kontrolka nerosvícených světel
- Reklama
psal jsem ti,že ty kontrolky nad palivoměrem nejsou,to co tu princ vložil tu fotku,to jsou kontrolky z levé strany,nad teplotou,Jarda je vystříhal a přendal nad palivoměr se podívej,že je máš nad teplotou ještě jsem znova prohlížel tu jednu kontrolku co vlasstně použil,možná patří k tempomatu??nevím k čemu tam jsou bohužel
- Princ William
hele kdyz te prashne zarovka tak to nezjistis musis mit PC jinak nic nevis. jinak pro ty kotrolky co tam ted svitej (jsou to ledky SMD na plosnaku) je origo pro automatickou prevodovku. musis rozebrat pristrojovku a vzstrihnout z protejsi strany ty symboly a prendat je na druhou stranu. opacnej zpusob nelze nebot plosnak ma uz nakej obvod a funguhe to tak pri privedeni napeti zhasne jinak sviti. zezadu pristrojovky je svazek v kterym si musis naji vodice pro tyhle kontrolky.Dave píše:mani: Ty myslíš že u aut kde je kontrolka na světla a odejdou ti žárovky že ti přestane ukazovat kontrolka?
pepca: když Princ William nenapíše jak na to, tak to vymyslím a dám to sem. jo a kontrolka by mohla ještě blikat
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- Princ William
no tak tz jsem presne prehodil na druhou stranu a hodil tam ty symboly z druhe strany. jeden je naklon svetlometu a druhej trmpomat a po uprave to vypada jo je to na fotce u automatu nelze prehodit slozi k prevodovce jo a jeste na druhej strane nejsou napajene diody takze proto jsem to prehodil jinak by to zustalo na spravnem miste a pajet tam smdecka je celkem pekna nimnarnaRadek.km píše:já jsem si říkal, že bych tam přvedl el. z pojistek
ale teď jsem se díval a já tam ty kontrolky nemám, místo nich tam mám kontrolky automatické převodovky
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- Princ William
vona ta kontrolka na tempomat stejne nebude obsazena ci zapojena a ten sklon svetel bude asi na xenony ale dle me je to pro jinej trh tak si myslim ze to nebudes mit stejne zapojene. to mas jako s kontrolkou bezpecnostnich pasu. mas je tam ale kontrolka te nesviti nebot je to urceno jen pro nake trhy osobne te to pajeni nezavidim az uvidis kolik je tam mista tak budes mrkat (budes to muset pajet urcite hrotovkou a kup si diody smd normalni tam asi nedas) ale nez budes neco kupovat tak si to napred promer a najdi si vodice zezadu budiku ktere jsou pro tyhle kontrolky aby ses s tim nes... a pak zjistil ze tam neni vubez vyvedenej pin a privedenej vodicDave píše:Díky za vysvětlení. Zkusím tam naletovat ty diody a uvidím, mám totiž tempomat a ta kontrolka my nesvítí. Když tak by jsem použil jen tu jednu, ta je asi jen na xenony ne? Díky
Konečně jsem se k tomu dostal a kuchnul to. Na všech kontrolkách o kterých je tu řeč nebyla dioda. Tak že dvě diody nad teploměrem, dvě nad palivoměrem, jedna na pasy a jedna TC. Když už jsem to dělal tak jsem to naletoval všechny. Použil jsem klasický 5mm ledky, vejdou se tam v pohodě. Pak jsem musel ještě osadit odpory 270ohm, také tam nejsou. Teď mohu použít jakoukoli z těchto kontrolek. Vývody na konektoru jsou 15,14,13,12,5,6. Na světla jsem použil tu od xenonů vývod 15 a dal jsem tam blikací ledku a jedním kablíkem zapojil do konektoru na relé denního svícení (žlutý kablík). Na a teď to na mě červeně bliká jako rozsviť vole, no a když rozsvítím tak zhasne. Díky za inspiraci.Princ William píše:vona ta kontrolka na tempomat stejne nebude obsazena ci zapojena a ten sklon svetel bude asi na xenony ale dle me je to pro jinej trh tak si myslim ze to nebudes mit stejne zapojene. to mas jako s kontrolkou bezpecnostnich pasu. mas je tam ale kontrolka te nesviti nebot je to urceno jen pro nake trhy osobne te to pajeni nezavidim az uvidis kolik je tam mista tak budes mrkat (budes to muset pajet urcite hrotovkou a kup si diody smd normalni tam asi nedas) ale nez budes neco kupovat tak si to napred promer a najdi si vodice zezadu budiku ktere jsou pro tyhle kontrolky aby ses s tim nes... a pak zjistil ze tam neni vubez vyvedenej pin a privedenej vodicDave píše:Díky za vysvětlení. Zkusím tam naletovat ty diody a uvidím, mám totiž tempomat a ta kontrolka my nesvítí. Když tak by jsem použil jen tu jednu, ta je asi jen na xenony ne? Díky
Naposledy upravil(a) Dave dne 11 dub 2007, 14:19, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra Caravan 2.0 DI
Ted jsem upravoval kontrolky.Nad teplomerem dam misto naklonu svetel-kontrolku na rozsvicena svetla,vedle je nejaka asi na tempomat nebo neco tak,diodu jsem tam dal ale zatim nevim na co ji pouzit.(napady privitam ) a nad palivomerem jsem dal dve diody a zapojim je jednu k brzde a druhou ke zpatecce. a bude to jak na pouti:-).Az to budu mit nafoceny tak to ukazu. Vubec jsem nezasahoval do puvodniho zapojeni,proste jsem tam dal 3,5 mm diody.Uz to jen napojit v aute,jeste najit spravne draty.
1,6 16 V Caravan Z16 XEL (1998)