Ventilator chladenia po vypnuti stale bezi
- eSITe
- Kontaktovat uživatele:
Ventilator chladenia po vypnuti stale bezi
Cavte
Dnes rano som prisiel ku atu a pozeram ze vybita baterka ..nastartoval som cez kable od kolegu a vsetko bolo ok ale zaplo sa ventilator chladenia.. auto islo normalne az na to ze sa rozsvietila kontrolka chladenia (taka zlta s takou hviezdickou).. ked som vypol motor ventilator sa stale tocil az do doby pokial sa zase nevybila baterka!!! teplota motora bola okolo 80 stupnov
Neviete cim to moze byt a kde zacat ?
Dnes rano som prisiel ku atu a pozeram ze vybita baterka ..nastartoval som cez kable od kolegu a vsetko bolo ok ale zaplo sa ventilator chladenia.. auto islo normalne az na to ze sa rozsvietila kontrolka chladenia (taka zlta s takou hviezdickou).. ked som vypol motor ventilator sa stale tocil az do doby pokial sa zase nevybila baterka!!! teplota motora bola okolo 80 stupnov
Neviete cim to moze byt a kde zacat ?
- Reklama
Re: Ventilator chladenia po vypnuti stale bezi
Áno, určite čidlo. Aj mne to robiloTrdlo píše:Čidlo teploty.
- eSITe
- Kontaktovat uživatele:
A neviete kde sa to cidlo nachadza ??
Mělo by být na termostatu. malé čidlo s dvou pinovým konektorem. Pro tvůj motor.
END
- eSITe
- Kontaktovat uživatele:
aha okej tak ja sa na to pozriem..iinak rozmyslal som ze odpojim ten vetrak na chvilku nech aspon do prace dojdem
Zespoda na chladiči je konektor. Ten když vytáhneš, tak nepojede. Alespoň aby ti to nevycucalo baterii. Ale hlídej si teplotu motoru a počítej s tím, že po zastavení se zvedne, tak ho kdyžtak nech chvilku točit a pak teprve vytáhni.
END
Nie sú tie čidla dve?Jedno na chladiči-ovládá vtruľu, druhé na termostate-teplotné čidlo.Kde je pravda?
- eSITe
- Kontaktovat uživatele:
Okej diky za pomoc ... inak dnes rano som dosiel k autu nastartoval a cuduj sa svete baterka plna - chladic sa netocii - len ta kontrolka stale svieti
Mne odrazu spadla ručička teplomera, zasvietila kontrolka chladiča a keď som zastavil, vetrák stále bežal. Diagnostika ukázala čidlo na termostate a chyba bola v ňom. Po výmene O.K.
Keď RJ chladenia nemá info o teplote vody, tak spustí vetrák.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Ahojte.Arwy píše:Keď RJ chladenia nemá info o teplote vody, tak spustí vetrák.
cca posledne 3 dni mi robila astra, ze po zapnuti kluca v zapalaovani sa spusti ventilator na chladici. Po vytiahnuti kluca cca do 30 sec. vypol. Po novom uz ani nevypina, tak som natvrdo odpojil konektor ventilatora, kym to nevyriesim. Mam Z16XE bez klimatizacie. Tiez to bude cidlo teploty? Nesviet mi na palubovke ziadna chyba a teplotu motora ukazuje normalne...
Astra G 1,6 16V(Z16XE)
Ahojte.
Takže cidlo je vymenene a stale to robi. Vsimol som si, ze relatka (co su v motorovej casti), ked vytiahnem a dam naspat, tak cavkaju - takze relatka budu asi OK. Ale stale je zapnuty ventilator. Ma s tym niekto skusenost?
Takže cidlo je vymenene a stale to robi. Vsimol som si, ze relatka (co su v motorovej casti), ked vytiahnem a dam naspat, tak cavkaju - takze relatka budu asi OK. Ale stale je zapnuty ventilator. Ma s tym niekto skusenost?
Astra G 1,6 16V(Z16XE)
Teraz som si vsimol, ze sa relatka zohrievaju aj ked je odpojený ventilátor. je to mozne?
Astra G 1,6 16V(Z16XE)
možeč nať na relatku prilepene kontakty takže vetrak stale pobeži .rozober ho a pozry silove kontakty.