Napojeni alarmu_dodatecna montaz

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Nojmis

Příspěvek od Nojmis » 22 čer 2006, 14:20

mel bych prosbu. Potreboval bych napojit vstup dvernich kontaktu alarmu na dveraky v astre. v knizce "jak na to" jsem ve schematech nasel na str. 308 vsechny dverni kontakty a ja se potrebuji napojit na sedy vodic (oznacen GY).

Jen nevim kde ho presne najit. V kazdych dverni spinacich je sedy a modry vodic. a potreboval bych vedet kde v interieru najit ten sedy. je mozne aby byl napojen na RJ centralu v A sloupku u spolujezdce? na tech konektorech jsem sedy vodic nenasel a ve schematech jsem zapojeni RJ centralu nenasel

diky za rady

Reklama

Mastel

Příspěvek od Mastel » 20 kvě 2007, 16:40

cafte.

pustil som sa do motaze alarmu PORTMAN KEY a snazim sa nevrtat diery do auta. zatial sa mi podarilo uchytit na volne sroby sirenu, otrasovy senzor ale najvacsie starosti mi robi kabel zo sireny. nechcem vrtat dieru kadial pretiahnem kabel. Nema nahodou ASTRA predpripravenu kabelaz na alarm?

Usetrilo by mi to kopec roboty....
Naposledy upravil(a) Mastel dne 26 kvě 2007, 21:32, celkem upraveno 1 x.
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Mastel

Re: Napojeni alarmu_dodatecna montaz

Příspěvek od Mastel » 21 kvě 2007, 14:22

Ahojte.

Tu mam plan na zapojenie. Spytam sa niekoho co uz to robil...

Otazka 1 - napajenie kablov je asi nejlepsie pri poistkovej skrinke?
Otazka 2 - ako zistim ktory kabel je z palivoveho cerpadla? (dufam ze
nemusim davat dole cely interier

Ostatne otazky dopisem pocas instalovania. - Sirenu, otrasovy senzor a kabelaz mam pripravenu a ukotvenu, len sa bojim toho strihania kablov :( Obrázek
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Mastel

Re: Napojeni alarmu_dodatecna montaz

Příspěvek od Mastel » 21 kvě 2007, 18:54

Hello,

mam dotaz. Potrebujem prepchat dva kable na Astre G z motoroveho priestoru do vnutra auta. Najlepsie k poistkovej skrinke. Vie niekto o nejakom prechode? Nechcem vrtat novu dieru a zabil som celu nedelu s hladanim otvoru. Zatial mi vychadza to tahat cez blatnik k prednym dveram a tadial cez gumu ist dnu, ale nezda sa mi to na najstastnejsie riesenie...

PSL poradte mi. Vdaka
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Dave

Příspěvek od Dave » 21 kvě 2007, 22:38

Kousek nad pedálem spojky nebo brzdy je gumová průchodka asi 3cm v průměru. Dirku do ní a je to.
Opel Astra Caravan 2.0 DI

Mastel

Příspěvek od Mastel » 25 kvě 2007, 14:22

Dave píše:Kousek nad pedálem spojky nebo brzdy je gumová průchodka asi 3cm v průměru. Dirku do ní a je to.
Ano uz som to nasiel. Vdaka
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Mastel

Alarm

Příspěvek od Mastel » 26 kvě 2007, 20:16

No postupne to zapajam :).

z toho alarmu mam urobit na imobilizacny okruh pre palivove cerpadlo a zdroj vysokeho napatia.

Kde najdem tieto kable v poistovej skrinke? V knizke je trochu ina poistkova skrinka ako mam ja, tak sa neviem v tom zorientovat...

Zatial sa mi podarilo napajat vsetko zo skrinky. Prikladam obr. z poistkovej skrinky. Obrázek
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Dave

Příspěvek od Dave » 29 kvě 2007, 10:21

No já mám teda jinou pojistkovou skříň. Nikdy se mi jí nepodařilo vymontovat, prostě sem s ní nemohl vykličkovat. Všechny kabely jsem našel ve sloupku u řidiče podle barev a průměru ze schematu.
Opel Astra Caravan 2.0 DI

Mastel

Alarm

Příspěvek od Mastel » 30 kvě 2007, 21:08

No uz som narazil na prvy problem. V navode je:

Kabel:

zlto-cierny treba pripojit na uzamknutie
modro-cierny na odomknutie
zeleno-biely na spinac uzamknutia
červeno-biely na spinac odomknutia

Malo by sa to vsetko napajat na strane vodica. Ja som si chcel ulahcit robotu a napajal som to z riadiacej jednotky centralu. Nasiel som tam 4 kable na ktore ked som pripojil skusacku tak:

blikne pri zamknuti
blikne pri odomknuti
pri dotyku zamkne
pri dotyku odomkne

Len sa stale neviem dopracovat ktore su odomikacie a ktore su spinacie kable . Ked som dal ako odomilacie kable tie co bliknu, tak mi alarm aspon funguje az na to ze pri manualnom otvoreni klucom sa alarm deaktivuje. Pritom by sa mal vypnut len s dialkovym otvorenim!!

Ked to dam naopak tak alarm vobec nefunguje...

mam hladat este inaksie kable? lebo uz som vycerpal asi vsetky moznosti...
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Mastel

Re: Alarm

Příspěvek od Mastel » 01 čer 2007, 08:12

Mam este jednu otazku. Su v astre kable, ktore daju impulz iba pri zapnuti/vypnuti dialkovym ovladacom(klucom)?
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Mastel

Re: Alarm

Příspěvek od Mastel » 04 čer 2007, 08:20

No alarm uz je hotovy - chybaju mi uz len zapojit imobilizacne okruhy.

Po zhrnuti mojej prace si myslim, ze PORTMAN KEY nieje najvhodnejsi alarm pre Astru. Ma problem nacitat z centralu kedy bolo zamknute klucom a kedy dialkovym ovladanim. cize pri odomknuti klucom deaktivuje alarm. Da sa to jedine tak prehodit, ze snimac zamknutia sa da na central a snimac odomknutia na smerovky osetrene jednosmernou diodou.

Je este jedna moznost, dokupit CAN BUS MODUL ICB 2 pre alarm. Len ta sranda stoji cca 2500,- :evil:
Astra G 1,6 16V(Z16XE)

Odpovědět