Dodatečná montáž: Tempomat
Re: Dodatečná montáž: Tempomat
Ahoj, tak mám v servise u kámoše rozdělanou astru, ale je tam problém s připojením tempomatu do řídící jednotky. Dal jsem mu návod co je na začátku tohoto tématu, ale mám jinou řídící jednotku BOSCH 0281010267. Nemáte někdo schéma pro tento typ, kde ty piny zapojit? Díky
Opel Astra G Caravan, 2.0 DTI, 2002, RED Colour
- Reklama
Sosák:
X93/48 - černo žlutý od páčky
X93/43 - černo červený od páčky
X93/24 - černo hnědý od páčky
X93/19 - spínač spojky
X93/48 - černo žlutý od páčky
X93/43 - černo červený od páčky
X93/24 - černo hnědý od páčky
X93/19 - spínač spojky
END
zdravím Vás, chlapi.
tempomat páčku a aj kabeláž mam natiahnutú do RJ, mám astru g 1,4 16V (ale nie twinport )
ešte aktivovať v RJ a dúfam, že to bude fičať. Avšak potreboval by som vedieť, či je možné zapojiť aj kontrolku tempomatu, na palubovke kontrolka je... kde však nájsť signál na RJ??
dík
tempomat páčku a aj kabeláž mam natiahnutú do RJ, mám astru g 1,4 16V (ale nie twinport )
ešte aktivovať v RJ a dúfam, že to bude fičať. Avšak potreboval by som vedieť, či je možné zapojiť aj kontrolku tempomatu, na palubovke kontrolka je... kde však nájsť signál na RJ??
dík
astra g 1,4 16V, 2004 Z14XER
Bratislava - ZM - ZA
Bratislava - ZM - ZA
tak tempomat fiči a už len tu kontrolku tempomatu do budíkov..
Som vydedukoval, že Y17DT ma rovnaku RJ ako Z14XE,Z16SE - Multec. Vo fore sa tu pisalo, že je to na diesla RJ kontrolka tempomatu 14 na budíkoch na pin 3 na RJ
neskušal to niekto?? prípadne na vectre B??
Som vydedukoval, že Y17DT ma rovnaku RJ ako Z14XE,Z16SE - Multec. Vo fore sa tu pisalo, že je to na diesla RJ kontrolka tempomatu 14 na budíkoch na pin 3 na RJ
Bratislava - ZM - ZA
Bratislava - ZM - ZA
Len si musis do budikov tu diodu s odporom naletovat. Bo tam neni.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Y17DT má pre kontrolku tempomatu pin č. 23 a ten sa pri benzínoch 1.4 a 1.6 používa pre relé K16.oxan píše:tak tempomat fiči a už len tu kontrolku tempomatu do budíkov..
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
na com je zalozena tato dedukcia ?oxan píše: Som vydedukoval, že Y17DT ma rovnaku RJ ako Z14XE,Z16SE - Multec.
navrhujem vsetky nepouzite vystupy RJ v konektore kabelaze kabiny napojit na pole signalizacnych led, co by odhalili spinanie proti zemi aj 12v
a pravda by vysla hned najavo
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
mail jurajlanyi(zav-inac)gmail bodka com
hmm, otázkou je či všetky piny na RJ alebo len tie, ktoré nie su obsadené je ich tam tuším 64 ...
ja som napr. mal káble na tempomat na piny v RJ pripojenie ale končili zrejme na tej X2, tak sa museli ťahať nove.. kedže ta X2 je pekne na prd schovata... ale predpokladam, že kedže tempomat nemá kontrolku ani od výroby, že nebude ani kábel a piny do RJ. je to tak?? a ešte jedna vec, su kontakty spinane voči prístrojovej led napriamo alebo cez diodu? aby som vedel urobiť ten tester.. inak, stlačenie kontaktov na páčke bolo signalizovane na RJ priamo v tom OPcom (ako som videl cez plece ivraiovi) ale napr. brzdový a spojkový snímač nie...
PS: a zabudol som napisať, že dakujem za pomoc s tempomatom ivrai, super pomohol a na pravý šup to bežalo... inak, kto potrebuje pomocť s tým tempomatom, dá sa v pohode... odporučam len neťahať tie kable nie okolo toho bowdenu, pretože potom tadial preteka voda pri silnejšom daždi do interieru...
ja som napr. mal káble na tempomat na piny v RJ pripojenie ale končili zrejme na tej X2, tak sa museli ťahať nove.. kedže ta X2 je pekne na prd schovata... ale predpokladam, že kedže tempomat nemá kontrolku ani od výroby, že nebude ani kábel a piny do RJ. je to tak?? a ešte jedna vec, su kontakty spinane voči prístrojovej led napriamo alebo cez diodu? aby som vedel urobiť ten tester.. inak, stlačenie kontaktov na páčke bolo signalizovane na RJ priamo v tom OPcom (ako som videl cez plece ivraiovi) ale napr. brzdový a spojkový snímač nie...
PS: a zabudol som napisať, že dakujem za pomoc s tempomatom ivrai, super pomohol a na pravý šup to bežalo... inak, kto potrebuje pomocť s tým tempomatom, dá sa v pohode... odporučam len neťahať tie kable nie okolo toho bowdenu, pretože potom tadial preteka voda pri silnejšom daždi do interieru...
Bratislava - ZM - ZA
Bratislava - ZM - ZA
Tak už já budu mít brzo tempomat, heč
Dnes jsem byl v servisu a prý jediné co mě chybý je ta správná páčka. za cca 1600 by měla být do 3 dnů tady.
Dnes jsem byl v servisu a prý jediné co mě chybý je ta správná páčka. za cca 1600 by měla být do 3 dnů tady.
Opel Astra 2.2 dti, r.v. 2003
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Tak to tě berou pěkně.Kluci z fora je mají u mě 965,-Kč/ks-dodací lhůta -vždy druhý den u mě./Nutno objednat do 16hod.
Sory za OT. Denny, bylo by možný se domluvit na výměnu oleje a takovou zběžnou kontrolu? Za 14 dní pojedu do Milovic u HK, tak že bych se s Lubošem X17dtl stavil na pokec? Když tak SZ
originalny diel 62 40 241 (Astra G) - v SR za 54 Eur (1370 Kc) - pultova cena Opel ?denny píše:Tak to tě berou pěkně.Kluci z fora je mají u mě 965,-Kč/ks-dodací lhůta -vždy druhý den u mě./Nutno objednat do 16hod.
alebo noname nahrada za polovicnu cenu ?
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
- Luboš X17DTL
A Luboš X17DTL by teda chtěl tu páčkuGallo píše:Sory za OT. Denny, bylo by možný se domluvit na výměnu oleje a takovou zběžnou kontrolu? Za 14 dní pojedu do Milovic u HK, tak že bych se s Lubošem X17dtl stavil na pokec? Když tak SZ
Případně ještě ty tři káblíky do motorového prostoru. Říkal RomanK, ža je tam asi nemám.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Žeryk potvrzuje: páčka s ovládáním tempomatu dodáná Dennym funguje naprosto skvěle!!