kontrolka nerosvícených světel

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 12 úno 2007, 16:43

Jo jo, Kadett to taky neměl, a Nissan Pick-Up to taky nemá. A myslim že neni ani v Corse C
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Reklama

pepca

Příspěvek od pepca » 12 úno 2007, 19:15

:wink: Jak jsem psal ohledně té corsy,nevím neznám značení,je z roku 98,nemá sice žádné kontrolky v přístrojovce,ale má ty symboly nad ovladačem světel osvětlený tak,že vždy svítí to kam je vypínač nastavený,nám to svítí vlastně stále,máme je podsvícené,u corsy se rozsvěcuje vždy daný symbol,alespon něco. :shock:

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 12 úno 2007, 20:11

Tak to nevim čeče, já mám zkušenost jen s Corsou z roku 2003
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Princ William

Příspěvek od Princ William » 13 úno 2007, 09:45

v kazdym pripade se to da dodelat jako jsem si to dodelal ja. je to na opacnym principu. kdyz nesvitis sviti kontrolky a kdyz jo tak zadna kontrolka nesviti. to je pro lepsi a snadnejsi orientaci. hlavne v noci te to nesajnuje do voci :!: viz foto

Obrázek
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

Dave

Příspěvek od Dave » 23 úno 2007, 11:42

Tak to se my líbí. To si udělám taky. Přesně takhle jsem si to představoval, ale myslel jsem si že tam není vůbec pozice s obrázkem světel. Musí se rozebrat přístrojovka, nebo to jde vytáhnout z konektoru ?
Opel Astra Caravan 2.0 DI

mani

Příspěvek od mani » 23 úno 2007, 12:07

Princ William píše: kdyz nesvitis sviti kontrolky a kdyz jo tak zadna kontrolka nesviti. to je pro lepsi a snadnejsi orientaci.
Hmm co ked odidu ziarovky?

pepca

Příspěvek od pepca » 23 úno 2007, 12:11

mani píše:
Princ William píše: kdyz nesvitis sviti kontrolky a kdyz jo tak zadna kontrolka nesviti. to je pro lepsi a snadnejsi orientaci.
Hmm co ked odidu ziarovky?
:shock: také by se mně zamluval opačný způsob,snad by to šlo nějak zapojit,chce to nějakého dráteníka :D

Dave

Příspěvek od Dave » 23 úno 2007, 12:17

mani: Ty myslíš že u aut kde je kontrolka na světla a odejdou ti žárovky že ti přestane ukazovat kontrolka?

pepca: když Princ William nenapíše jak na to, tak to vymyslím a dám to sem. jo a kontrolka by mohla ještě blikat :wink:

mani

Příspěvek od mani » 23 úno 2007, 12:22

Dave odpoviem ti otazkou: na pasy si tiez otocis kontrolku?

Dave

Příspěvek od Dave » 23 úno 2007, 13:25

Na pasy kontrolku nemám, a na světla to beru jako že není něco v pořádku že nějaká kontrolka svítí a hned mě trkne že nemám rozsvícená světla. S pasama je to to samé. U většiny aut je kontrolka na světla kvůli tomu aby jsi si je nezapomněl puštěné po opuštění vozidla, to ale u astry nepotřebuješ páč to píská, tak mi toto příde lepší. Beru to jako na to aby jsem nezapomínal a nejezdil bez světel. A poněvač někdy potřebuji stát s autem a tím pádem svítit jenom parkovacími světli, (na to jsem pískák měl ale, kdo to pískání má poslouchat) tak mi toto příjde fajn.

mani

Příspěvek od mani » 23 úno 2007, 14:58

Pozri ak ti prevazuju + nad - tak moj nazor je uplne bezpredmetny aj ked si myslim, ze to neni idealne riesenie. Pokial jazdis pernamentne na jednom aute popripade mas dalsie na ktorom je to tiez prehodene tak asi v pohode pokial ti to pomoze. Urcite je to lacnejsie riesenie ako nejaky automat, napriek tomu by som autoamat volil radsej, ale nakolko jazdim na dalsich 2 kde take nic nie je a nebude tak nevolim nic a budem sa riadit papierikom alebo klasicky:
1.mech. zabezpecovadlo
2.pasy a v pripade radio
3.power on
4.svetla

Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 23 úno 2007, 15:38

no to jsem blázen, vůbec nechápu naco tam původně ty kontrolky jsou
Ale jak to zase rozeberu tak tam rozhodně zapojím zapnutá světla
Astra G 1,8 16V caravan, automat

pepca

Příspěvek od pepca » 23 úno 2007, 17:19

Radek.km píše:no to jsem blázen, vůbec nechápu naco tam původně ty kontrolky jsou
Ale jak to zase rozeberu tak tam rozhodně zapojím zapnutá světla
:shock: dneska jsem tu měl Jardu,prince,tak jsem se ho ptal jestli by ty kontrolky mohly být zapojený normálně,tedy když svítí parkovačky,potkávačky,ale říkal že to je tou přístrojovkou,prostě to jde zapojit pouze opačně,já tomu nerozumím,ale jsem si taky myslel,že by ta jedna kontrolka šla zapojit z osvětlení přístrojovky,a ta druhá holt až z vypínače na světla,nebo rovnou obě z vypínače až to rozsvítíš,ale podle Jardy je tam nějaký zádrhel,nevím jaký,jinak ty kontrolky prý jsou určený na něco jiného původně,nejsou to přímo kontrolky na světla,já tu jednu okukoval,ta vypadá jako na náklapění světel :shock: možná se pletu,a ta druhá snad je na automatickou převodovku???nejsou vůbec napojené,těžko říct nač tam jsou,každý říká něco jiného,jinak jako nouzovka to zapojení dle Jardy stačí,říkal že je to z nějaké spojky kterou já v autě nemám na automatické rozsvícení světel,on to má napojené z tama. :(

Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 23 úno 2007, 18:39

já jsem si říkal, že bych tam přvedl el. z pojistek

ale teď jsem se díval a já tam ty kontrolky nemám, místo nich tam mám kontrolky automatické převodovky
Astra G 1,8 16V caravan, automat

pepca

Příspěvek od pepca » 23 úno 2007, 19:30

Radek.km píše:já jsem si říkal, že bych tam přvedl el. z pojistek

ale teď jsem se díval a já tam ty kontrolky nemám, místo nich tam mám kontrolky automatické převodovky
:shock: no jestli myslíš ty dvě kontrolky na levé straně,tak to jsou ony,jen je Jarda přendal na stranu pravou,jinak ta jedna kontrolka podobná jako budík,vhodná na parkovačky ta by se snad dala nějak napojit rovnou z osvětlení přístrojovky,ta svítí při parkovačkách,tak proč to nevyužít,ta na potkávačky se holt musí táhnout z něčeho jiného,opravdu nejsem dráteník,ale ty kontrolky by snad vyřešit nějak mohlo jít :( :oops:

Odpovědět