Začínám věřit nějakému defektu na kabeláži od spínačky - tak jak Trdlo píšeš výše.Trdlo píše:Spínačka si myslí, že klíč je stále IN.
Tzv. Druhý centrál nejede..:-(
Re: Tzv. Druhý centrál nejede..:-(
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
Pánové mě to pořád nešlo tak sem se na to vys*** a jel sem za RomanemK...po rozebraní spínačky a všeho možného jsme došli na to že mi kamárad kdysi zapojoval rádio....já to chtěl udělat tak aby sem mohl zapnout rádio nezávisle na klíčku...---teď sem rádio odpojil a všechno jede huráá jupíí....akorát mám teda ještě dotaz k čemu mám připojit to rádio aby mě jelo nezávisle na tom klíči...
Tak už konečně patřím mezi Vás Astra 1.6 8v
Nevím co máš za rádio, ale originální stačí naprogramovat. Funkce igni-on / igni off. Zapojení při tom zůstává od výrobce.
Asi tak, mam tam origo CAR 300 a nedavno sem si s tim hral, myslim, ze to bylo nasledovne: zapnes klicek jen aby se rozsvitila palubovka, a pri vypnutym radiu drzis 1 a 3 a na displayi se ti zobrazi igni-on nebo off.. ted nevim jestli to tak presne je... ( su v praci, nemuzu se podivat ) ale mrkni do manualu, je to tam popsany..
JJ, přesně to je ta funkce. Přesně de to dá dočíst v manuálu rádia - TADY.zEjn píše:Asi tak, mam tam origo CAR 300 a nedavno sem si s tim hral, myslim, ze to bylo nasledovne: zapnes klicek jen aby se rozsvitila palubovka, a pri vypnutym radiu drzis 1 a 3 a na displayi se ti zobrazi igni-on nebo off.. ted nevim jestli to tak presne je... ( su v praci, nemuzu se podivat ) ale mrkni do manualu, je to tam popsany..
mas na mysli to ze tam mas neorigo radio a chces aby ti hralo aj bez zapnutia kluca?Tony píše:Pánové mě to pořád nešlo tak sem se na to vys*** a jel sem za RomanemK...po rozebraní spínačky a všeho možného jsme došli na to že mi kamárad kdysi zapojoval rádio....já to chtěl udělat tak aby sem mohl zapnout rádio nezávisle na klíčku...---teď sem rádio odpojil a všechno jede huráá jupíí....akorát mám teda ještě dotaz k čemu mám připojit to rádio aby mě jelo nezávisle na tom klíči...
ak ano tak viz: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 2&start=15
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
Nějak nechápu, co teď řešíte. Origo je v astře zapojený rádio tak, že jde zapnout i bez klíčku v zapalování.... A po hodině se zase samo vypne....
END
To je pravda. A je to podle mého názoru ta nejlepší varianta. A pokud to někdo i přes to nechce, jde to vypnout. Další důvod proč preferuji origo rádio.Trdlo píše:Nějak nechápu, co teď řešíte. Origo je v astře zapojený rádio tak, že jde zapnout i bez klíčku v zapalování.... A po hodině se zase samo vypne....
Pánové ja mám neorigo rádio .....tak mě zajímá kam mám zapojit + a paměť aby si to rádio pamatovalo zrovna tu stopu když sem to vypl....a problém je u tohoto rádia že vlastně musí být zaplé...když bych to měl zavíslé na tom klíčku tak by mě do rádia nešel vlastně pořád ten malej proudík který to rádio udržuje tak že jsou tam vidět jen slabě hodiny tudíž by se rádio neustále resetovalo ...
jinak je tam spoustu kablů podle barev tak to si myslím mám zapojit podle barev též že??
jinak je tam spoustu kablů podle barev tak to si myslím mám zapojit podle barev též že??
Ale jde to tak zapojit, jen si najít co je stálý a co spínaný proud.... Kde je to v iso konektoru na autě, najdeš v sekci autohifi, a kde to máš na rádiu, to máš na rádiu bo v papírech k němu.
END
Taky tak...Trdlo píše:Heh, mně tak chodí i neorigo....
Heh, ale ty klidový proudy ... Ale teď vážně. Samozřejmě, že to umí i dobrá značková kvalitní rádia.mexxo píše:Taky tak...Trdlo píše:Heh, mně tak chodí i neorigo....
BTW: trochu OT, ne?
Pánové díky!!
Závadu jsem na těch káblikách už našel..měl jsem propojený +12 od rádia(červený) a remote(paměť-žlutý)současně se žlutým i s červeným od ISO konektoru....stačilo odpojit žlutý od ISO a je po problému protože červený je stálé +......
Závadu jsem na těch káblikách už našel..měl jsem propojený +12 od rádia(červený) a remote(paměť-žlutý)současně se žlutým i s červeným od ISO konektoru....stačilo odpojit žlutý od ISO a je po problému protože červený je stálé +......
Super. Takže vyřešeno .