Chladič klimatizace
Chladič klimatizace
Mám prasklý chladič klimatizace. Je to typ: GM 9158328 1823778
1. Chtěl bych se zeptat kde nejlépe koupit nový. Co jsem procházel příspěvky tak sem zatím narazil jen na tento:
magmar - Chladič klimatizace 530x382x16
2. Musím k němu kupovat i vysoušeč klimatizace?
magmar - Vysoušeč kimatizace
1. Chtěl bych se zeptat kde nejlépe koupit nový. Co jsem procházel příspěvky tak sem zatím narazil jen na tento:
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chladič klimatizace
Podle obrázku mají vysoušeč součástí chladiče.Já tedy používám origo chladiče,protože součástí je vysoušeč i elektronické čidlo.S druho výrobními mám špatné zkušenosti hlavně v místě těsnění mezi chladičem a vysoušečem.Většina druhovýrob tam má blbě udělaný zápich pro o kroužek a pak to tam utíká,takže k nas...ní.veski píše:Mám prasklý chladič klimatizace. Je to typ: GM 9158328 1823778
Tak se začíná oteplovat a chci vytáhnou chladič nejdříve ven, abych určitě koupil ten správný.
Má někdo nějakou radu na co si dát pozor?
Má kompresor svou pojistku? Abych ho po demontáži nemohl omylem zapnout.
Má někdo nějakou radu na co si dát pozor?
Má kompresor svou pojistku? Abych ho po demontáži nemohl omylem zapnout.
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
jestli máš klimu prázdnou (jakože asi jo) tak se nesepne ani kdybys moc chtěl
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
- denny
- Kontaktovat uživatele:
To nemusíš mít strach.Není-li tlak v systému,nejde zapnout kompresor,tedy řídící jednotka jej nepustí.Vše zajišťuje elektronické čidlo v sušiči chladiče.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jo akde jsi přišel k těm číslům-to je blbost.Písni mi VIN a já ti písnu obj.číslo Opel,pak se podle něj můžeš řídit.Nejspíš máš 18 50 074.Cena 10.335,-Kčvčetně sušiče a elektronického čidla.
Původní číslo je 18 50 055.
Původní číslo je 18 50 055.
Naposledy upravil(a) denny dne 31 bře 2009, 20:08, celkem upraveno 1 x.
Čísla jsou napsána na vrchní části chladiče.
Takže po demontáži hadice zadělat nějakým pytlíkem aby se dovnitř nedostali nečistoty. Bude to tak na týden.
Nevím. Jestli budu mít chladič i s čidlem, ale snad by mělo jít vydělat s toho starého. Nebo ne?
Takže po demontáži hadice zadělat nějakým pytlíkem aby se dovnitř nedostali nečistoty. Bude to tak na týden.
Nevím. Jestli budu mít chladič i s čidlem, ale snad by mělo jít vydělat s toho starého. Nebo ne?
Naposledy upravil(a) veski dne 31 bře 2009, 20:14, celkem upraveno 1 x.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No to jsou čísla výrobce,ne čísla objednací,z nich moc nevycházej nebo se nic nedohledáš.veski píše:Čísla jsou napsána na vrchní části chladiče.
Takže podle čísel mi vyšel BEHR-HELLA(18 50 055 nahrazeno 18 50 057 a nyní je 18 50 074) s vysoušečem a cenu bych měl kolem 5000,- kč. Čidlo ale není součástí.
Půjde vytáhnout ze starého nebo se musí koupit nové?
Půjde vytáhnout ze starého nebo se musí koupit nové?
Naposledy upravil(a) veski dne 31 bře 2009, 20:36, celkem upraveno 1 x.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Samo,že tam dáš to staré.Opel jej jen dodává komplet,aby se vyvaroval reklamací.
Omlouvám se za hloupý dotaz. Použil jsem tlačítko hledat a přečetl si víc jak 20 stran, ale mám v tom chaoz.
Když stojím čelem k motoru tak první ventilátor a chladič je ke klimatizaci? Na něm je ze zadu přidělaný druhý chladič s ventilátorem jako by v motoru a to je chlazení motoru? A ten malý chladič podlouhlý v pravo je co? Fakt nevím a trápí mě klima tak hledám. Děkuji za radu.
Když stojím čelem k motoru tak první ventilátor a chladič je ke klimatizaci? Na něm je ze zadu přidělaný druhý chladič s ventilátorem jako by v motoru a to je chlazení motoru? A ten malý chladič podlouhlý v pravo je co? Fakt nevím a trápí mě klima tak hledám. Děkuji za radu.
Říkáš to správně, první chladič od nárazníku je klima, druhý chlazení motoru. A to malé po straně na chladiči klimy je vysoušeč.
END
No to bude k turbu bych řekl, žádný vysoušečM.erik píše:...A ten malý chladič podlouhlý v pravo je co? Děkuji za radu.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Merik,ty máš disel,tak tam máš ještě intercooler/chladič vzduchu.