ABS-TCS
ABS-TCS
čus lidi mám dotaz při jízdě po různě dlouhém čase se mi rozsvíttí kontrolka ABS-TCS ,když to chcípnu a znovu natočím tak je zas vše (chvilku ) ok nevíte někdo co s tím???Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost???Když tak pleas písněte na iceneo@seznam.cz Všem moc díkes
P.S. mám Astra G 1.8 16V r.v.98
- Reklama
Re: ABS-TCS
Když jsem koupil Astru, tak mi to taky dělalo, ale v pruběhu 3 měsíců to přestávalo, až to uplně přestalo. Podle mě to dělaj čidla na ABS, protože TC je taky používá a když nefunguje ABS, tak TC taky nefunguje. Asi ty čidla budou špinavý nebo bude nějaky v prd...!drago666 píše:čus lidi mám dotaz při jízdě po různě dlouhém čase se mi rozsvíttí kontrolka ABS-TCS ,když to chcípnu a znovu natočím tak je zas vše (chvilku ) ok nevíte někdo co s tím???Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost???Když tak pleas písněte na iceneo@seznam.cz Všem moc díkes
Mě to taky dělalo, pomohlo znovunastartování nebo protočení kol. Jednou se obě kontrolky rozsvítily a už nezhasly. Musel jsem nechat vyměnit celej náboj v levym přednim kole, protože to čidlo na ABS je v něm integrovaný a nedá se prej sehnat samotný. Stálo mě to 4 tácy, ale od tý doby mam klid. Tak doufej že se to rozchodí samo
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
prosba
ja mam prosim te stejny problem le me bylo receno ze me to bude stat 8000 kc coz jednou tolik ja m astru g combi 1,8 16 v abs tc a kolo mam 5 sruoby kdyby si mi rek kde se to da sehnat tak levne dekuji hezkej den honzalMatt83 píše:Mě to taky dělalo, pomohlo znovunastartování nebo protočení kol. Jednou se obě kontrolky rozsvítily a už nezhasly. Musel jsem nechat vyměnit celej náboj v levym přednim kole, protože to čidlo na ABS je v něm integrovaný a nedá se prej sehnat samotný. Stálo mě to 4 tácy, ale od tý doby mam klid. Tak doufej že se to rozchodí samo
Re: prosba
Já jsem z Bechyně a nechal jsem si to dělat tady v servisu. To tě asi chce někdo pěkně okrást. Teda pokud to bude to samý, já mam Astru G 2.0 16V Sportive 3dv. 1999 taky s ABS/TC 5ti díru
Já mám naprosto stejný problém, někdy mi to dělá cca 1x za každou jízdu, někdy se to odmlčí na měsíc a pak to nějaký čas opět blbne. Poprvé se mi to stalo, když jsem přejel nějakou díru na našich kvalitních silnicích a od té doby to zlobí. Kontroloval a čistil jsem konektory, ale bez výsledku. Asi nemá cenu to zatím řešit, když po chcípnutí a znovu natočení motoru je to O.K. Leda zajet předčasně na diagnostiku.drago666 píše:čus lidi mám dotaz při jízdě po různě dlouhém čase se mi rozsvíttí kontrolka ABS-TCS ,když to chcípnu a znovu natočím tak je zas vše (chvilku ) ok nevíte někdo co s tím???Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost???Když tak pleas písněte na iceneo@seznam.cz Všem moc díkes
=== Astra-G Caravan 1.8 16V ´99 ===
Souhlasím s tebou, že v zimě je to celkem k užitku. Co se týče startování motoru - vždycky startuju až když zhasne ta úplně poslední kontrolka (tedy kromě mazání, dobíjení a elktr.motoru), ale řek bych, že to nemá celkem vliv. A že ABS opravdu funguje jsem se tuhle přesvědčil na křižovatce - už jsem nestihl zelenou a musel jsem na to "drošku" hamsnout, až jsem se lek. Je pravda, že zrovna mi ABS a TC nesvítilo. Příště, až mi to zase zablbne, zkusím na to dupnout a uvidím, jestli ABS funguje nebo ne.Zigi píše:No ja bych to resil,prece v zime by se ti mohlo ABS a TC celkem hoditkoudy píše:Já mám naprosto stejný problém, někdy mi to dělá cca 1x za každou jízdu, někdy se to odmlčí na měsíc a pak to nějaký čas opět blbne. Poprvé se mi to stalo, když jsem přejel nějakou díru na našich kvalitních silnicích a od té doby to zlobí. Kontroloval a čistil jsem konektory, ale bez výsledku. Asi nemá cenu to zatím řešit, když po chcípnutí a znovu natočení motoru je to O.K. Leda zajet předčasně na diagnostiku.
Me to jednu dobu porad nefungovalo a tak jsem zacal startovat az po zhasnuti kontrolek (asi 2s) a od te doby se mi to ani jednou nerozsvitilo
=== Astra-G Caravan 1.8 16V ´99 ===
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi to začalo taky občas dělat a kde najdu ty kontakty k prostříknutí?? Poradíš?YANEK píše:MĚ POMOHLO ROZEBRAT A PROSTŘÍKAT KONEKTORY
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
-
drago666 píše:čus lidi mám dotaz při jízdě po různě dlouhém čase se mi rozsvíttí kontrolka ABS-TCS ,když to chcípnu a znovu natočím tak je zas vše (chvilku ) ok nevíte někdo co s tím???Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost???Když tak pleas písněte na iceneo@seznam.cz Všem moc díkes
mrkni sem: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=262
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm