Dodatečná montáž: Tempomat
Re: Dodatečná montáž: Tempomat
Díky všem za cenné rady. Ten pin 10 řešit nemusím. Zapomněl jsem upřesnit že mám automat, čili žádný spojkový pedál.
- Reklama
Ahoj. Chcem sa len podeliť o skúsenosť. Montoval som tempomat včera, všetko super, akurát páčka z Vectry bola nejaká dlhšia (tá časť s konektormi), takže som musel upraviť hornú časť plastového krytovania ktoré bolo krátke. Ale vpohode to zakryla tá vysúvacia časť ktorá vychádza spod prístrojovky. Mám 2.0 Di r.v. 10/1998 a mal som naťahanú komplet kabeláž, takže tempomat fachal hneď po zapojení páčky.
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.
ja by som povedal, ze packa zo starsej Vectry je "hrubsia" v oblasti konektora, takze o cca 5 mm viac potrebuje miesta smerom k motoruĎuri píše:Ahoj. Chcem sa len podeliť o skúsenosť. Montoval som tempomat včera, všetko super, akurát páčka z Vectry bola nejaká dlhšia (tá časť s konektormi), takže som musel upraviť hornú časť plastového krytovania ktoré bolo krátke. Ale vpohode to zakryla tá vysúvacia časť ktorá vychádza spod prístrojovky. Mám 2.0 Di r.v. 10/1998 a mal som naťahanú komplet kabeláž, takže tempomat fachal hneď po zapojení páčky.
mohol by si urobit foto, ako si to vyriesil ?
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
mail jurajlanyi(zav-inac)gmail bodka com
mne sa nechce to ísť teraz rozobrať... ale keď bude čas tak to určite nafotím A v podstate tam bol už výrez od výroby len bol malý. Tá páčka bola z Vectry 2000 a vyššie. Myslel som že sú rovnaké všetky.
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.
Potvrzuji výše uvedené- ŘJ motoru Z16XEP Twinport tempomat podporuje a už mi i funguje.Arwy píše:RJ Z14XEP nemá vstupy pre páčku tempomatu, RJ Z16XEP ich má. Myslím si že je to z toho dôvodu, že Z16XEP sa začal montovať od polovice m.r. 2003 kedy sa CanBus ešte nepoužíval. Motor Z14XEP sa začal montovať do Astry G od polovice m.r. 2005, kedy Opel už používal CanBus. Obecne možno povedať že v prípade Z14XEP bol CanBus motor prispôsobený pre montáž starou technológiou do výbehového modelu auta. Preto sa ani do G Astry s týmto motorom nedal doobjednať palubný PC, tempomat a myslím že ani autom. klimatizácia.
Teraz som dočítal celé toto vlákno a nechápem jednej veci. Scarface píše...
Ja mam ten istý motor, len 1999 a mne to nejde, lebo ako som sa dočítal asi nemám dotiahnutý kábel z X2 do RJ... je to divné nie
Inak, dnes mi došla páčka, uplne nová aj s poštou 25 ojri
scarfacesk píše:ja som kupil vcera packu tempomatu aj pp a ide vsetko ako ma pp bude za tyzden a tempomat jak lusk napojil a ide astra g 2.0 dtl rv 98
Ja mam ten istý motor, len 1999 a mne to nejde, lebo ako som sa dočítal asi nemám dotiahnutý kábel z X2 do RJ... je to divné nie
Inak, dnes mi došla páčka, uplne nová aj s poštou 25 ojri
bolo:Opel Astra G Caravan 2.0DI 16V 7/1999 edition 100 499dní spokojnosti
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
Na nemeckom fóre som našiel info o dorobení kontrolky tempomatu. Funguje to tak, že po aktivácií tempomatu RJ motora jeden zo svojích pinov uzemní. Problém je zistiť ktorý. Našiel som len pre Z18XE mal by to byť pin č. 3 a na Y17DT pin č. 23. Objavil som to náhodou tu: http://www.astra4ever.net/viewtopic.php ... ontrol+led . Tak že hádam sa nám nejako spoločnými silami podarí vypátrať patričné piny aj pre ostatné motory. Z14XE, Z16XE a Z16SE používajú tú istú RJ, tak že by to mal byť rovnaký pin.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
a k čemu je to dobré? snad víš, jestli máš tempomat spuštěný nebo ne, ne?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Inak, tá svorkovnica X2, ju je vidiet od motorového pristoru v tej prepážke, alebo je strčená v prístojovke niekde dole... to som sa nikde nedočítal. Podlľa schémy približnie viem kde je.
No jedna půlka je viděl z motorového prostoru a druhá půlka je vidět za pedály. Přístup jak k penězům k ní je...
END
a ešte jedna otázka: v RJ sú už piny? či ich mám niekde dokúpiť. A na tú X2jku, to je nejaká pinová zástrčka či to tam treba naletovať priamo na káble ž páčky a tie káble potom rovno do RJ
no to asi nie. lebo len RJ motora vie, ze ci je rezim tempomatu aktivny alebo nie.Mike.S píše:a k čemu je to dobré? snad víš, jestli máš tempomat spuštěný nebo ne, ne?
Rj motora ma urcite podmienky, za ktorych zrusi rezim tempomatu.
vodic je potom prekvapeny znizovanim sa rychlosti
je nutne podotknut, ze aktivita tempomatu nebola v Opli povazovana za tak dolezitu. aby spojazdnili prislusnu kontrolku na pristrojovke
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
a za jakých podmínek ? vím pouze o dvou, kdy Ti tempomat nepůjde, ale ty si snadno ohlídášivrai píše: . . .Rj motora ma urcite podmienky, za ktorych zrusi rezim tempomatu. . .
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Motronic to ma mozno na pine-e 1 konektora pre kabinu. Pouziva sa v motore Y26SE, takze to asi nepomoze pre AstruArwy píše:Na nemeckom fóre som našiel info o dorobení kontrolky tempomatu. Funguje to tak, že po aktivácií tempomatu RJ motora jeden zo svojích pinov uzemní. Problém je zistiť ktorý. Našiel som len pre Z18XE mal by to byť pin č. 3 a na Y17DT pin č. 23. Objavil som to náhodou tu: http://www.astra4ever.net/viewtopic.php ... ontrol+led . Tak že hádam sa nám nejako spoločnými silami podarí vypátrať patričné piny aj pre ostatné motory. Z14XE, Z16XE a Z16SE používajú tú istú RJ, tak že by to mal byť rovnaký pin.