problem s ABS a TC
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: problem s ABS a TC
antimon-jedině přes diag.Nechat vyčíst paměť a pak řešit problém.
- Reklama
Dneska jsem byl u známého na diagnostice.Na ABS žádné chybové hlášení.Na motoru chyba klimy AC.Napsalo mi to chyba snímače otáček c0236,omezení točivého momentu c0241 a c0244.Bohužel mi ty chyby nemohl popsat,má nový software a chyby tom neměl popsány.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Antimon-ty čísla chyb.kodů jsou divná.
Motor má vždy P----.
Jestli ale máš problém na ot čidle kliky,tak se aut.vyřazuje TC.
Chtělo by to asi nějakou slušnější diagnostiku.
Motor má vždy P----.
Jestli ale máš problém na ot čidle kliky,tak se aut.vyřazuje TC.
Chtělo by to asi nějakou slušnější diagnostiku.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Píšeš,že v ABS nejsou chyby,ale C---- jsou vyčteny z ABS/TC,Takže když naváže komunikaci s motorem,tak tam bude uložena přítomná chyba v obvodu snímače ot klikovky.Tam bude jádro pudla.
Nemohlo by to být čidlo otáček na vačce?Nedávno mi měnili rozvody ,tak jsem se dnes díval na čidlo co tam je a jak z něj vedou dráty byl jeden odizolovaný.
Jak píše denny, zaměřil bych se na snímač otáček kliky. No a horší možnost je, že je v pr... RJ ABS nebo i RJ motoru. Tohle chce vážně na pořádnou diag...
END
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ta kamošova "čtečka"alespoň drží správná čísla,tak C 0236 v ABS/TC je nesprávná funkce ot motoru,tedy se má spojit s ř.j. motoru a tam by se měl dozvědět víc.Ty ostatní dvě jsou následné chyby spojené s kroutícím momentem motoru.
Vyměnil jsem snímač otáček klikového hřídele a zjistil jsem ,že mi to asi způsobuje klima.Po výměně snímače jsem vyjel autem,zapnul jsem klimu a jak jsem ji vypl tak po chvíli se rožla kontrolka prokluzu,auto začlo cukat.Musel jsem zastavit,odpojit baterku.Od té doby jsem nezapnul klimu a mám klid.baterku jsem musel odpojit ,protože mi po naskočení kontrolky přestalo startovat auto.Otočil jsem klíčkem,rozsvítily se kontrolky a startér se ani neotočil.Po odpojení baterky zhasla kontrolka prokluzu a v pohodě jsem nastartoval.
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Jo a hlavně i te kabelu knektor, co je v podběhu, těsně než vleze do motorového prostoru. Je to jak miniatura zásuvky a zástrčky na 220. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
END
No tak koukam ze nejsem jediny kdo ma problem s kontrolkou abs,+tc,esp.Me ted sviti taky.Poprve se mi rozsvitila,kdyz sem jel k dennymu nahodou na diagnostiku,a rikal mi k tomu myslim levy predni cidlo u kola,a ze obcas staci prostriknout.Coz sem doted neudelal
Protoze kontrolka vzdy po vypnuti motoru zhasla.Ale to bylo asi pred 4 mesici,od te doby to udelalo tak 4x.Ale od cesty ze srazu mi to sviti uz porad,a nezhasne ani po opetovnem nastartovani...
Takze kdo tu psal stejny problem ma uz to nekdo vyresene??Zkusim prostrikat ale neverim ze to zhasne
POSAHANA ELEKTRONIKA![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
POSAHANA ELEKTRONIKA
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Astra Coupe 1.8 16v
https://www.astra-g.cz/galerie/slawat77/
-
- Kontaktovat uživatele:
deny tez vravel ze to tez mam na lavom kole ale blika si dost casto ![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
a zkousel si to uz necim prostriknout?
Astra Coupe 1.8 16v
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Mike.S píše:a co Ti píše diagnostika? bude to asi to samé co má Flog, tedy levý přední náboj v háji, zkus první jenom rozpojit ten konektor, vysušit ho a prostříknout ho něčím na kontakty (např. Kontaktolem), pokud to nepomůže tak diag a asi Tě výměna náboje nemine
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Jak to tak sleduju, tak to nechám tak jak to je, max. prostříknu to čidlo na levém kole. Auto jede, jen mi občas dole vpravo svítí nebo blikají 3 oranžové kontrokly v řadě ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)