Dodatocna montaz - mechanicky tempomat - motor benzin kod X*
Re: Dodatocna montaz - mechanicky tempomat - motor benzin kod X*
No, ja som pouzil ten pin na diagnostiku, ten som prehodil na vedlajsi pin.
a co as tyka budikocv, ja rozoberiem komplet budiky, na plosak prispajkujem ledku. ona ma napajanie priamo z budikov a druhy vyvod je asi pin 14 (teraz neviem presne, buduci tyzden sa do toho pustim). Na tento pin napojim kabel z tempomatu (pin J).
ja nemam osadeny pin 14 - ak je to on - ale mam osadene piny 5, 6 (to su kontrolky na symboly nad palivomerom) a tie vyberiem a presuniem na kontrolky tempomatu a naklonu svetiel - (ja to mam ma signalizaciu nezapnutych svetiel)
presne cisla mozem dat az buduci tyzden, teraz dovolenka
tie LED, ja kupim SMD led, a odpor 330 - 480 ohmov. vysokosvietivu by som nedaval, mal som taku a v noci dost oslnuje, ale to bola modra, zelena neviem
a co as tyka budikocv, ja rozoberiem komplet budiky, na plosak prispajkujem ledku. ona ma napajanie priamo z budikov a druhy vyvod je asi pin 14 (teraz neviem presne, buduci tyzden sa do toho pustim). Na tento pin napojim kabel z tempomatu (pin J).
ja nemam osadeny pin 14 - ak je to on - ale mam osadene piny 5, 6 (to su kontrolky na symboly nad palivomerom) a tie vyberiem a presuniem na kontrolky tempomatu a naklonu svetiel - (ja to mam ma signalizaciu nezapnutych svetiel)
presne cisla mozem dat az buduci tyzden, teraz dovolenka
tie LED, ja kupim SMD led, a odpor 330 - 480 ohmov. vysokosvietivu by som nedaval, mal som taku a v noci dost oslnuje, ale to bola modra, zelena neviem
Naposledy upravil(a) kamarek dne 05 srp 2009, 03:14, celkem upraveno 4 x.
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
- Reklama
klobuk dole pred kamarekovym riesenim (skrtiaca klapka) a jeho vyrobnymi moznostami !
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
mail jurajlanyi(zav-inac)gmail bodka com
dik, ved na dedine v garazi sa vselico najde
a nemas nahodou tie piny na budiky??? presnejsie tie na ktore su pripojene kable. dva by stacili
a nemas nahodou tie piny na budiky??? presnejsie tie na ktore su pripojene kable. dva by stacili
skocim niekedy na vrak a vezmem piny do zasoby. zatial mozes zmotat drotiky a omotat izolackoukamarek píše:dik, ved na dedine v garazi sa vselico najde
Kamarek, ty si proste klasa.....
Dufam ze ked sa dotoho pustis, ze spravis nejaky fotonavod.....TEn by mi moc moc pomohol.Dakujem zatial.
Dufam ze ked sa dotoho pustis, ze spravis nejaky fotonavod.....TEn by mi moc moc pomohol.Dakujem zatial.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Takze uz to mam hotove
pekne od zaciatku. Je to pin 14 na pristrojovke. upravim to aj v predchadzajucich prispevkoch.
Najskor som rozobral pristrojovku a naletoval LED a odpory. ked to bolo uz otvorene tak som urobil aj druhu stranu. Vyvody na svorkovnici su 5, 6 pre pravu stranu a 14, 15 pre lavu stranu. Na odskusanie je treba dat napajanie + na pin 22 a - na tie 5, 6, 14, 15.
Potom som musel upravit svorkovnice v aute. prehodil som piny z pozicie 5, 6 na poziciu 14, 15. staci vybrat cervenu vidlicku, ktora brani nasilnemu vybratiu pinu. pin sa da uvolnit z druhej strany, ja som pouzil ihlu. pichol som ju do dirky vedla pinu.
pekne od zaciatku. Je to pin 14 na pristrojovke. upravim to aj v predchadzajucich prispevkoch.
Najskor som rozobral pristrojovku a naletoval LED a odpory. ked to bolo uz otvorene tak som urobil aj druhu stranu. Vyvody na svorkovnici su 5, 6 pre pravu stranu a 14, 15 pre lavu stranu. Na odskusanie je treba dat napajanie + na pin 22 a - na tie 5, 6, 14, 15.
Potom som musel upravit svorkovnice v aute. prehodil som piny z pozicie 5, 6 na poziciu 14, 15. staci vybrat cervenu vidlicku, ktora brani nasilnemu vybratiu pinu. pin sa da uvolnit z druhej strany, ja som pouzil ihlu. pichol som ju do dirky vedla pinu.
Naposledy upravil(a) kamarek dne 05 srp 2009, 03:14, celkem upraveno 1 x.
tu je pin.
potom to vsetko poskladat, na pin 14 pripojit kabel od RJ tempomatu, pin J, poskladat pristrojovku a vyskusat. Malo by to vyzerat takto
Takze vam prajem pevne nervy a vela stastia
Naposledy upravil(a) kamarek dne 05 srp 2009, 03:13, celkem upraveno 1 x.
este prosim dakujem - za to, ze som Ti ten pin J prezradil.
teda dojalo ma to, ze tak sikovny a logicky mysliaci clovek ako ty ten pin premera, a prehlasi, ze to nie je on. to som si pomysel, ze ta tvoja snaha by mala byt podporena
teda dojalo ma to, ze tak sikovny a logicky mysliaci clovek ako ty ten pin premera, a prehlasi, ze to nie je on. to som si pomysel, ze ta tvoja snaha by mala byt podporena
No chlapi, hned ako mi pridu od Juraja piny, sa dotoho pustam....
Super navod, diky moc.
Super navod, diky moc.
dik za pochvalu
Juraj: vdaka aj tebe. ja som to vtedy meral pipakom ci to spaja s kostrou, a to mic neukazalo, preto som to prehlasil. Vedel som ze ak to je na signalizaciu, musi to spajat s kostru, ale....
Juraj: vdaka aj tebe. ja som to vtedy meral pipakom ci to spaja s kostrou, a to mic neukazalo, preto som to prehlasil. Vedel som ze ak to je na signalizaciu, musi to spajat s kostru, ale....
Kamarek, kde by som zohnal ten pin co ide do konektora na budiky? Pin do RJ tempomatu mi dneska prisiel postou od Juraja.
??? ja neviem. skus vrakac. ja som pouzil tie "nepouzite"
kamarek píše:??? ja neviem. skus vrakac. ja som pouzil tie "nepouzite"
asi nasiel tie, co nie su osadene na pristrojovke. a premiestnil ich. vid obrazok
6,5 automaticka prevodovka. 15 alebo 14 tusim xenony
Tak dneska som aj ja uz potiahol kabel z RJ tempomatu z pinu J do konektoru na budiky na pin 14. Premiestnoval som iba tento, nakolko ostatne su mi zbytocne.Zajtra este budem muset skocit do kramu kupit tu SMD diodu, a ten odpor.
SU v tych SMD diodach nejake rozdiely okrem farieb? Staci si vypytat SMD diodu a cca 350 ohmovy odpor?
SU v tych SMD diodach nejake rozdiely okrem farieb? Staci si vypytat SMD diodu a cca 350 ohmovy odpor?