Dobíjí ale nejede servo a bliká kontolka obíjení-astra 1.6
Dobíjí ale nejede servo a bliká kontolka obíjení-astra 1.6
Mám neřešitlený problém,
za jízdy přestalo jít servo, potom řídící jednotka přepnula na nouzový režim, nedobíjel alternátor.. Po repasi chvíli dobré cca 3 dny, ale poté se závada zopakovala, blikala kontrolka dobíjení přitom alternátor dobíjel! nešlo točit volantem, servo bylo nefunkční, po opětovné návštěvě servisu to bylo den dobré pak závada přetrvává, jakmile se motor zahřeje chová se téměř normálně. Za studena nelze točit volantem, do 2500otáček problikává kontrolka dobíjení na baterii cca 13.4V, nad 2500 otáček servo funguje, po zahřátí motoru funguje normálně.
Prosím o pomoc s odstraněním závády.. jinak zbývá jen poslední možnost autorizovaný servis a šílený balík peněz za diagnostiku a opravu.
případně nějaký schopný mechanik Hodonín a okolí?
díky Martin
Astra G karavan - 1.6 16V rok 1999
za jízdy přestalo jít servo, potom řídící jednotka přepnula na nouzový režim, nedobíjel alternátor.. Po repasi chvíli dobré cca 3 dny, ale poté se závada zopakovala, blikala kontrolka dobíjení přitom alternátor dobíjel! nešlo točit volantem, servo bylo nefunkční, po opětovné návštěvě servisu to bylo den dobré pak závada přetrvává, jakmile se motor zahřeje chová se téměř normálně. Za studena nelze točit volantem, do 2500otáček problikává kontrolka dobíjení na baterii cca 13.4V, nad 2500 otáček servo funguje, po zahřátí motoru funguje normálně.
Prosím o pomoc s odstraněním závády.. jinak zbývá jen poslední možnost autorizovaný servis a šílený balík peněz za diagnostiku a opravu.
případně nějaký schopný mechanik Hodonín a okolí?
díky Martin
Astra G karavan - 1.6 16V rok 1999
Astra G 1.6 16V caravan,, Kadett E 1.8i TEC professional car audio
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dobíjí ale nejede servo a bliká kontolka obíjení-astra 1.6
Když jsou špatně usazené budíky v patici, tak servo taky nefunguje, ale altík dobíjí. Neříkám že je to ono, ale náhoda je prase. Zkus je vytáhnut a koukni na patici, jestli není nějak zaoxidovaná, nebo tak něco. Třeba blbý kontakt.
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
předpokládám že myslíš budíky v přístrojovce.. no schválně se na to podívám ale přístrojovka od výroby nebyla rozebraná, tak by mě překvapilo kdyby byla chyba tam
v servise sem to měl už třikrát a stále závadu neodstranili, je možné, že by mohlo odcházet servo? ale je divné, že když se to zahřeje tak to funguje, tedy závada není jakoby trvalá.
přesto s tím nejezdím a stojí to na dvorku, přeci jen abych někde zůstal viset a pak platil odtah tak to se mi moc nechce..
v servise sem to měl už třikrát a stále závadu neodstranili, je možné, že by mohlo odcházet servo? ale je divné, že když se to zahřeje tak to funguje, tedy závada není jakoby trvalá.
přesto s tím nejezdím a stojí to na dvorku, přeci jen abych někde zůstal viset a pak platil odtah tak to se mi moc nechce..
- scarfacesk
- Kontaktovat uživatele:
hh stimi budikmi sa mi to raz stalo a ja som bol v soku ze co nejde servo
tak přístrojovku sem vymontoval, kontakty na konektoru nejsou zaoxidované, jsou jako nové, ale byly tři ohnuté(nevím zda se tak stalo při demontáži nebo to někdo demontoval předemnou - auto kupované jako nové nikdy nebyl důvod k demontáži, proto je mi to divné), viz foto (na fotu uz narovnané) nevim jestli to muze mit vliv ale po zpětné montáži se závada neprojevila, pred demontáží se závada projevila, poté najeto cca 20 km bez problému, zítra s tím pojedu 150 km cca tak uvidím zda se závada projeví.
fotografie konektoru:
horní řada 3. 4. 5. z prava byli ohnuté - respektive úplně deformované, možná mohli být i ve zkratu
fotografie konektoru:
horní řada 3. 4. 5. z prava byli ohnuté - respektive úplně deformované, možná mohli být i ve zkratu
-
- Kontaktovat uživatele:
No vida... při demontáži asi těžko, to jeksi nee, pokud si s tím nekvedlal tam a zpátky. No, třeba už to bude ok..
Moje Astrina 1,7DTi
Frydex a nepoznáš to z toho konektoru k čemu ty piny jsou jestli to mohlo mít souvislost?? tak kvedlal sem s tim abych to vyndal ven to byl docela oříšek ale ten konektor sem měl už vypojený a on je docela zapuštěný v té přístrojovce a v dutině pro přístrojovku co je v palubce není žádná ostrá nebo trčící překážka která by ten konektor mohla porušit, tak právě nevím, ale jak se ten konektor mohl poohybat? to nechápu
-
- Kontaktovat uživatele:
Kam ty piny přesně vedou a co je k nim napojené nevím, možná by to někdo poznal z nějakého schématu, ale já nee. Každopádně já už jsem měl ty budíky z X Aster venku a tohle se mi nikdy nepodařilo. Buď vada od výroby, nebo se v tom někdo nehezky vrtal. Náhoda je blbec. Uvidíš co to udělá časem... jsem na to sám zvědavý, dej vědět.
Moje Astrina 1,7DTi
Tak zatím najeto něco málo přes 350 km, cca 15 startů za studena a závada se zatím neprojevila.. tak snad to byly opravdu ty porušené piny.. ale chce to ještě čas, možná závada stále přetrvává ale vypadá to nadějně
dokonce servo nabíhá okamžitě po nastartování, předtím několik let nabíhalo cca do 5 sekund po nastartování
dokonce servo nabíhá okamžitě po nastartování, předtím několik let nabíhalo cca do 5 sekund po nastartování
no, pozeral som do schem.
3 - nenasiel som, ja vo svorkovnici nemam ani pin
4 - jedno z napajani od poistiek, dalej to ide na LCD a na kontrolku od Multitimetu
5 - kontrokla na automaticku prevodovku
takze asi robila problem ta 4
3 - nenasiel som, ja vo svorkovnici nemam ani pin
4 - jedno z napajani od poistiek, dalej to ide na LCD a na kontrolku od Multitimetu
5 - kontrokla na automaticku prevodovku
takze asi robila problem ta 4
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
kamarek: díky, samotného mě zajímá jestli to vůbec bylo tím konektorem, zatím se tváří, že funguje, tak mi nezbývá než doufat
-
- Kontaktovat uživatele:
No jsem taky zvědav jak dlouho ti to vydrží. Už jsem tohle jednou zažil, tak mě napadlo poradit, uvidíme..
Moje Astrina 1,7DTi
závada přetrvává, sice jen občas ale i tak je to pro mne impulz k tomu to řešit, zítra jsem objednaný na diagnostiku v BS opelu v brně tak snad závadu objasní. pokud ne tak to pude to ze skály, už na to nemám nervy
Doporučuju http://carteam.cz/ opravy i diagnostika
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Podle schémat jsou to piny:
16 - alternátor - kontrolka dobíjení
15 - neobsazeno
14 - neobsazeno
Viděl bych to na chybu v budíkách, nebo kontakt pinu 16 není úplně dosedlý do protikusu konektoru.
16 - alternátor - kontrolka dobíjení
15 - neobsazeno
14 - neobsazeno
Viděl bych to na chybu v budíkách, nebo kontakt pinu 16 není úplně dosedlý do protikusu konektoru.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]