Stěrač zadního okna

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Luňas

Re: Stěrač zadního okna

Příspěvek od Luňas » 25 lis 2015, 09:49

vasekpetr1 píše:Umíš číst schemata? :D

M17 - motor zadního stěrače
X24 - konektor mezi zadní částí a výklopnou zádí
X1 - velký konektor sloupku řidiče (levý práh u kličky otvírání motoru)
K6 - relé zadního stěrače
MUT - ovládání od multitimeru
BU 1,5 - modrý vodič 1,5mm
atd. :D
Neumím :oops: :( ale beru to jako ano takže zkusím naměřit něco na tom konektoru za světlem X24 a budu doufat, že až tam je to v pořádku - jinak mne čeká autoeletrikář :wink:

Díky za snahu, dám vědět jak jsem dopadl jako info pro ostatní

Reklama

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 25 lis 2015, 10:07

Ten konektor X24 u levé zadní lucerny prohlédni pořádně (rozpojit, zkontrolovat piny) - mně se stalo, že mi do něj tekla voda z průchodky kabelu a byl zoxidovaný, tak to také dělalo psí kusy.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Luňas

Příspěvek od Luňas » 25 lis 2015, 10:26

vasekpetr1 píše:Ten konektor X24 u levé zadní lucerny prohlédni pořádně (rozpojit, zkontrolovat piny) - mně se stalo, že mi do něj tekla voda z průchodky kabelu a byl zoxidovaný, tak to také dělalo psí kusy.
jasně zkouknu to
díky 8)

Luňas

Příspěvek od Luňas » 06 pro 2015, 13:20

Tak pro všechny ostatní které by něco takového potkalo píši resumé. "tahová" zkouška prokázala prasklý modrý drát následné brutální odtáhnutí gumové průchodky odhalilo prasklou izolaci na dalších dvou drátech. Tímto se omlouvám všem, kteří to psali už na začátku a já jim nevěřil - u 7let starého auta jsem toto opravdu nečekal :( po rozebrání konektoru za levou zadní lampou byla ještě na kontaktech v konektoru X24 oxidace, ale prvotní problém byl ten drát.
Spolehlivé řešení/odstranění této "výrobní vady" asi neexistuje předpokládám? Napojil jsem to na koncích a spoje zastrkal dolu do sloupku a nahoře do vrat, potrhanou izolaci na ostatních kabelech jsem opravil nicméně předpokládám, že tomu budu v brzké době čelit opět u jiného z drátů které pruchodkou procházejí.
Nějaká rada krom výměny svazku kabeláže od konektoru ke všemu kam to jde? Neexistuje nějaké dobré, třeba i kutilské řešení?

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 06 pro 2015, 19:46

Spolehlivé odstranění existuje.Už se to tu mnohokrát psalo.Použiješ opravnou sadu s vodiči,které mají silikonovou izolaci,ta nepraská a tím neláme vodiče.Proletování není na dlouho,zase praskne izolace a rozláme vodiče.Nebo se tu i kolegovi stalo,že se zkratovali a za jízdy mu shořel celý centrál.

Luňas

Příspěvek od Luňas » 07 pro 2015, 14:22

denny píše:Spolehlivé odstranění existuje.Už se to tu mnohokrát psalo.Použiješ opravnou sadu s vodiči,které mají silikonovou izolaci,ta nepraská a tím neláme vodiče.
Super díky za info už jsem si to našel a použil tvůj odkaz na ACi není to sice uplně zadarmo, nicméně pokud by to mělo vydržet pak to za ty prachy určitě stojí. 8)

Kabeláž vyměněna :) uvidíme jestli to vydrží - jen pro ty co by to chtěli také udělat - mají tam opravnou sadu na Opel Astra combi 1999-2004 kde je 9 kabelů a jen jeden z nich má tlustý průřez - já mám polskou mutaci clasic 2008, která má však kabelů 10 a s tlustým průřezem tam jsou dva - takže s tím musíte počítat a jeden silikonový silný průřez si ke koupené sadě do svazku protáhnout navíc. Snad to někomu ulehčí práci. :wink:

Odpovědět