplně na dvě věci!!!!! nědělá mi to ani blbá 120cítka!!! nemá s tím někdo větší zkušenosti? protože tohle už není normální! to raději astru prodám a to jsem ji před 3měsícemi hurá kupoval!!!
Hoj prosim tě když zjistiš ten problem s volantem tak napiš děla mi to taky a nevim cim to je.Pokud zjistim čim to je tak napíšurychlyradim píše:no tak jsem nadále zjistil, že když zapnu třeba ofuk od 2 nahoru na místě, tak taktéž mi začnou lítat otáčky! a myslím že k tomu i patří otáčení volantem na místě co jsem zde již psal že se mi zhoupnou otáčky! daám to určitě do servisu co mi s tím podělají!!!!
souhlas,mně tohle udělalo právě v čera,nechal jsem v autě dceru,poslouchala cedečka,já vůl ještě nechal zapnutý klíček,běžel i větrák topení na jedničku,šel jsem pouze za kámošem do dílny se domluvit na kontrolu světel,bohužel se pokecalo a bylo z toho skoro 30 minut,vrátím se vlezu do auta natočím ho a ouha,servo nemakalo,cca minutu,a to jsem musel přidat otáčky,no samozřejmně byla slabá baterka,vzhledem k tomu,že je tam původní osm let stará,tak jí moc šancí nedávám,ještě jsem jí natloukl,ted to je dobrý,servo jde i na volnoběh,ale zda bude baterka držet kdo ví,možná byla slabší,a to mé půlhodinové drbání jí asi nepřidalo.manli2 píše:vzhledem k tomu že elektrohydraulickej posilovač je největší žrout proudu zkoukni alternátor a baterku....
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
už mám v plánu zkusit měnit autobaterii, ikdyž je tam nová! ale když jsem to kupoval před 3 měs tak mi řekli že tam dali novou ale je to nějaký šmejd 55Ah!! zkusím tam dát Vartu a uvidíme co to udělá|!! ale mám takový pocit že to bude určitě tím!!! ale nebudu předbíhat! a na ten filtr už jdu! měl jsem totiž za to že mi ho mechanik měnil! ale pokud se nepletu jsou tam dva! jeden pilový filrt a kabinový!! nepletu se?
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele: