Výměna žárovek podsvícení - foto
Re: Výměna žárovek podsvícení - foto
je to plastová destička vložená mezi display a podsvícení, takže rozebereš MID odcvakáním plastových věcí kolem dokola (opatrně na propojení displaye a tišťáku), vyklopíš samotný display a koukáš na žlutou destičku.
je tam z toho důvodu, aby světlo rozptýlila a neměl jsi tam jen tři svítící body uprostřed temnoty - nahraď jí něčím bílým a budeš mít po problému.
fotky nemám, ale jsou o pár stran zpět (nebo možná v jiném threadu o MIDu, stačí hledat)
je tam z toho důvodu, aby světlo rozptýlila a neměl jsi tam jen tři svítící body uprostřed temnoty - nahraď jí něčím bílým a budeš mít po problému.
fotky nemám, ale jsou o pár stran zpět (nebo možná v jiném threadu o MIDu, stačí hledat)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- Reklama
Já to taky už asi 10min marně hledám, taky jsem to někde viděl
EDIT: Myslím, že to psal tappaja..
EDIT: Myslím, že to psal tappaja..
- pepik
- Bydliště: vlevo za pravim rohem stredne u prostred nahore smerem severojih = Praha :D
diky diky takhle sem si to nak predstavoval ze mi to bude svitit parada
a jeste mam otazku budu mit stejnej problem az budu menit podsviceni na displeji u budiku?
a jeste mam otazku budu mit stejnej problem az budu menit podsviceni na displeji u budiku?
FFS-flip flop simson a na nem dalsi ruzne blbosti ale par uspesne vyhranejch soutezi za sebou maa ( http://www.youtube.com/watch?v=2xeThFUemyE&NR=1 )
OPEL ASTRA G CARAVAN 2.0 DTi Confort + AEZ 17´´ na 8J + cerne AE + kozenej vnitrek a dalsi veci v interieru + 2x garfild za oknem
OPEL ASTRA G CARAVAN 2.0 DTi Confort + AEZ 17´´ na 8J + cerne AE + kozenej vnitrek a dalsi veci v interieru + 2x garfild za oknem
- pepik
- Bydliště: vlevo za pravim rohem stredne u prostred nahore smerem severojih = Praha :D
tak sem dneska vymenil zarovky v budikach a taky mi to sviti zelene nebo spis nak nazlute rozhodne to neni bila:( co tim?
FFS-flip flop simson a na nem dalsi ruzne blbosti ale par uspesne vyhranejch soutezi za sebou maa ( http://www.youtube.com/watch?v=2xeThFUemyE&NR=1 )
A u té žluté diody je už odpor nebo tam se musí dát taky? Díky za odpověď
Myslím v přepínači světel, kde je originál jedna žárovka a žlutá diodaMava píše:A u té žluté diody je už odpor nebo tam se musí dát taky? Díky za odpověď
Dve otázky :
- Do podsvietenia budikov idú také isté žiarovky ako na kúrenie ??
- Koľko ich tam ide ???
Nechce sa mi to tu študovať, ak niekto vie poprosím stručnú odpoveď
- Do podsvietenia budikov idú také isté žiarovky ako na kúrenie ??
- Koľko ich tam ide ???
Nechce sa mi to tu študovať, ak niekto vie poprosím stručnú odpoveď
Co na to říct - překonej svou nechuť. Spousta lidí sem píše cenné rady a zkušenosti a ty si z toho děláš horkou linku.. Jestli máš málo času tak chápu, ale příště líp formuluj dotaz a ne že se ti "nechce".m1lan píše:..Nechce sa mi to tu študovať..
Ale napovím Ti - jestli máš klimu, tak tam rozhodně nebudeš mít stejnou žárovku jako v budíkách. Zatáhni za prostřední kolečko ovládání a uvidíš.
Určite to nie je nechuť. Skôr málo času a potom ma to nebaví tak na rýchlo hladať. Ja si potrebujem za to sadnúť na dlhšie. Nabudúce to sformulujem lepšieMiguello píše:Co na to říct - překonej svou nechuť.m1lan píše:..Nechce sa mi to tu študovať..
Ahoj všem, jsem technický antitalent a tak bych se chtěl zeptat, jestly by byl někdo z východních čech schopen vyměnit podsvícení celého interieru včetně dig. klim., ovládání předních oken a pc. Jestly teda jde vyměnit všechno. Dík
Opel Astra 2.2 dti, r.v. 2003
Tak ve stručnosti, už mám vyměněné skoro celé podsvětlení, šel jsem do modré.Mám Astra caravan 1,7DTI, r.v. 2000
Mé poznatky:
Tlačítko ovládající okénka (strana řidiče)......2x smd Diody(Nahrazeno 3,5 Led)
Tlačítko ovládající okno (spolujezdec).........1x 3,5 Led(nahrazeno 3,5 Led)
Displej rádia a hodin (TID).......................2x žárovka(nahrazeno 4x 5,0 Led)
Ovládání Topení.....................................1x žárovka (nahrazeno 10x 5,0 Led)
Autorádio CAR400 (Philips)......................22x 3,5 Led (Nahrazeno 22x 3,5 Led)
Přístrojovku ještě nemám, ani ovládání světel.Snad vám tyto info pomůžou.
Rady závěrem: Každou špičku diody jsem obrousil smyrkovým papírem, získal jsem tak větší rozptyl. Bacha na polarytu.
Odpory je nutné dávat pouze tam, kde se mění Led za žárovky.
Doporučuji 560 Ohm, nebo 680 Ohm na jednu diodu.Pro tři diody seriově (za sebou) jsem používal 220 Ohm.
Mé poznatky:
Tlačítko ovládající okénka (strana řidiče)......2x smd Diody(Nahrazeno 3,5 Led)
Tlačítko ovládající okno (spolujezdec).........1x 3,5 Led(nahrazeno 3,5 Led)
Displej rádia a hodin (TID).......................2x žárovka(nahrazeno 4x 5,0 Led)
Ovládání Topení.....................................1x žárovka (nahrazeno 10x 5,0 Led)
Autorádio CAR400 (Philips)......................22x 3,5 Led (Nahrazeno 22x 3,5 Led)
Přístrojovku ještě nemám, ani ovládání světel.Snad vám tyto info pomůžou.
Rady závěrem: Každou špičku diody jsem obrousil smyrkovým papírem, získal jsem tak větší rozptyl. Bacha na polarytu.
Odpory je nutné dávat pouze tam, kde se mění Led za žárovky.
Doporučuji 560 Ohm, nebo 680 Ohm na jednu diodu.Pro tři diody seriově (za sebou) jsem používal 220 Ohm.
ASTRA CARAVAN 1.7 DTI
Taková jedna střela, na Znojemsku.
2 Znojmik: Super popis, to tady chybělo Člověk by řekl, že srozumitelněji to už napsat nejde, ale já to stejně radši nechám někomu šikovnějšímu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V ovládání oken jsou origo smd diody? Já mylsle, že je tam žárovka a že smd diody se tam dávají při přesvícení...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
JJ, u řidiče jsou smd, jsou to ty větší. (ovladač se dvěma tlačítky)
ASTRA CARAVAN 1.7 DTI